Quantcast
23:13
14/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
23:13
14/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Πάνος Ρήγας στo «S»: «Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κοινωνική κατακραυγή»

Ο Πάνος Ρήγας παραχωρεί συνέντευξη στο The Standard

Ο Πάνος Ρήγας παραχωρεί συνέντευξη στο The Standard

26.03.2023
09:04
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 • 8:42
Ο Πάνος Ρήγας κρίνει απόλυτα διεκδηκίσιμο τον στόχο της πρωτιάς στις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ

Την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα το βράδυ των εκλογών της απλής αναλογικής, εξέφρασε ο πρώην υπουργός αναπληρωτής Άμυνας, Πάνος Ρήγας.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κοινωνική κατακραυγή, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, συμπληρώνοντας πως «η διάλυση των δημόσιων υποδομών είναι η αιτία που οδήγησε και στο ανθρώπινο λάθος».

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε από το “φταίει ο σταθμάρχης” για να φτάσει στο “φταίμε όλοι” που θυμίζει το “μαζί τα φάγαμε”» σχολιάζει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Πάνος Ρήγας, που καλεί τον πρωθυπουργό «να κατανοήσει ότι δεν έγινε προχθές πρωθυπουργός».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Ρήγα, η τραγωδία των Τεμπών έχει προκαλέσει την οργή της κοινωνίας. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αποφύγει τις ευθύνες της; Η παραίτηση του αρμόδιου υπουργού και η συγγνώμη του πρωθυπουργού, δεν είναι πράξεις ανάληψης της πολιτικής ευθύνης;

Πάνος Ρήγας: «Η χώρα πενθεί. Oι συγκινητικές και αυθόρμητες διαμαρτυρίες της νέας γενιάς απαιτούν μια πειστική απάντηση για αυτή την απίστευτη τραγωδία. Το λάθος και η ευθύνη δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο στον ανθρώπινο παράγοντα.

Η διάλυση των δημόσιων υποδομών είναι η αιτία που οδήγησε και στο ανθρώπινο λάθος. Η κυβέρνηση της Ν.Δ απαξίωσε τον σιδηρόδρομο, όπως κάνει για κάθε κοινωνικό αγαθό. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν πολύ πριν το δυστύχημα και σχεδόν το φωτογράφιζαν. Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες ευθύνες για ενέργειες και παραλείψεις.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας στα έδρανα της Βουλής
Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας στα έδρανα της Βουλής / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Πρωθυπουργός, δυστυχώς, για άλλη μία φορά προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κοινωνική κατακραυγή.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για διαχρονικές ευθύνες χωρίς να περιγράφει τις δικές του.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε από το “φταίει ο σταθμάρχης” για να φτάσει στο “φταίμε όλοι” που θυμίζει το “μαζί τα φάγαμε”

Η αποποίηση και διάχυση της ευθύνης είναι απόπειρα συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε από το “φταίει ο σταθμάρχης” για να φτάσει στο “φταίμε όλοι” που θυμίζει το “μαζί τα φάγαμε”. Σεβασμός στα θύματα σημαίνει σεβασμός στην αλήθεια. Όχι υποκρισία, όχι μετάθεση ευθυνών.

Η κυβέρνηση ας καταλάβει ότι δεν είναι κατήγορος, αλλά ελεγχόμενη. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει επιτέλους να κατανοήσει ότι δεν έγινε προχθές πρωθυπουργός, αλλά κυβερνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ηγείται μιας παράταξης που κυβέρνησε σχεδόν τα μισά χρόνια από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα». 

Πάντως, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στη Λάρισα λειτουργούσε τηλεδιοίκηση και πως ο σταθμάρχης της μοιραίας βάρδιας δεν τη λειτούργησε…

Πάνος Ρήγας: «Είναι άλλο το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας που υπήρχε μέχρι το καλοκαίρι του 2019- που ρύθμιζε την κυκλοφορία όλων των τρένων από τον Δομοκό μέχρι το Πλατύ Ημαθίας, δηλαδή για πάνω από 170 χιλιόμετρα, και το οποίο αν λειτουργούσε, σύμφωνα με τους ίδιους τους σταθμάρχες και μηχανοδηγούς, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει το δυστύχημα- και διαφορετικό πράγμα ένας απλός πίνακας που έχει μπροστά του ο σταθμάρχης για να ελέγχει την κυκλοφορία μόλις για 7-8 χιλιόμετρα στην είσοδο και την έξοδο του σταθμού του.

Η κυβέρνηση τόσες μέρες βάφτιζε “τηλεδιοίκηση” που δήθεν “λειτουργούσε πλήρως” έναν τοπικό πίνακα χειρισμού.

Η απευθείας τηλεοπτική διάψευση του υφυπουργού κ. Παπαδόπουλου από σταθμάρχες επιβεβαίωσε πως τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν υπάρχει

Η απευθείας τηλεοπτική διάψευση του υφυπουργού κ. Παπαδόπουλου από σταθμάρχες επιβεβαίωσε πως τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, που ρύθμιζε την κυκλοφορία από τον Δομοκό μέχρι το Πλατύ και θα απέτρεπε την τραγωδία, δεν υπάρχει από το καλοκαίρι του 2019, μετά από πυρκαγιά σε σταθμό.

 

Χρειαζόταν η αυτοψία του κ. Τσίπρα, για να παραδεχθούν πως λένε ψέματα εδώ και 20 μέρες. Τι άλλο πρέπει να συμβεί, πόσες ακόμη αποδείξεις, έγγραφα και μαρτυρίες χρειάζονται, για να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και να προσβάλλει τη μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα;»

Η «επιστροφή» του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και επιθέσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους σας…

Πάνος Ρήγας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλουμε να είναι κόμμα δημοκρατικό, αλλά και κόμμα με κανόνες και με καταστατικό που πρέπει να τηρείται από όλους και όλες.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έλαβε υπόψη της την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ .

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.

Η Αριστερά είναι ο χώρος συλλογικής δράσης και όχι προσωπικών στρατηγικών. Αυτό αφορά όλους μας και όχι μόνο το σύντροφο Παύλο Πολάκη

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η Αριστερά είναι ο χώρος συλλογικής δράσης και όχι προσωπικών στρατηγικών. Αυτό αφορά όλους μας και όχι μόνο το σύντροφο Παύλο Πολάκη».

Μέσα στους επόμενους μήνες, λίγο πιο αργά ή λίγο πιο γρήγορα, θα γίνουν οι εκλογές. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα το βράδυ της απλής αναλογικής;

Πάνος Ρήγας: «Η χώρα ζει εδώ και μήνες την κυβερνητική αλαζονεία, που έχει εργαλειοποιήσει τον προσδιορισμό των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρατά μυστική την ημερομηνία των εκλογών. Η στάση του είναι ανεύθυνη και αμήχανη.

Μετά το τραγικό δυστύχημα, αντί να σοβαρευτεί, επιδίδεται σε προσπάθεια χειραγώγησης της ψήφου των πολιτών.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η κυβέρνηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα είναι απόλυτα διεκδικήσιμος.

Η δική μας στρατηγική παραμένει σταθερή και δεν αλλάζει με στόχο τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης που θα φέρει πολιτική αλλαγή».

Είναι ρεαλιστικό σχέδιο η προοδευτική διακυβέρνηση από τη Βουλή που θα προκύψει από τις κάλπες της απλής αναλογικής;

Πάνος Ρήγας: «Η απλή αναλογική είναι το εκλογικό σύστημα που προσθέτει στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις προγραμματικών συναινέσεων για την υλοποίηση μεγάλων προοδευτικών δομικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν αυτά που έγιναν και αυτά που έρχονται.

Η κυβέρνηση που θα εκλεγεί για την επόμενη τετραετία οφείλει να ανακουφίσει τον κόσμο που φτωχοποιείται λόγω της ακρίβειας, και τα εισοδήματα να ανακτήσουν την αγοραστική τους δύναμη και ταυτόχρονα να αλλάξει το παραγωγικό μας μοντέλο.

Πριν από τις κάλπες πρέπει όλα τα προοδευτικά κόμματα να ανοίξουν τα χαρτιά τους για να ξέρει ο ελληνικός λαός

Το παραγωγικό μοντέλο που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι το ίδιο που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία. Από την ημέρα που ανέλαβε την κυβέρνηση η Ν.Δ, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 45 δις. ευρώ και διευρύνθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών, Πάνος Ρήγας
Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, Πάνος Ρήγας / Φωτογραφία: Eurokinissi

Αυτή η οικονομική πολιτική διευρύνει τις ανισότητες, καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της και την περιθωριοποιεί διεθνώς.

Πριν από τις κάλπες πρέπει όλα τα προοδευτικά κόμματα να ανοίξουν τα χαρτιά τους για να ξέρει ο ελληνικός λαός γιατί να ψηφίσει ποιον και σε ποια κατεύθυνση θα είναι οι μετεκλογικές συνεργασίες.

Εμείς θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν, μπορούν και αντέχουν».

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών, Πάνος Ρήγας
Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, Πάνος Ρήγας / Φωτογραφία: Facebook

Ο Πάνος Ρήγας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2013 ενώ μεταξύ 2015 και 2018 διετέλεσε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Στις εκλογές του 2019, ο Πάνος Ρήγας ήταν υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών, ωστόσο δεν εξελέγη.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση