Quantcast
09:09
19/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
09:09
19/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Θάνατοι στο Survivor: Όταν το σκληρό ριάλιτι γίνεται κυριολεκτικά παιχνίδι επιβίωσης

Το λογότυπο του διάσημου ριάλιτι παιχνιδιού Survivor

Το λογότυπο του διάσημου ριάλιτι παιχνιδιού Survivor

07.01.2023
08:45
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2023 • 15:43
Τέσσερις περιπτώσεις παικτών και μελών της παραγωγής του Survivor που έχασαν τη ζωή τους στο παιχνίδι

Αν το Survivor έχει το προσωνύμιο «παιχνίδι επιβίωσης», κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε στο παρελθόν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του Survivor All Star, στο οποίο ποντάρει όλη του την ύπαρξη στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης ο ΣΚΑΪ, έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε πόσο πραγματικοί είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι παίκτες που διαγωνίζονται σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Survivor All Star
Survivor All Star

Προφανώς οι μαρτυρίες των δεκάδων πλέων συμμετεχόντων, που έχουν βρεθεί και από τη χώρα μας σε ένα ριάλιτι επιβίωσης είναι χαρακτηριστικές. «Λίγο ακόμη, θα είχα πεθάνει. Δεν θα άντεχα» έχει δηλώσει στο The Standard, η Ορθούλα Παπαδάκου, μια από τις παίκτριες του πρώτου, πρώτου ριάλιτι, το οποίο και ήταν ομολογουμένως πολύ πιο σκληρό από εκείνα που έχει στήσει τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος παραγωγός, Ατζούν Ιλιτζαλί.

Η Ορθούλα Παπαδάκου
Η Ορθούλα Παπαδάκου / Φωτογραφία: Instagram @orthoula

Σε κάθε περίπτωση, εν αναμονή του Survivor που θα περιλαμβάνει (σχεδόν) όλους τους παίκτες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ελληνική τηλεόραση, αναζητήσαμε τραγικά δυστυχήματα σε ριάλιτι επιβίωσης, που αποδεικνύουν πως ορισμένες φορές η ανάγκη για δόξα και χρήμα μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία.

Ο πρώην Δήμαρχος που άφησε την τελευταία του πνοή στο Survivor

To 2009, ένας πρώην Δήμαρχος, ηθοποιός και τραγουδιστής πέθανε έπειτα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά τη διάρκεια δοκιμασίας του βουλγάρικου Survivor, το οποίο γυριζόταν στις Φιλιππίνες. Από την παραγωγή του ριάλιτι, σημείωναν τότε πως όλοι οι παίκτες του Survivor περνούσαν τακτικά από εξετάσεις και δεν είχε προκύψει κανένα ζήτημα με τον 53χρονο άνδρα.

Ο Νότσο Βοντενιτσάροφ, όπως ήταν το όνομα του παίκτη που άφησε την τελευταία του πνοή σε αγώνισμα του Survivor, υπήρξε στο παρελθόν κασκαντέρ σε σειρά ταινιών, ενώ αργότερα έκανε σημαντική καριέρα στο δημοτικό τραγούδι στη Βουλγαρία.

Διαγωνιζόμενος πνίγεται σε δοκιμασία ριάλιτι επιβίωσης

Πακιστανός διαγωνιζόμενος σε ένα ριάλιτι σόου που ωστόσο δεν έφερε το όνομα Survivor, αλλά ανήκε στην κατηγορία των ριάλιτι επιβίωσης, έχασε κι εκείνος τη ζωή του κατά τη διάρκεια δοκιμασίας του παιχνιδιού. Ο 32χρονος Σαντ Κάαν κλήθηκε να κολυμπήσει στα νερά λίμνης στην Μπανκόγκ της Ταϊλάνδης, φορώντας εξοπλισμό βάρους τουλάχιστον 15 κιλών, όταν ζήτησε βοήθεια στα μισά της διαδρομής.

Ο άνδρας χάθηκε στα θολά νερά της λίμνης και παρά τις προσπάθειες των ναυαγοσωστών και των ανθρώπων της παραγωγής δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί εγκαίρως. Δύτες ανέσυραν ώρες αργότερα το σώμα του από τον βυθό της λίμνης. Ο 32χρονος είχε αποκλειστεί στα προηγούμενα επεισόδια του ριάλιτι και αγωνιζόταν προκειμένου να κερδίσει και πάλι μια θέση πριν τους τελικούς.

Γάλλος διαγωνιζόμενος πεθαίνει την πρώτη ημέρα του Survivor

Η πιο τραγική ιστορία όμως έρχεται από το γαλλικό spin-off του Survivor, το οποίο προβαλλόταν επί σειρά ετών στο TF1, με τον τίτλο Koh-Lanta. Οι παίκτες είχαν μόλις πατήσει στην αμμουδιά παραλίας στην Καμπότζη το 2013, όταν ένας 25χρονος διαγωνιζόμενος έπεσε ημιλιπόθυμος στο έδαφος, παραπονούμενος για κράμπες σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο Ζεράλ Μπαμπάν, όπως ήταν το όνομα του παίκτη του Survivor, υπέφερε από αφυδάτωση. Μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής, ωστόσο η κατάστασή του χειροτέρευε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με ελικόπτερο υπέστη πολλαπλά εμφράγματα και τελικά κατέληξε.

Η επίσημη αιτία θανάτου του 25χρονου παίκτη Survivor ήταν «καρδιακή ανεπάρκεια σε διατατική μυοκαρδιοπάθεια», την οποία οι γιατροί απέδωσαν σε υποκείμενο νόσημα το οποίο δεν είχε διαγνωστεί κατά τις εξετάσεις από τις οποίες πέρασαν όλοι οι παίκτες πριν μπουν στο παιχνίδι.

Το θέμα όμως εδώ περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, αφού λίγο καιρό αργότερα και έπειτα από δημοσιεύματα στα οποία γινόταν λόγος για αργοπορία στην απόκριση της παραγωγής, η οποία αρχικά δεν ήθελε να σταματήσει το γύρισμα και στη συνέχεια έκρινε την αεροδιακομιδή πολύ «δαπανηρή», ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Ο Τιερί Κόστα, υπεύθυνος γιατρός της γαλλικής παραγωγής, έβαλε τέλος στη ζωή του στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Καμπότζη, μη μπορώντας να αντέξει το βάρος των κατηγοριών που του επέρριπταν, αναφορικά με τον θάνατο του 25χρονου παίκτη του Survivor.

Ο πρώτος νεκρός του Survivor

Τέλος, ένας θάνατος που σχετίζεται με το ριάλιτι επιβίωσης, αν και δεν έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου ή στις παραλίες όπου διαβιούν οι παίκτες θα πρέπει να αναζητηθεί 25 χρόνια πίσω. Ο πρόδρομος του Survivor, γεννήθηκε στη Σουηδία βασιζόμενο σε ένα βρετανικό πρότζεκτ, το οποίο όμως δεν βγήκε ποτέ στον αέρα της βρετανικής τηλεόρασης.

Το Expedition Robinson, όπως ήταν το όνομα του παιχνιδιού, έκανε πρεμιέρα το 1997 και έκτοτε εξακολούθησε να προβάλλεται για 18 συνεχόμενα χρόνια. Το πρώτο όμως παιχνίδι, η πρώτη γνωριμία των τηλεθεατών με τα reality παιχνίδια, σημαδεύτηκε από ένα τραγικό περιστατικό.

Ο Σίνισα Σαβίτζα ήταν ο πρώτος παίκτης που βίωσε την απόρριψη, καθώς υπήρξε ο πρώτος διαγωνιζόμενος που ψηφίστηκε προς αποχώρηση από το Expedition Robinson.

Μερικές εβδομάδες αργότερα και πριν το παιχνίδι βγει στον τηλεοπτικό αέρα, ο Σαβίτζα θα έπεφτε στις γραμμές του τρένου, βάζοντας τέλος στη ζωή του. Μια απόφαση, που σύμφωνα με τους οικείους του, πήρε μην μπορώντας να αντέξει την κατακραυγή που θα υφίστατο όταν το reality έκανε πρεμιέρα στους τηλεοπτικούς δέκτες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση