Quantcast
13:03
09/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
13:03
09/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ποιος είναι ο μυστηριώδης Ουκρανός με το μαύρο καπέλο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης – Κολλητός του Ζελένσκι, θαυμαστής του Σαακασβίλι (εικόνες)

Η ρωσική και η ουκρανική αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία

Η ρωσική και η ουκρανική αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία

01.03.2022
08:12
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 • 11:28
Ποιος είναι ο μυστηριώδης Ουκρανός με το καπέλο στην ουκρανική αποστολή

Ένας Ουκρανός με μαύρο καπέλο από την ουκρανική αντιπροσωπεία, που κάθισε στις πρώτες συνομιλίες με Ρώσους εντεταλμένους στη Λευκορωσία, έγινε viral στο διαδίκτυο για την μάλλον ανάρμοστη ενδυμασία του.

Εκτός από το γεγονός πως ο 40ρης Ουκρανός δεν φορούσε κοστούμι ή πουκάμισο, επέμεινε να κρατήσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το μαύρο καπέλο, τύπου τζόκεϊ, που φορούσε μπαίνοντας στην αίθουσα όπου έλαβαν χώρα οι ομιλίες στο Γκομέλ της Λευκορωσίας. Διαπραγματεύσεις που διήρκησαν 5 ολόκληρες ώρες και που μάλλον δεν οδήγησαν σε κάποιο απτό αποτέλεσμα, παρά μόνο στην υπόσχεση πως οι δύο πλευρές θα ξανασυναντηθούν.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα των βλοσυρών και κοστουμαρισμένων αντιπροσώπων της ρωσικής αντιπροσωπείας ερχόταν σε αντιδιαστολή με την εικόνα των Ουκρανών που βρίσκονταν εκεί με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, αλλά και έχοντας στο νου πως στην πατρίδα τους ο πόλεμος με τον Ρώσο εισβολέα συνεχίζεται.

Οι δύο αντιπροσωπείες σε αντιδιαστολή
Οι δύο αντιπροσωπείες σε αντιδιαστολή

Η ουκρανική πλευρά εκπροσωπήθηκε, σύμφωνα με το Ukinfrom, από τον υπουργό Άμυνας Αλεξέι Ρεζνίκοφ, τον σύμβουλο του προεδρικού γραφείου Μικαήλ Ποντόλιακ, τον ηγέτη του κόμματος της πλειοψηφίας στην Ουκρανία, Ντέιβιντ Αρακάμια, τον πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στην Ομάδα Επαφής για τη διευθέτηση του Ντομπάς, Αντρέι Κοστίν, τον βουλευτή Ρουστέμ Ουμέροφ και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νικολάι Τοτσίσκι.

«Πρέπει να τους ακούσουμε και να σταθμίσουμε με ψυχραιμία όλες τις προτάσεις και τις επιπτώσεις τους στα συμφέροντα του έθνους και των πολιτών» δήλωνε πριν φτάσει σε λευκορωσικό έδαφος ο εν λόγω Ουκρανός που πολλοί θέλησαν να μάθουν το όνομα και τα στοιχεία του.  Διαβάζοντας περισσότερα για εκείνον, μαθαίνουμε πως είναι επιχειρηματίας γεωργιανής καταγωγής, ονόματι, Ντέιβιντ Αρακάμια, γνωστός και ως Ντέιβιντ Μπράουν.

Όταν ο Αρακάμια ειρωνευόταν τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ

Ο ίδιος Ουκρανός πολιτικός και επιχειρηματίας πάντως, σε δηλώσεις του πριν την ρωσική εισβολή τόνιζε πως οι ανακοινώσεις των ΗΠΑ για τα επιθετικά σχέδια της Μόσχας σε σχέση με το Κίεβο βλάπτουν την ουκρανική οικονομία. «Για κάποιο λόγο, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποδαυλίζουν ενεργά τον πανικό μεταξύ των Ουκρανών» σημείωνε ο άνδρας με το μαύρο καπέλο, που δυστυχώς για εκείνον, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, βρέθηκε να κάθεται σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πολιτικός σημείωνε μάλιστα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη ανακοινώσει αρκετές φορές νέες ημερομηνίες για την επερχόμενη ρωσική εισβολή, αλλά κάθε φορά αυτό δεν συνέβαινε. «Από αυτό, πολλοί συμπέραναν ότι η απειλή είναι υπερβολική και ο εκφοβισμός των ανθρώπων γίνεται για κάποιο σκοπό», υποστήριζε τότε. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και ο Ζελένσκι πριν την 24η Φλεβάρη.

Έκκληση στη Δύση για μεγαλύτερη βοήθεια

Οι εξελίξεις διέψευσαν πανηγυρικά τις εκτιμήσεις του Ουκρανού πολιτικού, που πριν από δύο εικοσιτετράωρα δήλωνε πως «το μόνο στο οποίο υπολείπεται η Ουκρανία για μια τελειωτική νίκη είναι μια πιο σκληρή αντίδραση της Δύσης. Είμαστε ευγνώμονες για τις κυρώσεις, αλλά η Ρωσία πρέπει να πληγωθεί για τις πράξεις της σήμερα, όχι σε μήνες από τώρα».

«Είμαστε ισχυροί, αλλά ένα έθνος δεν μπορεί να υπερασπιστεί όλη την Ευρώπη, αν οι άλλοι δεν μπουν στη μέση» έλεγε ο Ουκρανός το Σάββατο καλώντας ουσιαστικά την Ευρώπη να πάρει ενεργή θέση στον πόλεμο. «Ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο σίγουρα δεν περίμενε ότι τα τανκς τους θα καίγονταν σε κάθε δρόμο και οι ειδικές δυνάμεις τους θα κρύβονταν από τους δικούς μας μέσα σε δάση και υπονόμους» πρόσθετε.

Πολιτοφυλακή παίρνει τα όπλα στο Κίεβο της Ουκρανίας
Πολιτοφυλακή παίρνει τα όπλα στο Κίεβο της Ουκρανίας

«Ο Πούτιν περίμενε ότι με την έλευση των πρώτων τανκς, οι Ουκρανοί θα παραδίδονταν, αλλά στάθηκαν στην ουρά στα γραφεία στρατιωτικής εγγραφής και κατάταξης. Και σήμερα έχουμε σχεδόν 20.000 ένοπλους εθελοντές μόνο στο Κίεβο. Αυτός είναι περισσότερος από τον αριθμό των στρατών κρατών όπως το Μάλι και το Τατζικιστάν. Όλοι τους είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον εχθρό στο Κίεβο και να πολεμήσουν για την περιοχή τους, την πόλη τους και το κράτος τους», δήλωνε ο βουλευτής σύμφωνα με το Interfax.

Ποιος είναι ο εκλεκτός του Προέδρου Ζελένσκι

Ο Αρακάμια γεννήθηκε στο Σότσι την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης (1979) ενώ μετά την κατάρρευση του σοσιαλισμού, το 1992 μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ουκρανία. Υπήρξε διευθυντής του ουκρανικού παραρτήματος της εταιρείας πληροφορικής Template Monster (με έδρα τις ΗΠΑ), αλλά και ο δημιουργός του «Σχεδίου για τον Λαό» μέσω του οποίου συγκέντρωνε χρήματα προκειμένου να εξοπλίσει τον ουκρανικό στρατό μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.

Η TemplateMonster είναι μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά ψηφιακών προϊόντων για ιστοσελίδες. Η συλλογή της αμερικανικής εταιρείας προσφέρει πρότυπα ιστοσελίδων κατάλληλων για όλα τα είδη εξειδικευμένων έργων, μικρές ή μεγάλες εταιρείες, νεοσύστατες επιχειρήσεις και κάθε άλλο είδος επιχείρησης, ενώ κατατάσσεται στην πρώτη θέση των εταιρειών σχεδιασμού ιστοσελίδων στον κόσμο.

Ήδη από το 2019, ο άνδρας που είναι εκλεγμένος με το κόμμα «Υπηρέτης του Λαού» του προέδρου Ζελένσκι» στην ουκρανική Βουλή συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στη χώρα του. Το 2020 καταλαμβάνει την 21η θέση στην κορυφή των 100 Ουκρανών με τη μεγαλύτερη επιρροή σύμφωνα με το περιοδικό Focus, ενώ το 2021 καταλαμβάνει την 6η θέση στην ίδια λίστα. 

https://twitter.com/PrayiForUkraine/status/1498325885895819265

Ο Ουκρανός είναι στην ουσία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην ουκρανική Βουλή και γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Επενδύσεων τον Ιούνιο του 2019. 

Ο Αρακάμια όμως είναι και φίλος του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, που ένιωσε κι εκείνος τι σημαίνει να εισβάλουν ρωσικά στρατεύματα σε έδαφός σου. Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Ουκρανός, όταν παρατήρησε τις θετικές αλλαγές που έφερε ο Σαακασβίλι στη Γεωργία, σκέφτηκε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει το παράδειγμά του. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας βρίσκεται σήμερα στις φυλακές της χώρας του αντιμέτωπος με μια σειρά βαρύτατων κατηγοριών.

Όσο για το ψευδώνυμό Brown, Μπράουν, με το οποίο είναι γνωστός, κυρίως στους επιχειρηματικούς κύκλους, ο Αρακάμια σημειώνει πως καθώς τα γεωργιανά ονόματα είναι πραγματικά δύσκολο να προφερθούν, αποφάσισε να βρει μια εύκολη λύση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση