20:38
15/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
20:38
15/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Πριν το Maestro: Οι ελληνικές σειρές που έκαναν καριέρα στο εξωτερικό – Από τη «Λάμψη» του Φώσκολου, στο «Μπρούσκο» και τον «Σιωπηλό Δρόμο»

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με το maestro και άλλες σειρές που βρέθηκαν στο εξωτερικό

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με το maestro και άλλες σειρές που βρέθηκαν στο εξωτερικό

08.11.2022
21:37
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2022 • 9:24
Οι ελληνικές σειρές που κατάφεραν να σαγηνεύσουν το εξωτερικό πριν το Maestro

Η είδηση πως η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη Maestro θα γίνει το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα που μπαίνει στην πλατφόρμα του Netflix έσκασε σαν «βόμβα» τηλεοπτικής ευτυχίας το πρωί της Τρίτης.

Το maestro, η δραματική σειρά σε σενάριο, σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, θα είναι διαθέσιμη για τους συνδρομητές του Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο στις 19 Δεκεμβρίου 2022 και θα κάνει πρεμιέρα σε όλο τον κόσμο για πρώτη φορά στις αρχές του 2023. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που εξ αρχής, το MEGA αναρτά τα επεισόδια στην πλατφόρμα του μόνο για 13 ημέρες και στη συνέχεια τα αποσύρει.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η πρώτη σειρά που τράβηξε το ενδιαφέρον της πλατφόρμας ήταν το «Έτερος εγώ». Αναφερόμενος στους λόγους που το «Έτερος Εγώ» δεν προστέθηκε τελικά στηνπλατφόρμα του Νetflix, ενώ υπήρχαν φήμες, ο Σωτήρης Τσαφούλιας αποκάλυψε: «Ισχύει, αλλά ήταν ακόμα κουβέντες. Υπήρχε μια μικρή διαφωνία στο τελευταίο στάδιο που λένε για την προβολή. Αρνιόταν το Netflix να το παίζει παντού εκτός Ελλάδος. Εκεί δεν τα βρήκαμε».

«Κρατάω το “Maestro” πολύ κοντά στην καρδιά μου και νιώθω βαθιά τιμή και χαρά που αυτή η ιστορία θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω του Netflix. Ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι», υποστήριξε ο ίδιος ο δημιουργός για τη σειρά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mega TV (@megatvcom)

«Για μένα το “Maestro” είναι ίσως η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει, αλλά σίγουρα και η πιο καλή» έλεγε κατά την παρουσίαση της σειράς τον Σεπτέμβριο ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, αποκαλύπτοντας πως κατέληξαν στο όνομα αυτό με γνώμονα η σειρά να βρει τον δρόμο της για το εξωτερικό.

Με απόλυτη ειλικρίνεια, παρακολουθώντας το απόσπασμα της σειράς του MEGA μπορεί κανείς να διακρίνει πως είναι σίγουρα ό, τι πιο άρτιο έχει να επιδείξει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη μικρή οθόνη.

Στα εννιά επεισόδια του «Maestro», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αφηγείται αριστοτεχνικά μια συναρπαστική ιστορία πάθους και σύγκρουσης. Ένα καστ ταλαντούχων ηθοποιών ενσαρκώνει πολυδιάστατους ήρωες, μέσα από τους οποίους ο δημιουργός επιχειρεί να εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση χαρακτηριστικών τύπων της κοινωνίας μας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει αποκαλύψει πως έχει ήδη στα σκαριά το σενάριο για τη δεύτερη σεζόν της σειράς.

Το στόρι του Maestro

O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…

Στο εξωτερικό ο «Σιωπηλός Δρόμος»

Πριν το Maestro μπει σε τροχιά Netflix, ένα άλλο σίριαλ του MEGA βρήκε τον δρόμο του για το εξωτερικό. Αν και η πλατφόρμα που εκπέμπει σε τουλάχιστον 90 χώρες είναι μια πρώτη για τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, υπάρχουν και άλλες ελληνικές σειρές που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα σύνορα της χώρας. Μια από αυτές είναι ο «Σιωπηλός Δρόμος» που προβλήθηκε πριν από δύο σεζόν στο MEGA.

Πρώτος διεθνής σταθμός του «Σιωπηλού Δρόμου» είναι η περίφημη τηλεοπτική αγορά των Καννών MIPTV, όπου η σειρά παρουσιάστηκε σε ξένους αγοραστές τη Δευτέρα 4 Απριλίου με τον αγγλικό τίτλο «Silent Road». Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον στελεχών ξένων τηλεοπτικών δικτύων.

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» είναι η πρώτη ελληνική σειρά που αποκτά η γερμανική εταιρεία Beta Film, η οποία έχει εξασφαλίσει στο παρελθόν την παγκόσμια διανομή πολύ επιτυχημένων τηλεοπτικών παραγωγών («Babylon Berlin», «Gomorrah», «Grand Hotel» κ.ά.).

Τον περασμένο Ιούλιο έγινε γνωστό πως η σειρά αγοράστηκε από τον ιταλικό όμιλο Mediaset και έκανε πρεμιέρα στην prime time ζώνη του καναλιού Canale 5. Ο «Σιωπηλός Δρόμος» σε σενάριο των Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη, των δημιουργών δηλαδή της σειράς εποχής «Άγριες Μέλισσες» και σκηνοθεσία του Βαρδή Μαρινάκη, είναι η πρώτη σειρά μυθοπλασίας ελληνικής παραγωγής που θα προβληθεί στην ιταλική τηλεόραση.

Η σειρά μεταγλωττίστηκε στα ιταλικά και φέρει τον τίτλο «La Strada Del Silenzio», που αποτελεί στην ουσία ακριβή μετάφραση του ελληνικού τίτλου. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, δεν συνηθίζεται ο υποτιτλισμός, αλλά προτιμάται η μεταγλώττιση των σειρών και ταινιών που προβάλλονται στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Η υπόθεση του «Σιωπηλού Δρόμου»

Ένα σχολικό λεωφορείο. Εννέα μαθητές. Μία καλοστημένη ομαδική απαγωγή.

Ένα αναπάντεχο γεγονός έρχεται να ταράξει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή μιας εύρωστης κοινωνίας. Τα ίχνη ενός σχολικού λεωφορείου χάνονται ξαφνικά, ένα πρωινό. Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονται εννέα μαθητές του δημοτικού, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών, μαζί με τον οδηγό και μια συνοδό. Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και όλα δείχνουν πως έχουν να κάνουν με μία ομαδική απαγωγή.

Μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων. Μία ολόκληρη κοινωνία κλυδωνίζεται. Ένα παζλ υπόπτων σχηματίζεται, πάθη μυστικά και ίντριγκες, αποκαλύπτονται. Τα προσωπεία πέφτουν και οι κρυφές ζωές των πρωταγωνιστών βγαίνουν στο φως. Αντιμέτωποι με μια εφιαλτική πραγματικότητα, οι ήρωες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δαίμονες.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Χειλά Φαμέλη.

Την πρωτότυπη μουσική της σειράς υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Ted Regklis.

Οι «Άγριες Μέλισσες» κοιτάζουν προς τα έξω

Εν πολλοί οι «Άγριες Μέλισσες» είναι η σειρά που έφερε και πάλι την άνοιξη στην ελληνική μυθοπλασία. Έχει γίνει λοιπόν γνωστό από καιρό, πως ο ΑΝΤ1 επιχειρεί να εξάγει την μεγάλη του αυτή παραγωγή στο εξωτερικό.

Το τμήμα διεθνών πωλήσεων του ΑΝΤ1 στη Γαλλία προωθεί τη καθημερινή σειρά εποχής δια χειρός Μελίνας Τσαμπάνη, ενώ το σίριαλ βρέθηκε και στο διάσημο τηλεοπτικό παζάρι των Καννών. 

Το Twitter λύγισε με το τέλος στις Άγριες Μέλισσες
Η Ελένη και ο Λάμπρος στις Άγριες Μέλισσες / Φωτογραφία: Twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις «Άγριες Μέλισσες» περίπου 15 κανάλια και εταιρείες παραγωγής του εξωτερικού, που ενδιαφέρονται είτε για αξιοποίηση του σεναρίου ως φορμάτ για διασκευή στην εκάστοτε χώρα, είτε για μετάδοση της σειράς με μεταγλωττισμένης, κυρίως σε χώρες της Ευρώπης όπου είθισται η μεταγλώττιση σε όλα τα έργα μυθοπλασίας.

Όταν ο Ανδρέας Γεωργίου κέρασε «Μπρούσκο» τον κόσμο

Η πρώτη απόπειρα του Ανδρέα Γεωργίου στη μυθοπλασία, με την καθημερινή σειρά «Μπρούσκο» πριν από 9 χρόνια είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από την καθιέρωσή του στο τηλεοπτικό στερέωμα και τη μετάδοση της σειράς σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού.

Το Μπρούσκο, πέρα από την Ελλάδα και την Κύπρο, έφτασε να προβάλλεται σε περισσότερες από 50 χώρες, από την Σερβία, το Μαυροβούνιο μέχρι την Ουκρανία, την Σλοβενία αλλά και την Εσθονία.

Το αγαπημένο σίριαλ έκανε υπερατλαντικό ταξίδι, μεθώντας με την ιστορία του χώρες που παραδοσιακά εξάγουν σειρές, όπως η Αργεντινή, η Βενεζουέλα, η Κόστα Ρίκα, το Μεξικό, ο Παναμά, η Χιλή, το Μαϊάμι και το Περού!

Το σενάριο της σειράς, όπως και σε όλες τις επόμενες σειρές του Κύπριου υπογράφει η Βάνα Δημητρίου, ενώ τη σκηνοθεσία επιμελούνται οι Ανδρέας Γεωργίου, Στάμος Τσάμης, Γιώργος Ευαγγέλου και Χρίστος Συμεωνίδης.

Το πρωταγωνιστικό καστ της σειράς περιλαμβάνει τους Αποστόλη Τότσικα, Ανδρέα Γεωργίου, Ελένη Βαΐτσου, Εβελίνα Παπούλια, Γιώργο Ζένιο και Τζόυς Ευείδη, που συμμετέχουν και στους τέσσερις κύκλους της σειράς. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της σειράς, διάφοροι ηθοποιοί προστέθηκαν στο πρωταγωνιστικό καστ, ενώ κάποιοι άλλοι αποχώρησαν. Κάποιοι από αυτούς είναι οι Αντώνης Καρυστινός, Νίκος Βερλέκης, Μάνος Γαβράς, Κοραλία Καράντη, Ιωσήφ Μαρινάκης και άλλοι.

Η υπόθεση της σειράς «Μπρούσκο

Μια ρομαντική και παθιασμένη ιστορία αγάπης. Η αγάπη των δύο νέων ανθρώπων, του Αχιλλέα από την Κύπρο και της Μελίνας από την Κρήτη, θα μπορούσε να βασίζεται στη διαχρονική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

Πρόκειται για μια σύγχρονη διασκευή του αρχέτυπου μύθου που αφηγείται την ιστορία ενός μεγάλου έρωτα, ο οποίος αναπτύσσεται μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες. Το επίσημο σλόγκαν της σειράς είναι «Μπρούσκο, μεθυστικό σαν το πάθος».

Η «Λάμψη» του Φώσκολου μιλούσε βουλγάρικα επί μια δεκαετία

Ίσως το ταξίδι της σειράς «Λάμψη» που υπέγραψε ο Νίκος Φώσκολος να μην ήταν υπερπόντειο, αλλά μόλις ως τη γειτονική Βουλγαρία, μαθαίνουμε όμως πως εκεί το μακροβιότερο σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού.

Συγκεκριμένα, στη Βουλγαρία, η «Λάμψη» προβλήθηκε ολόκληρη από το κανάλι Nova, ξεκινώντας το 2000 και μέχρι τις 26 Μαρτίου του 2010.

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του σχολίασε ότι η «Λάμψη» δεν είχε για εκείνον κανένα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, ενώ για τον Νίκο Φώσκολο τόνισε ότι «δεν τον γούσταρε ποτέ». Η πρώτη και η πιο δημοφιλής ελληνική σαπουνόπερα όλων των εποχών που σημάδεψε την δεκαετία των ’90s και έκανε πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου 1990.

Το δημιούργημα του Νίκου Φώσκολου που έγραψε ιστορία στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης και αποτέλεσε έμπνευση για δεκάδες σπαρταριστές παρωδίες στη συνέχεια. Ακούστε την ιστορία της σειράς στο Podcast, των Επιεικών Εφήβων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση