Quantcast
01:26
03/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
01:26
03/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Δήμαρχος Βουλιαγμένης: «Τέλος η μουσική μετά τις 23:00 – Πηγαίνετε στα δικαστήρια και κάντε ό,τι θέλετε, κάθε παράβαση έχει 5.000 ευρώ πρόστιμο»

Παραλιακή / Φωτογραφία: Eurokinissi

Παραλιακή / Φωτογραφία: Eurokinissi

06.06.2022
17:22
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2022 • 19:28
Τέλος η μουσική μετά τις 23:00 σε έναν ακόμη Δήμο στην Παραλιακή

Τέλος η μουσική στους εξωτερικούς χώρους μετά τις 23:00 και στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μετά από το Δήμο Αλίμου, με τους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα.

Όπως εξηγεί στην ΕΡΤ ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το μέτρο είπε ότι αυτές «υπάρχουν από αυτούς που οχλούν. Οι κάτοικοι θα μπορέσουν να κοιμηθούν, ζητάμε απλά να σεβαστούν την περιοχή».

«Γιατί κάναμε τοπική κανονιστική νομοθεσία»

Ο κ. Κωνσταντέλλος εξήγησε το σκεπτικό πίσω από τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και πως σκοπεύει η δημοτική αρχή να εφαρμόσει το μέτρο: «Κάναμε τοπική κανονιστική νομοθεσία. Γιατί; Γιατί συμβαίνει το εξής. Υπάρχει σήμερα νομοθεσία που λέει “έχεις κάνει ηχορύπανση; Παραβίαση ωραρίου;” Έχεις τρεις αυτοψίες οι οποίες οδηγούν στο να πάρεις εσύ μία 10ήμερη σφράγιση την οποία την αποφασίζει ο δήμος. Στη 10ήμερη σφράγιση, πηγαίνεις με μία διοικητική προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο και αποφασίζει να δώσει αναστολή δηλαδή να σφραγίσουμε το μαγαζί τον Δεκέμβρη ή το Γενάρη ή τον Φλεβάρη που είναι κλειστό το μαγαζί.

Γνωρίζοντας αυτή τη διαδικασία οι επιχειρηματίες λένε ότι δεν έχουμε πρόβλημα γιατί θα “βαράμε” μουσική μέχρι το πρωί. Εμείς θα αλλάξουμε αυτό το καθεστώς και λέμε “πηγαίνετε στα διοικητικά δικαστήρια, κάντε ό,τι θέλετε αλλά κάθε παράβαση έχει πρόστιμο 5.000 ευρώ και για να πάτε στο διοικητικό δικαστήριο πρέπει να προκαταβάλλετε το 40%”».

«Σιωπητήριο» και στην Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σημειώνει πως αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο που λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 το χειμώνα. Όπως συμπληρώνει, σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 € από τη Δημοτική Αστυνομία.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει μικρή μερίδα καταστημάτων εστίασης οι οποίες συστηματικά επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, παίζοντας μουσική σε ένταση υψηλότερη του επιτρεπτού και αναστατώνοντας την πόλη όλες τις ώρες της νύχτας. Πρόστιμο 3.000 ευρώ θα επιβάλλεται επίσης από τον Δήμο σε περιπτώσεις χρήσης μηχανημάτων η λειτουργία τους ξεπερνά τα 65 ντεσιμπέλ τις Κυριακές, αλλά και η αλόγιστη χρήση βεγγαλικών μετά τις 23.00.

Για να ακριβολογούμε, την συγκεκριμένη απόφαση έλαβε ο δήμος, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο στις 30 Μαΐου.

Την αρχή στην παραλιακή έκανε ο Δήμος Αλίμου

Θυμίζουμε πως ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ανακοίνωσε πως τα καταστήματα εντός των ορίων του Δήμου, θα υποχρεούνται να κλείνουν τη μουσική στις 23.00 το βράδυ, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά. Όπως είπε, δεν έχει σκοπό να μετατρέψει τον Άλιμο σε παραθαλάσσιο «Γκάζι», ούτε Φαληράκι και Λαγανά. Μάλιστα, ο δήμαρχος κάνει λόγο για ατέλειωτη σειρά μπουζουκομάγαζων, κέντρων διασκέδασης και άλλων οχληρών δραστηριοτήτων, επαναλαμβάνοντας πως «όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα».

Η δημοτική Αρχή στον Άλιμο σημείωσε επίσης πως θα επανεξετάσει το μέτρο αυτό την επόμενη εβδομάδα, αφού περάσει το πρώτο καθοριστικό Σαββατοκύριακο δηλαδή, στις 7 Ιουνίου. Ο Δήμαρχος Αλίμου μίλησε στο «The Standard» για αυτή του την απόφαση καθώς όπως ανέφερε, «η κατάσταση στην περιοχή έχει πλέον ξεφύγει». «Το πρόβλημα ηχορύπανσης υπήρχε από πριν αλλά κάναμε υπομονή. Πιέζαμε τα καταστήματα και υπήρχε συνεννόηση. Φέτος όμως είναι πέρα από κάθε προηγούμενο» είπε.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης
Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης

«Δεν τηρείται κανένα μέτρο, καθώς υπάρχει παραβίαση του ωραρίου και του νόμου για την μουσική. Ακούγεται σε βάθος χιλιομέτρων, με τον κόσμο που ζει στην περιοχή να είναι πραγματικά αναστατωμένος και άυπνος εδώ και μέρες», πρόσθεσε ο κ. Κονδύλης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βουλιαγμένης

«Νέο κανονισμό λειτουργίας της πόλης για την προστασία από οχλούσες δραστηριότητες και ηχορύπανση ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 30 Μαΐου.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει μικρή μερίδα καταστημάτων εστίασης οι οποίες συστηματικά επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, παίζοντας μουσική σε ένταση υψηλότερη του επιτρεπτού και αναστατώνοντας την πόλη όλες τις ώρες της νύχτας.

Στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να προστατέψει την πόλη, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν σημαντικά κενά στην κείμενη νομοθεσία που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις που ενοχλούν την πόλη να εκμεταλλεύονται τα κενά αυτά και να μένουν ατιμώρητοι.

Βάσει του νέου κανονισμού, αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο που λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 το χειμώνα.

Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 € από τη Δημοτική Αστυνομία. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να προστατέψει την πόλη αποτελεσματικά από τις επιχειρήσεις που αρνούνται να σεβαστούν τους κατοίκους, την ποιότητα ζωής και την οικιστική φυσιογνωμία της πόλης.

Παράλληλα με τον περιορισμό της μουσικής, ο νέος κανονισμός περιορίζει την όχληση των κατοίκων από την κατάχρηση των βεγγαλικών, καθώς απαγορεύει την καύση μετά τις 23:00 ενώ επιτρέπει αποκλειστικά τη χρήση αθόρυβων ή χαμηλού θορύβου βεγγαλικών τις υπόλοιπες ώρες. Στους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή προστίμου 3.000 €

Επιπλέον, ο κανονισμός περιορίζει σημαντικά το ωράριο κατά το οποίο επιτρέπεται η χρήση θορυβωδών μηχανημάτων καθαριότητας και κηποτεχνικών εργασιών, όπως τα χορτοκοπτικά μηχανήματα, οι φυσητήρες και τα αλυσοπρίονα.

Συγκεκριμένα τα μηχανήματα που παράγουν θόρυβο άνω των 65 ντεσιμπέλ απαγορεύεται πλέον, να χρησιμοποιούνται τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες ενώ, από τη Δευτέρα έως το Σάββατο η χρήση τους επιτρέπεται μόνο από τις 11:00 έως τις 14:00. Η παράβαση του συγκεκριμένου άρθρου τιμωρείται με πρόστιμο 3.000 €.

Πλέον, με την εφαρμογή του νέου κανονισμού η Δημοτική Αρχή αποκτά το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να μπορέσει να θωρακίσει την πόλη και να προστατέψει τους κατοίκους απ’ όσους αρνούνται να σεβαστούν τους κανόνες καλής γειτνίασης και την οικιστική φυσιογνωμία που χαρακτηρίζει το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση