03:38
20/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:38
20/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Dating apps: «Βρέθηκα σε ένα σπίτι με δύο Φιλιππινέζες και ξεκίνησε να με πιάνει χωρίς να το θέλω» – Ευτράπελα και εμπειρίες Ελλήνων χρηστών στην ψηφιακή αναζήτηση του έρωτα

Στον κόσμο των Dating Apps

Στον κόσμο των Dating Apps

Ο Θάνος Νικηταράς
03.09.2022
09:21
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2022 • 16:56
Το «The Standard» έψαξε, μίλησε και σας έχει απαντήσεις για τα dating apps - «Ήθελε να μου στείλει προσωπικές φωτογραφίες του αδελφού του και τελικά μου έστειλε»: Τι να προσέξεις για να μην έχεις παρόμοιες εμπειρίες

Ο 21ος αιώνας χαρακτηρίζεται από την ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη, η οποία άλλαξε εν πολλοίς τη ζωή μας, ακόμα και τον τρόπο που γνωρίζουμε άλλα άτομα. Τα social media «εισέβαλαν» βίαια στη ζωή μας, οι παραδοσιακοί τρόποι γνωριμίας πλέον φαντάζουν -στην καλύτερη- μπανάλ και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν στραφεί στα dating apps.

Αρχικά, για όσους δεν το γνωρίζουν, τα dating apps είναι εφαρμογές μέσα από τις οποίες γνωρίζεις επίδοξους ερωτικούς συντρόφους. Ξεκίνησαν επί της ουσίας να λειτουργούν περί το 2005 (προϋπήρχαν αλλά ελάχιστοι τα χρησιμοποιούσαν) ωστόσο τα τελευταία χρόνια αποτελούν καθημερινή ασχολία για μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Ιδιαίτερα τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω του lockdown και των μέτρων για τον Covid-19 αρκετοί ήταν αυτοί που στράφηκαν σε αυτές τις εφαρμογές ώστε να γνωρίσουν ανθρώπους με σκοπό μια ρομαντική (ή και πιο straightforward) συνάντηση, σύμφωνα με το «fortune».

«Πλέον η ζωή μας έχει γίνει πιο γρήγορη, ακόμα και το φαγητό μας το βρίσκουμε σε fast food, είναι λογικό να ψάχνουμε πλέον πιο γρήγορες ερωτικές επαφές και πιο άμεσες γνωριμίες. Ο παραδοσιακός τρόπος γνωριμίας, της κουβέντας και των πολλών ραντεβού… έχει πεθάνει», μου είπε ένα άτομο που γνώρισα όταν πρωτοξεκίνησα να εξερευνώ έναν κόσμο -μέχρι τότε- άγνωστο σε μένα.

Dating apps σε smartphone
Dating apps σε smartphone

Ίσως τελικά να είναι και μονόδρομος η στροφή των νέων στα dating apps, άλλωστε πλέον ελάχιστοι άνθρωποι θα μιλήσουν με κάποιον άγνωστο στο δρόμο και η οθόνη σου προσφέρει μια ασφάλεια που δεν υπάρχει στην διαπροσωπική επικοινωνία.

Στην Ελλάδα η αλήθεια είναι τα dating apps δεν είναι τόσο διαδεδομένα όσο σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ή ακόμη και στις ΗΠΑ, ωστόσο αρκετά άτομα τα χρησιμοποιούν, ακόμη και εάν σε μια κοινωνία όπως είναι η ελληνική υπάρχουν τα ταμπού και αρκετοί είναι αυτοί που δεν θα παραδεχθούν ότι κάνουν χρήση τέτοιων εφαρμογών.

Τα dating apps έχουν «στιγματιστεί» ως εφαρμογές μέσα από τις οποίες θα βρεις μόνο την ερωτική επαφή ή παντρεμένους που ψάχνουν για έναν παράνομο δεσμό, ωστόσο η αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή, ή τουλάχιστον… δεν είναι μόνο αυτή και θα το αναλύσουμε στη συνέχεια.

Φυσικά, όπως διαπίστωσα, οι συγκεκριμένες εφαρμογές είναι αρκετά διαδεδομένες στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και σε κάποιους που ψάχνουν κάτι πιο ιδιαίτερο από τις διαπροσωπικές – σεξουαλικές τους σχέσεις – πχ άτομα που ανήκουν σε κοινότητα BDSM (Ο όρος BDSM είναι ένα σύνθετο αρκτικόλεξο που αντιπροσωπεύει τις αγγλικές λέξεις “Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism”, οι οποίες μεταφράζονται σε δυάδες ως «Δεσμά & Πειθαρχία» (B/D), «Κυριαρχία & Υποταγή»(D/S) , «Σαδισμός & Μαζοχισμός» (S/M)).

«Είναι πιο εύκολο για εμάς να φλερτάρουμε μέσω dating app, γιατί υπάρχουν ελάχιστοι χώροι που μπορούμε να βρούμε άτομα που να έχουν τις ίδιες προτιμήσεις με εμάς. Σκέψου να πάω να φλερτάρω έναν άγνωστο στο δρόμο και αυτός να αποδειχθεί ομοφοβικός, μπορεί να κινδυνεύσει η σωματική μου ακεραιότητα», μου δήλωσε άτομο που ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Dating apps: Τελικά έχουν επιτυχία;

Το μεγαλύτερο ερώτημα που γεννάται είναι εάν τα dating apps έχουν επιτυχία. Αν δηλαδή πράγματι μπορείς να γνωρίσεις άτομα με αυτόν τον τρόπο και εάν ναι τι μέρος του λόγου άτομα γνωρίζεις; Είναι μόνο για μια ξεπέτα;

Έφτιαξα λοιπόν και εγώ το προσωπικό προφίλ μου, αρχικά στο Tinder και ξεκίνησα… το σκρόλινγκ (με αυτό τον τρόπο δείχνεις σε ένα άτομο εάν σου αρέσει ή όχι, στα περισσότερα apps πρέπει να κάνουν και οι δύο λάικ, ώστε να υπάρξει match και στη συνέχεια έχεις τη δυνατότητα να ανταλλάξεις μηνύματα).

Έβαλα τρεις φωτογραφίες στο προφίλ μου -γενικά καλό είναι να βάζεις πάνω από 3-4 φωτογραφίες, ώστε να δείχνεις ότι έχεις επενδύσει χρόνο και κόπο πάνω στη συγκεκριμένη εφαρμογή και να προσφέρεις στον άλλον άνθρωπο ασφάλεια ότι θα μιλήσει με ένα πραγματικό άτομο. Έτσι είναι πιο εύκολο να σου κάνει λάικ και να ξεκινήσει μια συζήτηση.

Μετά από τρεις ημέρες, οι περισσότερες γνωριμίες αφορούσαν σε ζευγάρια που έψαχναν τρίτο ή άτομα που μόλις έλεγες ένα «γεια» απαντούσαν «ψάχνω σοβαρή σχέση».

Η αναζήτησή μου συνεχίστηκε το OkCupid, το οποίο μου το πρότειναν ως κάτι «πιο γλυκούλη». Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το Tinder, ωστόσο σου προσφέρει τη δυνατότητα να προσθέσεις περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου.

Έβαλα μια ατάκα που με αντιπροσωπεύει, απάντησα σε ορισμένες ερωτήσεις που βοηθούν στο «ταίριασμα» με άλλα άτομα (αυτό είναι το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης εφαρμογής, αν και όχι τόσο διαδεδομένη όσο το Tinder) και συνέχισα να κάνω σκρολαρίσματα.

Εν τέλει, μετά από περίπου τρεις εβδομάδες βγήκα ραντεβού με τέσσερα άτομα, με το ένα απ’ αυτά συνεχίσαμε να βγαίνουμε και μετά το πρώτο ραντεβού.

Γενικώς προτίμησα το πρώτο ραντεβού να είναι σε έναν δημόσιο χώρο, να πάμε για έναν καφέ, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε από κοντά και να αποφύγουμε τις ερωτικές επαφές, κάτι που θα πρότεινα σε κάποιον που δεν αναζητεί απλώς μια ξεπέτα.

Βρισκόμασταν στην ίδια παρέα escape rooms, οπότε θεωρώ ότι ήταν πετυχημένο

Ναταλία ετών 28

Στο ερώτημα κατά πόσο οι εφαρμογές αυτές προσφέρουν αυτό που υπόσχονται, μια γνωριμία, κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις και άλλα άτομα. Η Ναταλία, ετών 28, είναι bisexual και χρησιμοποιεί για τέσσερα περίπου χρόνια το OkCupid (με ένα διάλειμμα δύο χρόνων) και πιο πρόσφατα έφτιαξε προφίλ στο Facebook Dating.

«Πρέπει να έχω βγει γύρω στα 10-12 ραντεβού, δεν πήγαν όλα αμέσως σε ερωτική επαφή, κάποια δεν πήγαν ποτέ εκεί, κάποια ήταν ξεκάθαρα γι’ αυτό», τονίζει από την πλευρά της.

Όσον αφορά το εάν βγήκε με κάποιο άτομο για παραπάνω από μια φορά απάντησε: «Με έχει κερδίσει ραντεβού για κάτι παραπάνω από ένα βράδυ, για την ακρίβεια υπήρξαν δύο τέτοια ραντεβού, το ένα ήταν με μια κοπέλα που ναι μεν υπήρξε ερωτική επαφή στο πρώτο ραντεβού, αλλά κάναμε καλή παρέα και τα λέγαμε πολύ καλά με αυτή και εν τέλει καταλήξαμε να βρισκόμαστε στην ίδια παρέα escape rooms οπότε θεωρώ ότι ήταν πετυχημένο».

«Έχει υπάρξει και πετυχημένο ραντεβού το οποίο έχει καταλήξει οριακά σαν σχέση, με κέρδισε σαν άνθρωπος, είχαμε περισσότερα κοινά τη συγκεκριμένη περίοδο απ’ όσα είχα άλλες περιόδους με άλλα άτομα, πιστεύω» πρόσθεσε.

Η εφαρμογή Tinder
Η εφαρμογή Tinder / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαζί της συμφωνεί και η Αιμιλία, η οποία είναι ετεροφυλόφιλη, 21 ετών και χρησιμοποιεί το Tinder εδώ και 2 μήνες.

«Γενικά τo Tinder μου έχει πάει καλά, καλύτερα από τα ραντεβού που έκανα με άτομα που γνώρισα από κοντά», λέει στην αρχή της επικοινωνίας μας και προσθέτει: «Έχω βγει με επτά άτομα συνολικά. Δεν πήγαν όλα απευθείας στην ερωτική επαφή, βγήκαμε μιλήσαμε και μετά εάν το θέλαμε και οι δύο προχωρούσαμε, πάντως και με τα 7 ραντεβού υπήρξε ερωτική επαφή».

Δεν πήγαν όλα απευθείας στην ερωτική επαφή, βγήκαμε μιλήσαμε και μετά εάν το θέλαμε και οι δύο προχωρούσαμε

Στην ερώτηση αν οι γνωριμίες της υπερέβαιναν την ερωτική συνεύρεση, η Αιμιλία υποστήριξε επίσης ότι «ναι, μπορεί το Tinder να είναι κατά κύριο λόγο για ερωτική επαφή, αλλά θεωρώ ότι παίζει ρόλο και το άτομο με το οποίο θα βγεις και η επαφή την οποία θα έχετε».

«Εγώ με μερικά άτομα βγήκα παραπάνω από ένα ραντεβού, ταίριαξαν οι απόψεις μας και άλλα πράγματα, οπότε δεν με κέρδισε μόνο η ερωτική επαφή» υποστήριξε.

Μάλιστα, η 21χρονη είχε και εμπειρία σχέσης μέσω dating app. «Υπήρξε σχέση, η οποία οφείλω να πω ότι ήταν εξαιρετική, ωστόσο δεν προχώρησε λόγω της απόστασης καθώς (εκείνος) θα πήγαινε να μείνει σε άλλη πόλη», είπε.

Από την πλευρά της η Κωνσταντίνα, ετών 32 και bisexual, έχει εδώ και περίπου δύο χρόνια OkCupid, ενώ έχει χρησιμοποιήσει και το Bumple και έχει βγει με περίπου δέκα άτομα. «Δεν πήγαν όλα αμέσως σε ερωτική επαφή, μερικά δεν πήγαν και ποτέ», λέει.

«Έχω γνωρίσει και πολύ ενδιαφέροντα άτομα μέσα από dating app, υπάρχουν μάλιστα και άτομα που έχουμε αναπτύξει στενή φιλία», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε πως έχει κάνει και μια σχέση με αυτό τον τρόπο.

Τι να κάνεις για να μην σε αφήσει στο «διαβάστηκε» (ή και στο αδιάβαστο)

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε, επιτυχία 100% δεν πρόκειται να έχει κανείς και καμία, όσο και εάν προσεγμένο είναι το μήνυμά του, ωστόσο καλό θα είναι να μην στείλεις ένα απλό «γεια! Τι κάνεις;» και ακόμα καλύτερο είναι να μην στείλεις ένα σκέτο «γεια».

Μια ατάκα που θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις την κουβέντα και να δώσει στο άλλο άτομο κάτι να «πιαστεί» είναι αρκετά σημαντική, καθώς αντίθετα με το φλερτ εκεί έξω, στον πραγματικό κόσμο, ένας χρήστης της εφαρμογής θα εκτιμήσει το θάρρος που βρήκες να του μιλήσεις.

Επειδή συνήθως τα κλασικά πράγματα που ρωτάμε όταν φλερτάρουμε σε ένα μπαρ είναι διαθέσιμα στο προφίλ (βλέπεις πώς ονομάζεται το άλλο άτομο, τι σπουδάζει ή που δουλεύει κτλ.) πρέπει να βρεις το «κάτι παραπάνω», ίσως το «με τι ασχολείσαι και ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου» να είναι μια ασφαλής επιλογή, ωστόσο το καλύτερο θα είναι να βρεις κάτι από το βιογραφικό που θα έχει γράψει το άλλο άτομο, το οποίο να σου κινήσει το ενδιαφέρον (ένας από τους λόγους που πρέπει να έχεις ένα προσεγμένο προφίλ, όπως προαναφέραμε).

 

Matching σε dating app
Matching σε dating app / Φωτογραφία: Freepik

«Όχι, δεν απαντάω σε όλα τα μηνύματα. Θα απαντήσω μόνο αν καταλάβω ότι το άλλο άτομο δείχνει διάθεση για επικοινωνία, κάνει ερωτήσεις που προχωρούν την κουβέντα» τονίζει η Κωνσταντίνα.

Κυρίως κοιτάω την εξωτερική εμφάνιση, αν με ελκύει, απαντάω

Αιμιλία ετών 21

Και η Ναταλία από την πλευρά της είναι ξεκάθαρη: «Εννοείται ότι δεν απαντάω σε όλα τα μηνύματα, αν δεν με τραβήξει η προσέγγιση, ο τρόπος με τον οποίο μου μιλήσει, ή εάν δεν μου μιλήσει και ποτέ, τότε δεν θα του μιλήσω και εγώ».

«Το δύσκολο είναι να καταφέρεις να με κερδίσεις με μια ωραία επικοινωνία, με μια ατάκα, γενικά με μια ωραία προσέγγιση και αυτό είναι κάτι το οποίο σε περιορίζει το dating app» λέει.

«Γενικά μια πετυχημένη προσέγγιση θέλει αυτοπεποίθηση (σε έναν βαθμό), θέλει μια ωραία ατάκα, θέλει ωραίο ενδιαφέρον για εμένα, θέλει κάτι έξυπνο, κάτι να κεντρίσει το ενδιαφέρον μου και να κάνει τη συζήτηση να κυλήσει», προσθέτει.

Μια λίγο διαφορετική απάντηση δίνει η Αιμιλία: «Κυρίως κοιτάω την εξωτερική εμφάνιση και άμα με ελκύει απαντάω. Στην συνέχεια, ενώ συνομιλούμε, αν αρχίσει να γίνεται ενοχλητικός ή προσβλητικός απλά το ξεκόβω», λέει χαρακτηριστικά.

Dating apps: Τι να προσέξεις για να μην υπάρξουν απρόοπτα

Πάντα όταν γνωρίζεις άτομα online υπάρχουν κίνδυνοι, αρχικά δεν γνωρίζεις με ποιον μιλάς και τι ζητά, δεν ξέρεις ακόμη και εάν το προφίλ που βλέπεις αντιστοιχεί στο άτομο με το οποίο μιλάς.

Για να αποφύγεις τις κακοτοπιές υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι, ωστόσο ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για κανέναν -βέβαια το ίδιο ισχύει και για ένα άτομο που γνωρίζεις από κοντά.

Καλό θα είναι να έχεις μιλήσει λίγο καιρό με κάποιον προτού αποφασίσεις να βγεις μαζί του. Εγώ προσωπικά αντάλλαξα και άλλα social media (Instagram, Facebook κτλ.) ώστε να δω ότι δεν πρόκειται για ένα ψεύτικο προφίλ, έστειλα ηχητικά, ώστε να δει και το άλλο άτομο ότι δεν πρόκειται για κάποιο ψεύτικο προφίλ, ενώ μου αρέσει να στέλνω και να παίρνω φωτογραφίες (ΠΡΟΣΟΧΗ: Αρκετοί είναι αυτοί που μπορεί να στείλουν ή να ζητήσουν κάποια ακατάλληλη φωτογραφία, οπότε θέλει ιδιαίτερη προσοχή).

Εάν κάποιος έχει επενδύσει χρόνο να φτιάξει ένα προφίλ, μου δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για μια ερωτική επαφή

Κωνσταντίνα 32 ετών

Αποφεύγω να βγω ραντεβού με ένα άτομο που δεν έχω μιλήσει αρκετά πρώτα και δεν έχουμε ανταλλάξει εκατοντάδες μηνύματα, ενώ καλό θα είναι το πρώτο ραντεβού να είναι σε κάποιον δημόσιο χώρο, πχ. σε μια καφετέρια, στην οποία θα δώσετε από πριν ραντεβού.

Αρκετά άτομα με τα οποία βγήκα μου είπαν ότι είχαν ενημερώσει από πριν μια φίλη/φίλο για το πού θα είναι και έστελναν κατά τη διάρκεια του ραντεβού μηνύματα ότι όλα είναι «οκ».

Στο ερώτημα τι προσέχει πριν βγει ραντεβού η Αιμιλία απαντά ότι «προφανώς κοιτάω μην είναι ψεύτικο το προφίλ. Δηλαδή δεν βγαίνω με όποιον να ναι!».

»Συνήθως ανταλλάζουμε και άλλα social media ώστε να καταλάβω ότι είναι το ίδιο άτομο το οποίο είχα συνομιλήσει και στο Tinder» εξηγεί.

«Στη συνέχεια συνήθως μιλάω κάποιες μέρες μαζί τους, έχει τύχει και βδομάδες, και άμα βλέπω ότι όλα κυλούν ομαλά, τότε βγαίνω» καταλήγει.

Η κουβέντα παίζει σημαντικό ρόλο και για την Κωνσταντίνα, η οποία ωστόσο «ξεψαχνίζει» λίγο παραπάνω το προφίλ του άλλου. «Κοιτάω το προφίλ και τις φωτογραφίες αρχικά. Εάν κάποιος έχει επενδύσει χρόνο να φτιάξει ένα προφίλ, μου δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για μια ερωτική επαφή» λέει.

«Και φυσικά, σε δεύτερο επίπεδο προσπαθώ να καταλάβω τι είναι ο άλλος μέσα από την κουβέντα», προσθέτει.

Αν είναι να μπω σε αυτοκίνητο τραβάω πάντα πινακίδα φωτογραφία και τη στέλνω σε φίλη μου και βασικά φροντίζω να μην μπαίνω σε ξένα αυτοκίνητα

Ναταλία ετών 28 ετών

«Για να βγω με κάποιον χρειάζεται σίγουρα 2 μέρες φουλ τσάτινγκ και να πηγαίνει σίγουρα καλά το τσάτιγνκ», ενώ για το τι προσέχει αφού βγει με ένα άλλο άτομο, η Ναταλία τονίζει ότι «αν είναι να μπω σε αυτοκίνητο τραβάω πάντα πινακίδα φωτογραφία και τη στέλνω σε μια συγκεκριμένη φίλη μου».

«Και βασικά φροντίζω να μην μπαίνω σε ξένα αυτοκίνητα. Πηγαίνω σε δημόσιο χώρο, πάμε για ένα ποτό, για ένα καφέ και γενικώς αν “πιάσω” κάτι περίεργο φεύγω, δεν συνεχίζεται. Πάω με το δικό μου αυτοκίνητο, αυτόνομη», λέει.

Προσοχή: Πολλά μπορούν να πάνε στραβά

Πολλά είναι αυτά που μπορούν να πάνε στραβά μετά από μια online γνωριμία, κάτι που μας επιβεβαίωσε και η γνωστή υπόθεση με τον «απατεώνα» του Tinder που έγινε ντοκιμαντέρ στo Netflix, αλλά το παρατηρήσαμε και εμείς στο ρεπορτάζ μας -ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα μας.

Το πιο σύνηθες σε μια online γνωριμία είναι να σου στείλει κάποιος ένα ανδρικό μόριο, χωρίς να το ζητήσεις, με την Κωνσταντίνα να έχει μια παρόμοια εμπειρία, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο.

Μου έστειλε προσωπική φωτογραφία του αδελφού του

Κωνσταντίνα ετών 32

«Περίεργο και άβολο περιστατικό ήταν όταν ένα άτομο που συνομιλούσαμε επέμενε να μου στείλει μια πιο προσωπική φωτογραφία του αδερφού του, την οποία και τελικά έστειλε», λέει χαρακτηριστικά.

«Φυσικά και πήγαν στραβά κάποια ραντεβού. Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν αν ταιριάζεις με τον άλλο κι έχει τύχει να βγω ραντεβού που είναι πολύ άβολο» προσθέτει.

Καταλήξαμε σε ένα σπίτι με δύο Φιλιππινέζες και προσπαθούσε να με πιάσει χωρίς να θέλω

Ναταλία ετών 28

Μια τρομακτική εμπειρία, βγαλμένη μέσα από ταινία θρίλερ θα μπορούσε να πει κάποιος, είχε η Ναταλία. «Η πιο… άβολη στιγμή είναι σε ραντεβού στο οποίο έκανα το λάθος και δεν έπαιξα εντός έδρας, αλλά μετανάστευσα προς Κηφισιά μεριά μόνο και μόνο για να μπω σε ένα ξένο αυτοκίνητο, με έναν άνθρωπο που δεν ξέρω, που με πήγε σε μια λίμνη, με έβγαζε φωτογραφίες χωρίς να το θέλω, όχι περίεργες – τύπου υπήρχα και απλά με τράβαγε – και στο τέλος καταλήξαμε σπίτι του με τις δύο Φιλιππινέζες του, να προσπαθεί να με πιάσει, να με κάνει, να με ακουμπήσει και δεν ξέρω εγώ τι και εγώ να μην θέλω και να πιστεύω ότι αυτές οι δύο Φιλιππινέζες που καπνίζανε στο σαλόνι θα μαζεύουν τα κόκκαλά μου».

Αρκετά καλά βέβαια πήγαν τα πράγματα για την Αιμιλία, σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια, αφού «παραδόξως δεν είχα κανένα περίεργο περιστατικό, αν και όταν δημιούργησα προφίλ ήμουν αρκετά διστακτική. Αλλά όσα ραντεβού βγήκα οφείλω να πω ότι πήγαν πολύ καλά».

Το έργο «What is Love? Von Amor bis Tinder'» στο μουσείο της Βρέμης
Το έργο «What is Love? Von Amor bis Tinder’» στο μουσείο της Βρέμης / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελικά μπορεί να υπάρξει έρωτας μέσω dating app;

Ναι, όπως είδαμε ερωτική επαφή μπορεί να υπάρξει μέσω dating app, όμως μπορεί να υπάρξει ένας πραγματικός έρωτας; Μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση μια γνωριμία που έγινε με αυτόν τον τρόπο;

«Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο, αλλά όχι απίθανο», λέει η Κωνσταντίνα, με την Ναταλία να συμφωνεί απόλυτα μαζί της. «Ναι θεωρώ ότι δεν παίζει ρόλο από που τον γνωρίζεις τον άλλον άλλα το touch το οποίο θα έχετε όταν θα συναντηθείτε».

«Μπορεί να υπάρξει έρωτας αν και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να αφεθούν συναισθηματικά και όχι μόνο σωματικά», ισχυρίζεται από την πλευρά της η Αιμιλία.

Όσον αφορά τη δική μου άποψη, η αλήθεια είναι ότι προτού ξεκινήσω το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ήμουν αρκετά αρνητικός, ωστόσο, πλέον είμαι πιο διαλλακτικός. Αν και δεν έκανα κάποια σχέση μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή, πιστεύω ότι μπορείς να βρεις κάποιο άτομο για το «κάτι παραπάνω», αρκεί να μην πάει από την αρχή η γνωριμία μόνο στα σεξουαλικό και να υπάρξουν συζητήσεις και για άλλα θέματα, κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε στα dating apps είναι το λεγόμενο σέξτινγκ (μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που πολλές φορές συνοδεύονται με φωτογραφίες) το οποίο -κατά την άποψή μου- δεν προδιαθέτει για μια σοβαρή σχέση.

Υ.Γ. Αν και ο κόσμος στρέφεται όλο και περισσότερο σε τέτοιες εφαρμογές είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε τη «μαγεία» του φλερτ να χαθεί. Ναι! Η ζωή έχει αλλάξει, όμως εμείς αποφασίζουμε πώς θα τη ζήσουμε.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση