Quantcast
08:56
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
08:56
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο Δήμαρχος Αλίμου στο «S» για το «σιωπητήριο» στα μαγαζιά της παραλιακής: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει – Η μουσική θα είναι έως τις 11 το βράδυ»

Η παραλιακή στον Άλιμο /Φωτογραφία: Eurokinissi

Η παραλιακή στον Άλιμο /Φωτογραφία: Eurokinissi

02.06.2022
12:42
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 • 19:35
Ο Άλιμος μειώνει το ωράριο για τη μουσική - Τι δηλώνει στο «S» ο Δήμαρχος

Ο Άλιμος μέσω του Δήμου αποφάσισε να επιβάλει «σιωπητήριο» στα μαγαζιά της παραλιακής και ο Δήμαρχος της περιοχής παίρνει θέση στο «The Standard».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα υποχρεούνται να κλείνουν τη μουσική στις 23:00 το βράδυ, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά.

Η δημοτική Αρχή σημείωσε ότι θα επανεξετάσει το μέτρο αυτό την επόμενη εβδομάδα, αφού περάσει το πρώτο Σαββατοκύριακο, στις 7 Ιουνίου. Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Αλίμου σημειώνει πως η ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο είναι πρωτόγνωρη και πως η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Ο Δήμαρχος Αλίμου μίλησε στο «The Standard» για αυτή του την απόφαση καθώς όπως αναφέρει, «η κατάσταση στην περιοχή έχει πλέον ξεφύγει».

«Το πρόβλημα ηχορύπανσης υπήρχε από πριν αλλά κάναμε υπομονή. Πιέζαμε τα καταστήματα και υπήρχε συνεννόηση.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης
Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης

Φέτος όμως είναι πέρα από κάθε προηγούμενο. Κάναμε συσκέψεις και ήρθαμε σε συνεννόηση μαζί τους από την αρχή της σεζόν ώστε να μην ενοχλούν. Ωστόσο, τα καταστήματα στην Παραλιακή ανταγωνίζονται το ένα το άλλο στην μουσική, ποιο θα ακούγεται πιο δυνατά και έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια».

Άλιμος: «Δεν τηρείται κανένα μέτρο»

«Δεν τηρείται κανένα μέτρο, καθώς υπάρχει παραβίαση του ωραρίου και του νόμου για την μουσική. Ακούγεται σε βάθος χιλιομέτρων, με τον κόσμο που ζει στην περιοχή να είναι πραγματικά αναστατωμένος και άυπνος εδώ και μέρες», πρόσθεσε ο κ. Κονδύλης.

«Δεν προσέχουν, ενώ μάλιστα, τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Μόνος σκοπός του είναι να ”σκεπάσουν” ο ένας τον άλλον με την μουσική. Έχει φτάσει η κατάσταση στο μην παρέκει», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η άδεια για την μουσική να είναι έως τις 11 το βράδυ»

«Έτσι, αποφασίσαμε στον δήμο να τα πάρουμε όλα πίσω και η άδεια για την μουσική να είναι έως τις 11 το βράδυ, όπως ορίζει ο νόμος. Αν θέλουν να υπάρχει παράταση, θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η μουσική δεν θα ακούγεται μετά τις 11», είπε ο Δήμαρχος Αλίμου επαναλαμβάνοντας την απόφαση του δήμου για «σιωπητήριο».

«Αναμένουμε τις προτάσεις τους ώστε να μην υπάρχει πλέον πρόβλημα με την φασαρία. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν μαθητές που διαβάζουν, άρρωστοι, ηλικιωμένοι, οικογένειες με παιδιά, ζει πολύς κόσμος στην περιοχή. Όχι κάποιοι για να διασκεδάζουν, να χάνουν άλλοι τον ύπνο τους», αντέτεινε.

«Αν η επιλογή μας είναι ανάμεσα στο να λειτουργούν τα καταστήματα ασύδοτα ή να τα κλείσουμε, θα επιλέξουμε το δεύτερο. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί, όμως. Δείχνουν, ωστόσο, να έχουν θορυβηθεί και να θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας για το καλύτερο του Αλίμου.

Θέλουμε τις προτάσεις τους για το πως μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να προκαλούν ηχορύπανση, και αν μπορεί να γίνει αυτό, ας είναι μέχρι το πρωί η μουσική για αυτούς που διασκεδάζουν, όχι για όλο τον Άλιμο», κατέληξε ο Δήμαρχος.

bolivar beach bar - Ο Δήμαρχος Αλίμου στο «S» για το «σιωπητήριο» στα μαγαζιά της παραλιακής: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει - Η μουσική θα είναι έως τις 11 το βράδυ»
Μαγαζί στην Παραλιακή

Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση του Δημάρχου Αλίμου:

«Ο Δήμος Αλίμου, δηλαδή η δημοτική Αρχή και μαζί η κοινωνία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, θέλουμε ζωή, ψυχαγωγία και τουρισμό στην παραλία μας και το έχουμε αποδείξει, όμως και η επιχειρηματικότητα οφείλει να σέβεται την κοινωνία και τον νόμο και να μην ξεπερνάει τα όρια της λογικής.

Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο

Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και από την κοινωνία. Πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο ‘’Γκάζι”, ούτε σε ‘’Φαληράκι” ή ‘’Λαγανά”.

Ποτέ και πουθενά δεν έλαβε κανένα όργανο του Δήμου, ούτε βέβαια η κοινωνία, την απόφαση να μετατραπεί η παραλία μας σε μια ατέλειωτη σειρά μπουζουκομάγαζων, κέντρων διασκέδασης και άλλων οχληρών δραστηριοτήτων, με ηχορύπανση χωρίς έλεος, από το σούρουπο της μιας μέρας ως το ξημέρωμα της επόμενης.

Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για ‘’Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην -κλασική- Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης,

Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για ‘’Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην -κλασική- Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης, βεγγαλικών μέχρι τα ξημερώματα κ.λ.π. Αντιθέτως, ο επισκέπτης συναντά ήρεμες εικόνες στο περιβάλλον, οργάνωση και ποιότητα στην ψυχαγωγία“.

Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος, είχα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Δημαρχείο με όλους τους επιχειρηματίες της παραλίας, οι οποίοι μου είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα ενοχλούν με ηχορύπανση τους περίοικους και ότι δεν θα ρίχνουν βεγγαλικά μετά τις 10:30 το βράδυ.

Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές, αλλά από την αρχή κιόλας της φετινής σεζόν διαπιστώνουμε την πιο άγρια ηχορύπανση που έχουμε ζήσει ποτέ και τη μεγαλύτερη περιφρόνηση και ασέβεια απέναντι στον πληθυσμό της πόλης μας. Με απόφαση, λοιπόν, που έλαβε σήμερα το αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, έπειτα από πρότασή μου, η μουσική σε όλα τα καταστήματα της παραλίας θα σταματάει στις 11 το βράδυ. Όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα.

Η Αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί, ώστε να οδηγεί στο αυτόφωρο τους παραβάτες.

Η Αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί, ώστε να οδηγεί στο αυτόφωρο τους παραβάτες. Μετά τις τρεις παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά, αν και είναι βέβαιο ότι οι καταστηματάρχες θα προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια για να παραμείνουν ανοιχτά».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση