Quantcast
17:45
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:45
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Αυγό: 5 πανεύκολα τρικ για να χωρίσεις του κρόκους από τα ασπράδια σαν επαγγελματίας (βίντεο)

Καρτέλα Αυγών στον πάγκο της κουζίνας / Φωτογραφία: Unsplash

Καρτέλα Αυγών στον πάγκο της κουζίνας / Φωτογραφία: Unsplash

21.01.2022
20:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2022 • 20:25
Το αυγό πρέπει να χωρίσει καθαρά και χωρίς... ατυχήματα.

Ναι, μπορεί για τις κλασικές και έμπειρες νοικοκυρές να μοιάζει απλό σαν την «καλημέρα», όπως ο διαχωρισμός του αυγού στα «εξ ων συνετέθη».

Ο κρόκος και το αυγό δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή σε μια σειρά από συνταγές. Αν για παράδειγμα θέλει κανείς να φτιάξει μια μαρέγκα, δεν πρέπει επουδενί να λερώσει το λευκό ασπράδι με τίποτα, αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να πάρει το αφράτο λευκό θαύμα που θα του δώσει αφράτα κέικ ή απολαυστικές πάβλοβες.

Να σημειώσουμε εδώ, ως παρένθεση, πως τη μαρέγκα μπορείτε πλέον να την ετοιμάσετε και με ένα ταπεινό ρεβιθόζουμο και εδώ έχουμε όλες τις πληροφορίες για το θέμα.

Όταν το αυγό πρέπει να χωρίσει στα δύο

Υπάρχουν εκεί έξω ειδικά εξαρτήματα που μοιάζουν με τρύπια κουτάλια, τα οποία βοηθούν πολύ στον διαχωρισμό του κρόκου από το ασπράδι του αυγού. Στην ουσία, σπάτε το αυγό στο κέντρο του εξαρτήματος και από τα πλαϊνά του πέφτει το παχύρρευστο ασπράδι. Αν όμως δεν έχετε χρόνο, χώρο και χρήμα για πολυτελή εξαρτήματα στην κουζίνα, πέντε πάναπλες τεχνικές θα σας βοηθήσουν να έχετε το σωστό, ιδανικό αποτέλεσμα. 

  1. Σπάστε το αυγό σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας αποσπάστε τον κρόκο, αγκαλιάζοντάς τον προσεκτικά ώστε να μην σπάσει. Αυτή η διαδικασία είναι η πιο «μπακάλικη» και ενδεχομένως να χάσετε πολύ ασπράδι στη διαδρομή!
  2. Σπάστε το αυγό στο μπολ και πάρτε τον κρόκο με το χέρι! Εδώ η διαδικασία είναι η λιγότερο ενδεδειγμένη από πλευράς υγιεινής.
  3. Χρησιμοποιήστε τα τσόφλια ως εργαλείο. Το πιο σύνηθες για κάθε νοικοκυρά είναι να κρατούν τον κρόκο στο τσόφλι, μεταγυρίζοντάς τον από το ένα κομμάτι στο άλλο, ώσπου να πέσει στο μπολ όλο το ασπράδι του αυγού.
  4. Το πιο εφετζίδικο κόλπο από όλα, έχει να κάνει με ένα πλαστικό μπουκάλι. Σπάστε όλα τα αυγά σε ένα μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι νερού, άδειο για να διαχωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι. Πιέστε το μπουκάλι διπλώσει και πλησιάστε το στόμιο στην επιφάνεια του κρόκου. Αφήστε το μπουκάλι να γεμίσει αέρα, έτσι που από την διαφορά πίεσης ο κρόκος θα βρεθεί στο εσωτερικό του.
  5. Τέλος, ένα χωνί μπορεί πολύ εύκολα να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Στερεώστε το στο στόμιο ενός βάζου, σπάστε το αυγό και αφήστε το ασπράδι να περάσει κάτω από το χωνί.

Βίντεο: Δείτε του 5 τρόπους διαχωρισμού του αυγού

Παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο που συγκεντρώνει σχεδόν μισό εκατομμύριο views και προβάλει όλους τους τρόπους που περιγράψαμε παραπάνω.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση