Quantcast
07:01
03/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:01
03/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Πώς είναι σήμερα ο Αμπντελάκ Νουρί: Ο ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στο γήπεδο και «ξύπνησε» μετά από κώμα τριών ετών

Ο χρόνος σταμάτησε τον Ιούλιο του 2017 για τον Αμπντελάκ Νουρί

Ο χρόνος σταμάτησε τον Ιούλιο του 2017 για τον Αμπντελάκ Νουρί

13.12.2022
08:58
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 • 19:15
Μουντιάλ 2022, Μαρόκο: Η συγκινητική κίνηση των παικτών του Μαρόκου για τον Αμπντελάκ Νουρί

Το Μαρόκο βρίσκεται μια ανάσα από τη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών σε Μουντιάλ.

Οι Βορειοαφρικανοί αφού πέρασαν από τους ομίλους με «σπασμένα φρένα», υπέταξαν με τη σειρά Ισπανία και Πορτογαλία για να φτάσουν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Μια ομάδα που γράφει… ιστορία, δεν πρέπει να ξεχνάει και την ιστορία! Γι’ αυτόν τον λόγο, όσοι παρακολούθησαν τους πανηγυρισμούς των Μαροκινών στα αποδυτήρια μετά τη νίκη κόντρα στους Ισπανούς, θα διαπίστωσαν ότι όλοι οι παίκτες απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στον Αμπντελάκ Νουρί, ενός ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε στο Άμστερνταμ από Μαροκινούς γονείς και η ζωή έμελλε να αλλάξει για πάντα μέσα σε δέκα λεπτά…

nouri - Πώς είναι σήμερα ο Αμπντελάκ Νουρί: Ο ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στο γήπεδο και «ξύπνησε» μετά από κώμα τριών ετών
Οι Μαροκινοί με τη φανέλα του Νούρι

Το απόγευμα της 8ης Ιουλίου 2017, πριν από τον αγώνα προετοιμασίας του Άγιαξ με τη Βέρντερ Βρέμης στο «Lindenstadion Hippach», ο Νούρι ένιωθε πόνους στο στομάχι και δεν είχε κοιμηθεί καλά. Παρόλα αυτά, μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο πριν τη συμπλήρωση του 72ου λεπτού έπεσε αναίσθητος στο γήπεδο…

Ο Νούρι υπέστη καρδιακό επεισόδιο και -άμεσα- ειδοποιήθηκε ελικόπτερο για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο του Ίνσμπρουκ.

Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι η καρδιακή λειτουργία του παίκτη είχε επανέλθει και ο εγκέφαλος του αντιδρούσε θετικά, ωστόσο, μπήκε σε τεχνητό κώμα, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω εγκεφαλικές επιπλοκές.

Το κακό όμως είχε γίνει. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής είχε αποκτήσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και ένας… γολγοθάς ξεκινούσε.

Μάρτιος του 2020… Σε τηλεοπτική εκπομπή της Ολλανδίας, σχεδόν τρία χρόνια μετά, μέλη της οικογένειας του Νούρι επιβεβαίωσαν ότι ο νεαρός είχε «ξυπνήσει» από το κώμα.

«Ο Άπι είναι στο αναπηρικό του καροτσάκι. Ανταποκρίνεται. Είναι εκεί, είναι μέλος της οικογένειας. Οι συζητήσεις είναι πάντα όπως ήταν, συνήθως για ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι είναι εκεί. Μερικές φορές φαίνεται απλανής, ανάλογα με την κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί για παράδειγμα αν τον ρωτήσεις κάτι για εκείνον. Αλλά είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Ζει στο δικό του σπίτι, που του αγοράσαμε μετά τις 8 Ιουλίου του 2017. Ήταν τόσο δύσκολο στην περίοδο νοσηλείας. Ένα μέλος της οικογένειας είχε βάρδια 24 ώρες και μετά ερχόταν κάποιος να τον αλλάξει. Ποτέ δεν έμεινε μόνος. Η μητέρα του τον υποστήριζε πάντα. Τώρα υπάρχουν συνήθως τέσσερα ή πέντε μέλη της οικογένειας, συν την ιατρική φροντίδα», είπαν χαρακτηριστικά.

Από το χθες στο σήμερα, ο πρώην ποδοσφαιριστής συνεχίζει να δίνει το δικό του αγώνα για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του, με την οικογένειά του να παραμένει στο πλευρό του…

Πριν λίγους μήνες, η οικογένεια του παίκτη και ο Άγιαξ κατέληξαν σε συμφωνία και ουσιαστικά σε συμβιβασμό, με τον «Αίαντα» να καταβάλει στην οικογένεια του Νούρι το ποσό των 7.850.000 ευρώ. Παράλληλα, η φανέλα με το νούμερο «34» αποσύρθηκε και δεν θα δοθεί σε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση