Quantcast
09:09
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
09:09
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Επεκτείνεται το σιωπητήριο στην παραλιακή: Μετά τον Άλιμο και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ζητά να κλείνει η μουσική στις 23:00

Εικόνα από την παραλιακή στον Δήμο Αλίμου / Φωτογραφία: Eurokinissi

Εικόνα από την παραλιακή στον Δήμο Αλίμου / Φωτογραφία: Eurokinissi

03.06.2022
18:24
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2022 • 21:52
Αυξάνονται οι Δήμοι στην παραλιακή που θέλουν να κλείνει η μουσική στα μαγαζιά

Ο Δήμος Αλίμου άνοιξε τον δρόμο για πρωτοβουλίες τοπικών αρχών προκειμένου, όπως λένε, να περιοριστεί η ηχορύπανση από τα κέντρα διασκεδάσεων στην παραλιακή.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σημειώνει πως αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο που λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 το χειμώνα. Όπως συμπληρώνει, σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 € από τη Δημοτική Αστυνομία.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει μικρή μερίδα καταστημάτων εστίασης οι οποίες συστηματικά επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, παίζοντας μουσική σε ένταση υψηλότερη του επιτρεπτού και αναστατώνοντας την πόλη όλες τις ώρες της νύχτας. Πρόστιμο 3.000 ευρώ θα επιβάλλεται επίσης από τον Δήμο σε περιπτώσεις χρήσης μηχανημάτων η λειτουργία τους ξεπερνά τα 65 ντεσιμπέλ τις Κυριακές, αλλά και η αλόγιστη χρήση βεγγαλικών μετά τις 23.00.

Η παραλιακή φωτισμένη τη νύχτα
Η παραλιακή φωτισμένη τη νύχτα / Φωτογραφία: Eurokinissi

Για να ακριβολογούμε, την συγκεκριμένη απόφαση έλαβε ο δήμος, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο στις 30 Μαΐου.

Την αρχή στην παραλιακή έκανε ο Δήμος Αλίμου

Θυμίζουμε πως ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ανακοίνωσε πως τα καταστήματα εντός των ορίων του Δήμου, θα υποχρεούνται να κλείνουν τη μουσική στις 23.00 το βράδυ, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά. Όπως είπε, δεν έχει σκοπό να μετατρέψει τον Άλιμο σε παραθαλάσσιο «Γκάζι», ούτε Φαληράκι και Λαγανά. Μάλιστα, ο δήμαρχος κάνει λόγο για ατέλειωτη σειρά μπουζουκομάγαζων, κέντρων διασκέδασης και άλλων οχληρών δραστηριοτήτων, επαναλαμβάνοντας πως «όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα».

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης
Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης

Η δημοτική Αρχή στον Άλιμο σημείωσε επίσης πως θα επανεξετάσει το μέτρο αυτό την επόμενη εβδομάδα, αφού περάσει το πρώτο καθοριστικό Σαββατοκύριακο δηλαδή, στις 7 Ιουνίου. Ο Δήμαρχος Αλίμου μίλησε στο «The Standard» για αυτή του την απόφαση καθώς όπως ανέφερε, «η κατάσταση στην περιοχή έχει πλέον ξεφύγει». «Το πρόβλημα ηχορύπανσης υπήρχε από πριν αλλά κάναμε υπομονή. Πιέζαμε τα καταστήματα και υπήρχε συνεννόηση. Φέτος όμως είναι πέρα από κάθε προηγούμενο» είπε.

«Δεν τηρείται κανένα μέτρο, καθώς υπάρχει παραβίαση του ωραρίου και του νόμου για την μουσική. Ακούγεται σε βάθος χιλιομέτρων, με τον κόσμο που ζει στην περιοχή να είναι πραγματικά αναστατωμένος και άυπνος εδώ και μέρες», πρόσθεσε ο κ. Κονδύλης.

Η συναυλία van Dyk πρώτο θύμα του σιωπητηρίου

Η πρώτη εκδήλωση που άλλαξε ωράριο εξαιτίας της πρωτουβουλίας του δήμου στον Άλιμο ήταν η συναυλία Ολλανδού Dj Paul van Dyk, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 21.00 απόψε και άλλαξε ώρα. Όσοι είχαν εισιτήρια ενημερώθηκαν πως εξαιτίας της επιβολής των περιοριστικών μέτρων στον Δήμο, συναυλία θα ξεκινούσε στις 18.00 με στόχο να ολοκληρωθεί ως τις 23.00.

Η αρχική ώρα της συναυλίας
Η αρχική ώρα της συναυλίας

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ακολουθώντας πιστά το γράμμα του νόμου, στις 23.00 ξεκινά η ώρα νυχτερινής κοινής ησυχίας τους καλοκαιρνούς μήνες, η οποία πρέπει να τηρείται ευλαβικά στη χώρα μας από όλους τους πολίτες.

«Απαγορεύονται τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού» σημειώνεται στο άρθρο 10, του νόμου 4637/2019, περί διατάραξης της ησυχίας.

Μάλιστα σημειώνεται πως ο νόμος αυτός που τροποποιήθηκε τους πρώτους μήνες της παρούσας κυβέρνησης, προβλέπει ακόμη και ποινές φυλάκισης ως 5 ημέρες.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βουλιαγμένης

«Νέο κανονισμό λειτουργίας της πόλης για την προστασία από οχλούσες δραστηριότητες και ηχορύπανση ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 30 Μαΐου.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει μικρή μερίδα καταστημάτων εστίασης οι οποίες συστηματικά επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, παίζοντας μουσική σε ένταση υψηλότερη του επιτρεπτού και αναστατώνοντας την πόλη όλες τις ώρες της νύχτας.

Στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να προστατέψει την πόλη, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν σημαντικά κενά στην κείμενη νομοθεσία που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις που ενοχλούν την πόλη να εκμεταλλεύονται τα κενά αυτά και να μένουν ατιμώρητοι.

Βάσει του νέου κανονισμού, αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο που λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 το χειμώνα.

Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 € από τη Δημοτική Αστυνομία. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να προστατέψει την πόλη αποτελεσματικά από τις επιχειρήσεις που αρνούνται να σεβαστούν τους κατοίκους, την ποιότητα ζωής και την οικιστική φυσιογνωμία της πόλης.

Παράλληλα με τον περιορισμό της μουσικής, ο νέος κανονισμός περιορίζει την όχληση των κατοίκων από την κατάχρηση των βεγγαλικών, καθώς απαγορεύει την καύση μετά τις 23:00 ενώ επιτρέπει αποκλειστικά τη χρήση αθόρυβων ή χαμηλού θορύβου βεγγαλικών τις υπόλοιπες ώρες. Στους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή προστίμου 3.000 €

Επιπλέον, ο κανονισμός περιορίζει σημαντικά το ωράριο κατά το οποίο επιτρέπεται η χρήση θορυβωδών μηχανημάτων καθαριότητας και κηποτεχνικών εργασιών, όπως τα χορτοκοπτικά μηχανήματα, οι φυσητήρες και τα αλυσοπρίονα.

Συγκεκριμένα τα μηχανήματα που παράγουν θόρυβο άνω των 65 ντεσιμπέλ απαγορεύεται πλέον, να χρησιμοποιούνται τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες ενώ, από τη Δευτέρα έως το Σάββατο η χρήση τους επιτρέπεται μόνο από τις 11:00 έως τις 14:00. Η παράβαση του συγκεκριμένου άρθρου τιμωρείται με πρόστιμο 3.000 €.

Πλέον, με την εφαρμογή του νέου κανονισμού η Δημοτική Αρχή αποκτά το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να μπορέσει να θωρακίσει την πόλη και να προστατέψει τους κατοίκους απ’ όσους αρνούνται να σεβαστούν τους κανόνες καλής γειτνίασης και την οικιστική φυσιογνωμία που χαρακτηρίζει το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση