Quantcast
07:56
21/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:56
21/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Μαρινάκης: «Οι προγραμματικές δηλώσεις σηματοδοτούν την έναρξη περιόδου σκληρής δουλειάς» – Τι είπε για την έκδοση της ΠΝΠ (βίντεο)

Ο Παύλος Μαρινάκης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Παύλος Μαρινάκης / Φωτογραφία: Eurokinissi

06.07.2023
13:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2023 • 18:05
Όλα όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Οι προγραμματικές δηλώσεις σηματοδοτούν την έναρξη μιας περιόδου σκληρής δουλειάς» για την κυβέρνηση, τόνισε στην αρχή της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Σήμερα ξεκινά η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη Βουλή στις 17:00.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα περιγράψει με σαφήνεια τους άξονες πάνω στους οποίους πρόκειται να κινηθεί η Κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

«Εκδόθηκε χθες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με στόχο την έκτακτη στήριξη του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Αν στις προαναφερθείσες περιοχές, λοιπόν, δεν υπάρχουν οδηγοί οι Ένοπλες Δυνάμεις ή το Πυροσβεστικό Σώμα μπορούν να διαθέσουν προσωπικό τους μέχρι 31.12.2023, εκτός προφανώς από οπλίτες θητείας, για την κάλυψη των αναγκών.

Ελλείψει προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ή του Πυροσβεστικού Σώματος, δίνεται η δυνατότητα για την απόσπαση προσωπικού από οικείους ΟΤΑ.

Η διακομιδή ασθενών, προφανώς, θα πραγματοποιείται συνοδεία είτε διασώστη/πληρώματος ασθενοφόρου ή ιατρικού προσωπικού» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, ενώ συμπλήρωσε:

Η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας είναι η πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού. Η παρέμβαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας για το ΕΚΑΒ και την Δημόσια Υγεία στο σύνολό της, οι οποίες θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι «η έκδοση της ΠΝΠ αποτελεί μια προσωρινή λύση μέχρι την δρομολόγηση και οριστική πραγματοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, στις οποίες θα αναφερθεί και σήμερα ο Πρωθυπουργός».

Τα πυρά του έστρεψε προς τις «φωνές που αναφέρονται σε «μπαλώματα και ξηλώματα του ΕΚΑΒ και της δημόσιας υγείας» λέγοντας ότι «είναι οι ίδιες φωνές που αμφισβητούσαν την δυνατότητα της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει ικανό αριθμό εμβολίων προκειμένου για την κάλυψη όλου του πληθυσμού απέναντι στον Covid.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα αποδείξουν ότι γνωρίζουν πολύ καλά πως θα λύσουν τα προβλήματα των πολιτών και θα το κάνουν. Βήμα βήμα, με σχέδιο και χωρίς εκπτώσεις.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιότητα του κράτους δικαίου στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκει την Ελλάδα να έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε τέσσερις από τις πέντε συστάσεις που είχαν γίνει το 2022.

Συγκεκριμένα, η Έκθεση διαπιστώνει πρόοδο: στην αύξηση ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων στη Δικαιοσύνη, στη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης , στην αύξηση της διαφάνειας για την ιδιοκτησία ΜΜΕ αλλά και τη δημιουργία ειδικής task force για την ασφάλεια των Ελλήνων Δημοσιογράφων, στην αύξηση του αριθμού των διώξεων και των καταδικαστικών αποφάσεων για υποθέσεις διαφθοράς, στην υιοθέτηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες, στη νομοθέτηση αυστηρών ποινών για την κατοχή και την εμπορία κατασκοπευτικού λογισμικού.

Επίσης, καταγράφονται συστάσεις, όπως σε όλα τα κράτη και η προσπάθεια βελτίωσης είναι διαρκής».

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ακόμη ότι «η διαρκής επαγρύπνηση για τη βελτίωση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και την ενίσχυση της διαφάνειας στην Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διακυβέρνησης της χώρας.

Για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, αποτελούν μέγιστο μέλημα και παρά την προσπάθεια που κατέβαλε -και συνεχίζει να καταβάλει- η αντιπολίτευση για να πείσει περί του αντιθέτου, τα επίσημα στοιχεία τους διαψεύδουν και μας δικαιώνουν καθημερινά».

Στη συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg υ παραχώρησε προ ημερών ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην αναπτυξιακή και επενδυτική προοπτική της Ελλάδας, «τόνισε ότι στόχος της χώρας μας είναι να αναπτυχθεί σημαντικά και το 2023.

Αυτό θα δώσει τον δημοσιονομικό χώρο που απαιτείται για να μειώσει η χώρα περαιτέρω το χρέος της, ώστε έτσι να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε πριν το τέλος του έτους τις υποχρεώσεις μας από το πρώτο μνημόνιο».

«Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης, κάτι που πιστοποιείται και από την πρόωρη αποπληρωμή των υποχρεώσεων του πρώτου μνημονίου, ενώ το κλίμα πολιτικής σταθερότητας μετά τις εκλογές δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την αύξηση των επενδύσεων.

Με την επενδυτική βαθμίδα να επανέρχεται μετά από 13 χρόνια, η Ελλάδα θα αποτελεί πόλο επενδυτικού ενδιαφέροντος, θα αναπτυχθεί, θα αυξήσει το ΑΕΠ της, τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, θα μπορεί να δώσει πια αυξημένες και ανταγωνιστικές απολαβές στους εργαζομένους της και να «μεγαλώσει την πίτα» για όλους τους πολίτες» υπογράμμισε.

«Αύριο θα ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις 10 το πρωί.

Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Βίλνιους που θα είναι εκεί Τρίτη και Τετάρτη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα Υπουργεία αλλά καθώς τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό για την επίτευξη των στόχων μας», είπε ο κ. Μαρινάκης κλείνοντας της εισαγωγική του ομιλία.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση