03:42
27/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:42
27/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Παύλος Μαρινάκης: «Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται – Καμία ανοχή στις αυθαιρεσίες» (βίντεο)

Ο Παύλος Μαρινάκης /Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Παύλος Μαρινάκης /Φωτογραφία: Eurokinissi

05.07.2023
13:39
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2023 • 18:43
Όσα δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα νέα του καθήκοντα, τους στόχους της νέας κυβέρνησης αλλά και τις μεταρρυθμίσεις σε βασικούς τομείς της κοινωνίας για την βελτίωση των συνθηκών.

Για την θέση του ως γραμματέας του κόμματος και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και την ευθύνη ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Είναι δύο διαφορετικοί ρόλοι, και θα τα καταφέρουμε. Είναι τεράστια ευθύνη η ανάληψη των νέων καθηκόντων και θα προσπαθήσω να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ σε αυτή την τιμή που μου έκανε ο πρωθυπουργός. Θα εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη του στους νέους ανθρώπους, θέλει την νέα γενιά σε όλα τα επίπεδα πρωταγωνίστρια και όχι χειροκροτητές.

Και εμείς οι νέοι να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε νέοι μόνο στην ηλικία. Έχει ξανατύχει και αντιπρόεδροι κομμάτων να είναι υπουργοί, βουλευτές και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι υπουργοί, πρώτη φορά βλέπω να γίνεται αυτή η ερώτηση σε εμένα. Την κομματική ιδιότητα δεν την αμφισβητεί κανείς. Όμως όταν είμαστε σε θέση ευθύνης υπηρετούμε το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, δεν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο σε αυτό. Και επίσης, δεν έχω κάποιο νομοθετικό καθήκον αλλά θα κριθούμε όλοι από το αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά.

Για τον τομέα του τουρισμού και τις εργασιακές συνθήκες, ο οκ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι, «δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε οποιαδήποτε υποχώρηση σε οποιοδήποτε θέμα, είτε αφορά στην υγεία και την προστασία των εργαζομένων, είτε αφορά στην τήρηση της νομιμότητας.

Οι αρμόδιες αρχές, πρέπει να κάνουν η δουλειά τους, εμείς δεν πρέπει να υποκαθιστούμε τον ρόλο τους. στο συγκεκριμένο θέμα της Ρόδου, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, επιλήφθηκαν δυο διαφορετικές αρχές, έγιναν τα προβλεπόμενα, έγινε αμέσως έλεγχος και θα βγουν τα συμπεράσματα και για την κατασκευή και την άδεια λειτουργίας αλλά θα προχωρήσει η συζήτηση για την προστασία των εργαζομένων».

Και πρόσθεσε: «Αποδείξαμε και σε άλλες περιπτώσεις ότι, εφόσον υπάρχει μία απόφαση θα πρέπει να τηρείται, το αρμόδιο υπουργείο να επέμβει εάν δεν τηρείται η απόφαση, αλλά δεν μπορώ να διατυπώσω άποψη για το εάν συνέβη το Α ή το Β. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να κάνει οποιαδήποτε έκπτωση. Χρειαζόμαστε την πληροφορία, υπάρχουν περισσότεροι έλεγχοι πλέον, και οι συνολικές μεταρρυθμίσεις ενισχύουν τις διαδικασίες. Είναι υποχρέωσή μας να επεμβαίνουμε άμεσα συνολικά ως κράτος».

Για τους στόχους της νέας κυβέρνησης υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης:

«Την Πέμπτη έχουμε τις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, είναι μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν. Θα τεθούν οι βάσεις για το στο σύνολο της 4ετίας και για την ψήφο εμπιστοσύνης. Όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από την αύξηση του βασικού μισθού, έχουμε και ποιοτική μείωση της ανεργίας, στις γυναίκες κυρίως που ήταν πολύ υψηλότερη από τους άνδρες και ήταν ανεπίτρεπτο αυτό, η μείωση της ανεργίας των νέων.

Έχουμε τώρα την στήριξη των νέων γονέων, αύξηση των γονικών αδειών, των επιδομάτων μητρότητας στου ελεύθερους επαγγελματίες, αυτά είναι πράγματα που έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με το πρόγραμμα μας. Το κυριότερο είναι να δούμε πράξεις και αυτή την 4ετία και θα κριθούμε αυστηρά από την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων όλων των εξαγγελιών».

Όσον αφορά στα «κενά» της νομοθεσίας, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πως, «πράγματι θα πρέπει να δούμε συνολικά τη νομοθεσία σε περιπτώσεις όπως της Ρόδου, υπάρχει βούληση. Μέρα με τη μέρα λαμβάνονται πρωτοβουλίες για να είναι πιο άμεσες οι επεμβάσεις. Δεν θα πανηγυρίσουμε αλλά θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε και να περιοριστούν όσο γίνεται τα φαινόμενα. Προφανώς χρειάζονται οι καταγγελίες των πολίτων, να ενθαρρύνονται να μιλάνε και να προστατεύεται η θέση τους. αυτό είναι και ένα μήνυμα προς την αγορά εργασίας που δεν θα υπάρχει ανοχή από τις αρμόδιες αρχές».

ΕΚΑΒ: Άμεση ενίσχυση με 200 οδηγούς από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις

Για την αναβάθμιση του τομέα της υγείας μίλησε ο κ. Μαρινάκης.

«Είχαμε άμεση ανακοίνωσή, μία ΠΝΠ που λύνει προσωρινά το θέμα των οδηγών των ασθενοφόρων. Υπάρχει και το μόνιμο πρόγραμμά μας το οποίο θα εφαρμοστεί τάχιστα, με την πρόσληψη 800 μόνιμων στο ΕΚΑΒ, εκσυγχρονισμό των δομών και των διαδικασιών. Θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

Επειδή οι προσλήψεις θέλουν χρόνο και έχει μία διαδικασία, υπάρχει η πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Υγείας για 200 στελέχη της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων, πλην οπλιτών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε 50 και παραπάνω περιοχές που έχουν άμεση ανάγκη. Αυτή η παρέμβαση δεν υποκαθιστά μόνιμες παρεμβάσεις που έχουμε στο πρόγραμμά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει σχέδιο λόγω της αντιπυρικής περιόδου, έχει γίνει μελέτη και δεν διακινδυνεύσουμε στις κρίσιμες δομές του Στρατού και της Πυροσβεστικής. Δεν πρόκειται για να λυθεί ένα θέμα, να διαταραχθεί η επίλυση ενός άλλου», διευκρίνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Για την αντιπυρική περίοδο, υπάρχει σχέδιο, πρόληψη. Έπρεπε να ωριμάσουμε πιο γρήγορα ως κράτος μετά από δυσάρεστα γεγονότα που έχουν συμβεί, υπάρχει το 112 που λειτουργεί, υπάρχουν σχέδια εκκένωσης υπάρχουν πολλές επιχειρησιακές συναντήσεις. Οι δήμαρχοι και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουν να είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και είναι μία μάχη που την δίνουμε όλοι μαζί καθημερινά», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση