Quantcast
23:45
18/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
23:45
18/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου παναρισμένο σε μανιτάρια και chips πάπρικα

Φιλέτο κοτόπουλου, πανέ με πατατάκια και μανιτάρια / Φωτογραφία: Cookle

Φιλέτο κοτόπουλου, πανέ με πατατάκια και μανιτάρια / Φωτογραφία: Cookle

22.09.2022
19:26
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 • 0:07
Ένα παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου διαφορετικό από το άλλα

Recently updated on September 27th, 2022 at 12:07 am

Το κλασικό φιλέτο κοτόπουλου πανέ, απογειώνεται με μια συνταγή που κάνει τα αγαπημένα σας πατατάκια και μερικά αποξηραμένα μανιτάρια.

Συνήθως η πανάδα για ένα ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου αποτελείται από τριμμένη φρυγανιά, ψωμί ή ακόμη και νιφάδες βρώμης. Ωστόσο, μια σειρά από άλλα υλικά, που συχνά βρίσκουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μπορούν να προσθέσουν γεύση και άρωμα στο τελικό αποτέλεσμα.

Το blog, Cookle, επέλεξε πατατάκια πάπρικα και αποξηραμένα μανιτάρια, ενώ προτείνει να σερβίρετε το κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και καλαμπόκι.

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι πατατάκια πάπρικα
  • 1 φέτα χωριάτικο ψωμί
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια πάχους 4 εκατοστών περίπου. Καλό είναι να είναι όμοια τα κομμάτια μεταξύ τους
  2. Θρυμματίζουμε το ψωμί σε επεξεργαστή τροφίμων. Στη συνέχεια τρίβουμε τα πατατάκια με τα αποξηραμένα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το ψωμί και τη φρυγανιά
  3. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και δίπλα του βάζουμε σε άλλο το αλεύρι
  4. Περνάμε διαδοχικά το κοτόπουλο, πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από το αυγό και τέλος από το μείγμα της φρυγανιάς
  5. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και περνάμε τα φιλετάκια για 10′ με 15′ δεύτερα από κάθε πλευρά να τραγανίσει η επικάλυψη
  6. Αποσύρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180oC στον αέρα για 15′ λεπτά.

Δείτε πως θα ετοιμάσετε τη συνταγή:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση