Quantcast
03:12
07/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:12
07/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Netflix: Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του «απατεώνα του Tinder», του playboy που συνελήφθη στην Αθήνα

Στισμιότυπο από το ντοκιμαντέρ, ο απατεώνας του Tinder, στο Netflix

Στισμιότυπο από το ντοκιμαντέρ, ο απατεώνας του Tinder, στο Netflix

12.02.2022
08:10
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2022 • 9:53
H ιστορία ενός απατεώνα που παρίστανε τον δισεκατομμυριούχο στο Tinder, γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix

Recently updated on February 13th, 2022 at 09:53 am

Δεν συναντά κανείς συχνά ντοκιμαντέρ στην δεκάδα των δημοφιλέστερων προγραμμάτων του Netflix. Το συγκεκριμένο όμως ντοκιμαντέρ πραγματεύεται ένα τόσο ιδιαίτερο και πιπεράτο θέμα, που δύσκολα μπορεί κανείς να του αντισταθεί.

Την πέμπτη θέση στο Top 10 του Netflix, λοιπόν, καταλαμβάνει η σειρά «The Tinder Swindler» ή επί το ελληνικότερον «Ο απατεώνας του Tinder», με την παραγωγή να αποσπά πολύ καλές κριτικές.

Η αφίσα του ντοκιμαντέρ, ο απατεώνας του Tinder
Η αφίσα του ντοκιμαντέρ, ο απατεώνας του Tinder

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται κυρίως στις μαρτυρίες των  Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm και Ayleen Charlotte, οι οποίες επαναφέρουν στις μνήμες τους και μοιράζονται τις ιστορίες που βίωσαν στο πλευρό του φαινομενικά γοητευτικού πρίγκιπα του παραμυθιού τον Σαιμέν Λεβιέβ, ο οποίος κατέληξε να γίνει ο προσωπικός τους εφιάλτης. Ωστόσο ποιος ήταν όντως ο απατεώνας του Tinder;

Η ιστορία του Σάιμεν στο Netflix

Όλη η ιστορία βασίζεται στον Σάιμεν Λέβιεβ, τον γιο ενός Ισραηλινού μεγιστάνα, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο διαμαντιών. Ο Λέβιελ, μετακινείται από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα, για δουλειές με ιδιωτικό τζετ.

Μάλιστα ανάμεσα στα πολύωρα μιτινγκ που είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται, ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram, επιδεικνύοντας τα πεντάστερα ξενοδοχεία που διαμένει, τα πολυτελή αμάξια που οδηγεί και τα πανάκριβα πιάτα διάσημων εστιατορίων.

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ του Netflix
Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ του Netflix

Ωστόσο την ίδια στιγμή, φλερτάρει μέσα από τη γνωστή πλατφόρμα γνωριμιών, το Tinder. Έτσι η ιστορία μας ξεκινά με τις Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm και Ayleen Charlotte να γοητεύονται από τον τρόπο ζωής του και την εμφάνιση του. Πολύ γρήγορα όμως, ο πρίγκιπας του παραμυθιού απεδείχθη βάτραχος!.

Η Cecile αναφερόμενη ακούγεται να λέει στο ντοκιμαντέρ του Netflix ότι «όταν μιλήσαμε πρώτη φορά με τον Σάιμεν, δέσαμε αμέσως. Αισθανόμουν σα να παίζω σε ταινία». Ωστόσο, όταν το παραμύθι τελείωσε, η γυναίκα βρέθηκε να χρωστά 200.000 δολάρια και να φοβάται για την ασφάλειά της.

«Ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα: “Θεέ μου μου αρέσει πολύ” και φαίνεται πως του αρέσω κι εγώ», δήλωνε στο Nightline του ABC το 2019.

Ο τρόπος χειραγώγησης του Σάιμεν

Ο Σάιμεν, φρόντιζε στην αρχή να εντυπωσιάζει τις γυναίκες, ακολουθώντας κλασσικές μεθόδους χειραγώγησης. Αρχικά ξεκινούσε με το πρώτο ραντεβού να γίνεται σε εστιατόριο χλιδάτου ξενοδοχείου, προσφέροντας ένα μπουκέτο λουλούδια αξίας τριψήφιου αντιτίμου στη δεύτερη κιόλας συνάντησή τους.

Στη συνέχεια επιδιδόταν σε γλυκόλογα και αστείες συζητήσεις, υπονοώντας που εκείνος το εκάστοτε θύμα θα μπορούσαν να έχουν ένα κοινό μέλλον, το οποίο περιελάμβανε πτήσεις με learjet, προσωπικές εξομολογήσεις και συχνή επικοινωνία.

Η δράση του, όπως εξηγείται και στο ντοκιμαντέρ του Netflix δεν είχε σύνορα. Οι τρεις γυναίκες που καταθέτουν τη μαρτυρία τους έμεναν σε διαφορετικές χώρες: Λονδίνο, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Όσλο.

Οι ψεύτικες υποσχέσεις

Ενώ όλα έμοιαζαν βγαλμένα από παραμύθι, σύμφωνα με το «Studio 4», τα πρώτα μαύρα σύννεφα ξεκινούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Μία φωτογραφία με το κεφάλι του σωματοφύλακά του γεμάτο αίματα, ηχητικά μηνύματα του νεαρού με τρομαγμένη φωνή να περιγράφει πως κάποιοι του επιτέθηκαν και επειδή οι εχθροί του τον εντοπίζουν μέσω της πιστωτικής του κάρτας, ζητά από τους συντρόφους του, να του δανείσουν χρηματικά ποσά και μόλις ξεπεράσει τον κίνδυνο θα τους τα επιστρέψει.

Κάπως έτσι, ξεκινούσε ο εφιάλτης για τις γυναίκες, οι οποίες τον εμπιστεύονταν, καθώς πίστευαν πως η οικονομική του επιφάνεια ήταν μεγάλη, ενώ ταυτόχρονα φοβούνταν την πιθανότητα να χάσουν τον άνδρα των ονείρων του και έναν άνθρωπο που τους υποσχόταν οικογένεια. Με αυτό το κόλπο ξεκινούσε να αποσπά τα χρήματα που ήθελε και να ζει την πολυτελή ζωή.

Η πρώτη γυναίκα που αντιλήφθηκε ότι θα πάρει δύσκολα πίσω τα χρήματα που είχε δανείσει, ενώ είχε ξεκινήσει να νιώθει την πίεση της τράπεζας, αφού είχε δανειστεί συνολικά 250.000 δολάρια για χάρη του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην απόγνωση.

Αρχικά, επικοινώνησε άμεσα με τον Σάιμεν, ο οποίος προσπάθησε με διάφορα τεχνάσματα να την καθησυχάσει. Τα λόγια του δεν ήταν αρκετά, και σύντομα η γυναίκα θα ανακάλυπτε σε δημοσίευμα φινλανδικής εφημερίδας ό,τι ο Ισραηλινός είχε εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο τρεις Φινλανδές.

Η σύλληψή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αν και μια από τις καταγγέλουσες απευθύνθηκε στην Αστυνομία, εισέπραξε την περιφρόνηση των Αρχών κι έτσι αποφάσισε να δώσει τα στοιχεία που είχε στην τέταρτη εξουσία.

Απευθύνθηκε σε μεγάλη εφημερίδα του Όσλο, με πολλούς δημοσιογράφους να ταξιδεύουν στο Ισραήλ ώστε να ανακαλύψουν ποια είναι η πραγματική ταυτότητα του Σάιμον. Κάπως έτσι, κατέρρευσε ο μύθος του γιου πολυεκατομμυριούχου και έρχεται στο φως η πραγματική του ταυτότητα.  Ο Σάιμεν είναι απλά ένας απατεώνας ο οποίος εξαπατούσε συστηματικά γυναίκες προκειμένου να τους αποσπά χρήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε, γνωστοποιήθηκε η ταυτότητα του απατεώνα χάρη σε μια φωτογραφία, ώστε ο Σάιμεν να μην μπορεί να «ψαρέψει» άλλες κοπέλες από το Tinder. Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί την δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών για να «ψαρεύει» τα θύματά του.

Ο επίλογος του γιαλαντζί εραστή γράφτηκε σε ελληνικό έδαφος, αφού ο απατεώνας του Tinder συνελήφθη τελικά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως τότε, στις 9 Δεκεμβρίου του 2021, τα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο μιλούσαν για τη σύλληψη ενός Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου. Ακόμη και η ελληνική δημοσιογραφία είχε πέσει προς στιγμή θύμα του απατεώνα του Tinder.

Καταδικάστηκε ο απατεώνας του Tinder

Όπως είναι προφανές, το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην συναισθηματική και οικονομική ζημιά που υπέστησαν αυτές οι κοπέλες, οι οποίες έψαχναν απλά ένα ραντεβού στο Tinder.

Ο Σάιμεν καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο σε φυλάκιση 15 μηνών. ωστόσο στο πεντάμηνο αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής. Πλέον ζει πολυτελώς στην Ιερουσαλήμ με την σχέση του και δεν κατηγορήθηκε για άλλη κλοπή. Τα κορίτσια αντιθέτως αγωνίζονται μέχρι και σήμερα να προσπαθούν να ξεχρεώσουν τα δάνεια που πήραν για αυτόν.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Netflix, ο Σάιμεν με αυτή την κομπίνα είχε καταφέρει να αποσπάσει αρκετά εκατομμύρια από γυναίκες, οι οποίες απλά πίστεψαν ότι συνάντησαν τον πρίγκιπα του παραμυθιού τους.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ

Σύρε, σύρε, σύρε… δεν είναι εύκολο να βρει κανείς την αγάπη στο διαδίκτυο. Όταν η Σεσίλιε κάνει match με έναν όμορφο δισεκατομμυριούχο πλεϊμπόι, δεν μπορεί να πιστέψει ότι βρήκε τον άντρα των ονείρων της.

Όμως τα όνειρα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και όταν ανακαλύπτει ότι ο επιχειρηματίας δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται, είναι ήδη πολύ αργά. Εκεί που τελειώνει το παραμύθι, ξεκινά ένα θρίλερ εκδίκησης.

Η Σεσίλιε βρίσκει τους υπόλοιπους στόχους του και όταν ενώνονται, δεν είναι πια θύματα: Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΟΥ TINDER βρίσκει τον δάσκαλό του. Από τους παραγωγούς των “Ο Απατεώνας” και “Κάτω τα Χέρια από τις Γάτες“, αυτό το καθηλωτικό ντοκιμαντέρ τις ακολουθεί καθώς αποκαλύπτουν την αληθινή του ταυτότητα και προσπαθούν να τον φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ παραγωγής του Netflix



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση