Quantcast
12:41
04/12/2023

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
12:41
04/12/2023

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Κουρτζίδης στο «S»: «Εγώ γνώριζα ότι ο Τράγκας είχε 20, όχι 100 εκατ. περιουσία – Θρασύδειλοι όσοι τον έχουν στήσει στον τοίχο μετά θάνατον»

Ο Πάρις Κουρτζίδης μαζί με τον Γιώργο Τράγκα / Φωτογραφία: Facebook

Ο Πάρις Κουρτζίδης μαζί με τον Γιώργο Τράγκα / Φωτογραφία: Facebook

Ο Θάνος Νικηταράς
08.06.2022
19:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2022 • 19:15
Ο Πάρις Κουρτζίδης μίλησε στο «S» για την περιουσία που άφησε ο Γιώργος Τράγκας - Γιατί βγήκαν τώρα οι αποκαλύψεις; Πώς βρήκε τα χρήματα; - Απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα

Recently updated on June 9th, 2022 at 07:15 pm

Απαντήσεις για την αμύθητη περιουσία που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας, η οποία δεσμεύτηκε έπειτα από πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έδωσε ο Πάρις Κουρτζίδης, πρόεδρος του Πολιτικού Συνασπισμού Ελληνική Ανατροπή.

Οι δύο άνδρες υπήρξαν στενοί συνεργάτες με τον Κουρτζίδη να τον διαδέχεται στην προεδρία του κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι. Ο δημοσιογράφος όμως, δεν παραλείπει να αφήσει το δικό του «καρφί» σχετικά με την περιουσία που άφησε πίσω του ο Γιώργου Τράγκας.

Ο Πάρις Κουρτζίδης μίλησε στο «The Standard» και αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο πείστηκε να συμμετάσχει -και μάλιστα ως εκπρόσωπος Τύπου- στο κίνημα που δημιούργησε ο Γιώργος Τράγκας, αλλά και στις ενδοοικογενειακές τριβές της οικογένειας Τράγκα.

Ο Τράγκας πούλησε για 14 εκατ. ευρώ το κανάλι «10»

«Ηξερα ότι ήταν επί πολλά χρόνια υπό έρευνα, ήξερα ότι είχε παρουσιαστεί και στη λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες τέτοιες λίστες, ήξερα ότι είχε μπει σε έρευνα και ήθελα να δω τι έχει συμβεί για να αποφασίσω αν θα αναλάβω τη θέση του εκπρόσωπου Τύπου», τόνισε ο Πάρις Κουρτζίδης αναφορικά με την αρχική του απόφαση να συμμετάσχει στο κίνημα.

Ο Κουρτζίδης σημείωσε ότι γνώριζε πως ο Τράγκας ξεκίνησε με 20 εκατομμύρια τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για να διευρύνει την περιουσία του. Χωρίς να γνωρίζει το ακριβές μέγεθος, για το οποίο εκπλήσσεται. «Από τα 20, τα 14 προέρχονταν από την πώληση του καναλιού 10, όσο και εάν μου φαινόταν αυτό το ποσό τεράστιο μου εξιστόρησε ότι με πολιτικές παρεμβάσεις και πολιτικές βοήθειες έφτασε η τιμή εκεί γιατί ο Λαυρεντιάδης ήθελε οπωσδήποτε να αποκτήσει μια τηλεοπτική άδεια για να μπορέσει μέσω του καναλιού να στηρίξει συγκεκριμένους πολιτικούς που ερχόντουσαν να γίνουν πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων», είπε.

Ήταν ενόψει των εκλογών που όλοι έλεγαν ότι ο Καραμανλής θα τις χάσει και έτσι θα πηγαίνανε σε διαδοχή στη ΝΔ

«Ηταν ενόψει των εκλογών που όλοι έλεγαν ότι ο Καραμανλής θα τις χάσει (σσ. οι εκλογές του 2009) και έτσι θα πήγαινε σε διαδοχή η ΝΔ και έτσι θα μπορούσε ο Λαυρεντιάδης να παίξει ένα παιχνίδι υπέρ κάποιου εκ των δυνάμει διαδόχων του Καραμανλή. Γι’ αυτό τον βοήθησε ο συγκεκριμένος πολιτικός παράγοντας αναφορικά με την πώληση του καναλιού 10 σε υψηλό τίμημα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Πολιτικού Συνασπισμού Ελληνική Ανατροπή, αναφέρθηκε και στη στάση που κράτησε ο Φρέντυ Τράγκας, μικρότερου γιου του εκλιπόντος και την απόφαση του να αποποιηθεί την περιουσία του Γιώργου Τράγκα. «Δεν μπορεί από τη μία να βλέπεις ρεπορτάζ ότι είναι ένας υπέρογκος και αδικαιολόγητος πλουτισμός και από την άλλη να θες να τον κληρονομήσεις και να μπαίνεις σε μια ενδοοικογενειακή διαμάχη», υποστηρίζει.

Ο Τράγκας και η «δικογραφία που τον εμπλέκει με τον Λαυρεντιάδη»

«Εχουν ανταλλάξει μεταξύ τους εξώδικα, περιγράφουν πράγματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά όλοι έλεγαν ότι είχαν ενδιαφέρον για τις εισαγγελικές αρχές και έτσι οι ελεγκτικές υπηρεσίες ζήτησαν να δουν και αυτά τα εξώδικα» εξηγεί ο κ. Κουρτζίδης, περιγράφοντας ορισμένα από τα στοιχεία της υπόθεσης που οδήγησε στην δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων που εμφανίζεται να διέθετε ο Γιώργος Τράγκας.

«Υπάρχει μια δικογραφία του 2015, την οποία εγώ δεν την ήξερα, η οποία εμπλέκει τον Γ. Τράγκα με τον Λαυρεντιάδη, ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο για την αποφυλάκισή του, ότι πήρε ένα πολύ μεγάλο ποσό. Ο Λαυρεντιάδης είναι ο άνθρωπος που πήρε και το κανάλι και είναι και ο επιχειρηματίας που είχε δεχθεί τηλέφωνο από πολιτικό πρόσωπο το οποίο είχαν αναλάβει ο Τράγκας και ο Λαυρεντιάδης να έρθει και να κυβερνήσει τη χώρα», υποστηρίζει.

«Άξιο απορίας που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο»

Όσον αφορά το γιατί ξεκίνησε τώρα η έρευνα για την περιουσία που άφησε ο Τράγκας είπε: «Είναι απορίας άξιο γιατί όλα αυτά ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, με μια ανώνυμη καταγγελία… σας θυμίζω ότι τον Σεπτέμβριο ο Γιώργος Τράγκας ήταν αυτός που επιτέθηκε στον έναν του γιο, ο οποίος είναι στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αυτό τα λέει όλα».

τίποτα δεν θα προχωρούσε [η έρευνα] εάν ο Τράγκας δεν έκανε το κίνημα

Φαίνεται πάντως πως ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Τράγκα δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις με τους κληρονόμους του δημοσιογράφου. «Ο στόχος ήταν να αναστείλει τη δραστηριότητα του κόμματος. Τις πρώτες ημέρες συνασπίστηκαν και οι τρεις κληρονόμοι και τα κρυφά τους σχέδια ήταν πώς θα κλείσουν το κίνημα και πώς θα απαλλαγούν από την παρουσία μου και γι’ αυτό δρομολόγησα γρήγορα τις εξελίξεις και γι’ αυτό μιλούσα και για θρασύδειλους» λέει.

«Επομένως τίποτα δεν θα προχωρούσε [η έρευνα] εάν ο Τράγκας δεν έκανε το κίνημα. Θα μου πείτε γιατί το συνέχισαν μετά» διερωτάται ο κ. Κουρτζίδης.

υπήρξαν και αυτοί που ήθελαν να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο του Τράγκα

«Πρώτον γιατί συνέχισα εγώ, οπότε χάλασε η μεταξύ τους ενδεχομένως συμφωνία, ξεκίνησαν να τρώγονται ποιος θα πάρει περισσότερα ή λιγότερα από την κληρονομιά και υπήρξαν και αυτοί που ήθελαν να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο του Τράγκα… εγώ ρωτώ: Είχαν λόγους να φοβούνται; Ότι κάποιος άλλος θα το χρησιμοποιήσει στη θέση του; Το κάναν για προληπτικούς λόγους για να μην το χρησιμοποιήσει κάποιος;» υποστήριξε επίσης ο άνθρωπος που επέλεξε ως συνεργάτη για το κίνημα που σύστησε ο Γιώργος Τράγκας.

«Ήθελαν να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο του Τράγκα»

Ο Πάρις Κουρτζίδης πάντως εμφανίζεται σχεδόν βέβαιος πως πίσω από όλη αυτή την υπόθεση κρύβονται κάποιοι που ήθελαν να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο που κρατούσε ο Τράγκας: «Έγινε για να υπάρχει ένας μοχλός πίεσης, να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο του Γιώργου Τράγκα».

Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα, αν ο Γιώργος Τράγκας μπορούσε να έχει στη διάθεσή του στοιχεία που έβλαπταν κάποιους. Ο κ. Κουρτζίδης λέει: «Όταν λέμε ότι είναι προϊόν εκβιασμού. Αν είναι όντως προϊόν εκβιασμού ή αν όντως έπαιξε έναν ρόλο για την αποφυλάκιση του Λαυρεντιάδη, δεν υπάρχει αρχείο;»

Τέλος, ο Πάρις Κουρτζίδης άφησε αιχμές και για άλλους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «σαν τον Γιώργο Τράγκα έχετε αναλογιστεί ή και ξέρετε ότι υπάρχουν;» ενώ για τους γνωστούς δημοσιογράφους που έχουν «στήσει στον τοίχο» τον Τράγκα τόνισε ότι «είναι και αυτοί θρασύδειλοι και εν ζωή δεν τολμούσαν να τα πουν και να τα γράψουν και τώρα τολμούν ενώ θα έπρεπε να κοιτάζονται στον καθρέφτη».

Ο Πάρις Κουρτζίδης
Ο Πάρις Κουρτζίδης / Φωτογραφία: Facebook

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κουρτζίδη στο «The Standard»

Γνωρίζατε ότι βρίσκεται υπό έρευνα όταν μπήκατε στο κόμμα;

«Ηξερα ότι ήταν επί πολλά χρόνια υπό έρευνα, ήξερα ότι είχε παρουσιαστεί και στη λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες τέτοιες λίστες, ήξερα ότι είχε μπει σε έρευνα και ήθελα να δω τι έχει συμβεί.

Ο Τράγκας επικαλέστηκε το απαλλακτικό βούλευμα που είχε και με διάφορες κουβέντες που κάναμε με έπεισε ότι δεν έχει για κάτι να απολογηθεί, ότι όλα έγιναν νόμιμα, ότι είχε βγάλει λεφτά και με εταιρείες εξωχώριες, μέσα από διαφημίσεις, μέσα από διάφορες δραστηριότητες που είχε καταφέρει να πετύχει στο εξωτερικό και με μια μαγιά χρημάτων σημαντική, μαζί με το κανάλι που έδωσε (ο Τράγκας), μαζί με την Derby την εφημερίδα που είχε πουλήσει, μαζί με το Crash, ότι κατάφερε να βγάλει ένα σημαντικό ποσό το οποίο ο ίδιος μου είπε ότι ήταν νομίμως ποιημένο στο εξωτερικό για να μπορέσει να κάνει μια έναρξη διαφόρων δραστηριοτήτων μαζί με διαφόρους παράγοντες του εξωτερικού και έτσι μου δικαιολόγησε ότι εκεί τα πήγε καλά γιατί εκείνοι τον βοήθησαν να επεκταθούν όλοι μαζί.

Ο εκλιπών δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας
Ο εκλιπών δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ελεγε ότι έχει πολλά λεφτά, περιέγραφε κιόλας ότι έχει πάρα πολλά μετρητά, τα οποία ήταν προϊόν -υποτίθεται- όλων αυτών των δραστηριοτήτων του, στο εξωτερικό πάντα, όχι στην Ελλάδα και ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή ήταν πανέτοιμος να ξοδέψει όσα χρήματα ήθελε για τις εκλογές, καθώς θα ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο και αυτοδύναμο το κίνημα. Αυτά τα λεφτά δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία του κόμματος.

Ευτυχώς! Γιατί το πρόσωπο το οποίο καθυστερούσε και πίεζε να μην ξοδευτούν αυτά τα χρήματα ήταν η σύζυγός του, η οποία ήταν και η οικονομική διευθύντρια του κόμματος μέχρι και τον Σεπτέμβριο και η αιτία που καθαιρέθηκε, όπως και αποκάλυψα, ήταν ότι είχα βάλει ένα βέτο ότι πρέπει να έχουμε έναν διευθυντή ουσιαστικό, να έρθουν αυτά τα χρήματα, αφού είναι νόμιμα και να μπορέσουμε να λειτουργούμε κανονικά».

Τα 100 εκατομμύρια είναι ένα μεγάλο ποσό…

«Ο καθένας το θεωρεί»

Πειστήκατε ότι όλα αυτά ήταν νόμιμα;

«Γιατί μου έδειξε όλη την περιουσία;»

Ξέρατε ότι έχει τόσα πολλά;

«Όχι βέβαια. Εγώ πείστηκα ότι είχε δημιουργήσει μια μαγιά, η μαγιά αυτή ήταν 20 εκατομμύρια. Από τα 20 τα 14 προέρχονταν από την πώληση του καναλιού 10, όσο και εάν μου φαινόταν αυτό το ποσό τεράστιο μου εξιστόρησε ότι με πολιτικές παρεμβάσεις και πολιτικές βοήθειες έφτασε η τιμή εκεί γιατί ο Λαυρεντιάδης ήθελε οπωσδήποτε να αποκτήσει μια τηλεοπτική άδεια για να μπορέσει από εκεί να στηρίξει κάποιους πολιτικούς που ερχόντουσαν να γίνουν πολιτικοί.

Ο εκλιπών δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας / Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο εκλιπών δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ηταν ενόψει των εκλογών που όλοι έλεγαν ότι ο Καραμανλής θα τις χάσει και έτσι θα πηγαίνανε σε διαδοχή στη ΝΔ και έτσι θα μπορούσε ο Λαυρεντιάδης να παίξει ένα παιχνίδι υπέρ κάποιου εκ των συνυποψηφίων του Καραμανλή και έτσι τον βοήθησε ο συγκεκριμένος πολιτικός παράγοντας και όχι βέβαια ο Κώστας Καραμανλής ώστε να πουλήσει στον Λαυρεντιάδη ψηλά και να φτιάξει αυτός στη συνέχεια ένα ισχυρό κανάλι για να μπορέσει να στηρίξει τον διάδοχο στο σχήμα αυτό της ΝΔ».

Εσείς πιστεύετε τώρα ότι όλα αυτά τα χρήματα είναι νόμιμα;

Δεν πιστεύω τίποτα, παρακολουθώ τις εξελίξεις. Είμαι και δημοσιογράφος εκτός του πολιτικού συνασπισμού Ελληνική Ανατροπή πλέον, γιατί το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι ναι μεν με ανέδειξε πρόεδρο, όμως εγώ έλαβα εξουσιοδότηση να το διευρύνω και έτσι λοιπόν με συμβατές δυνάμεις και όχι ετερόκλητες κάναμε μια πολύ μεγάλη διεύρυνση.

Ο γιος, Φρέντυ Τράγκας, αποποιήθηκε την κληρονομιά, την ώρα που η σύζυγός του επιμένει ότι όλα είναι νόμιμα.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όσο αφορά τον Φρέντυ Τράγκα και αυτό το λέω γιατί ήδη είχε προηγηθεί η δήλωση μου ότι δεν μπορεί από τη μία να βλέπεις ρεπορτάζ ότι είναι ένας υπέρογκος και αδικαιολόγητος πλουτισμός, ότι έχουν παρέμβει λεκτικές υπηρεσίες, εσύ να λες ότι δεν ήξερες το μέγεθος και εκπλήσσεσαι, από την άλλη να κρύβεσαι, να μην υπερασπίζεσαι τον άνθρωπο που θες να κληρονομήσεις (σσ. Γιώργος Τράγκας) και φυσικά να θες να τον κληρονομήσεις και να μπαίνεις σε μια ενδοοικογενειακή διαμάχη.

Θυμάσαι ότι οι κληρονόμοι άλλαζαν συνεχώς συμμαχίες, στην αρχή επιτέθηκαν και οι τρεις σε μένα, στη συνέχεια οι δύο συνασπίστηκαν έναντι του ενός, δηλαδή ο ένας γιος με τη χήρα, μετά τα σπάσανε και είναι ο καθένας μόνος του και έχουμε χάσει τη μπάλα.

Ο Γιώργος Τράγκας σε ραδιοφωνική του εκπομπή
Ο Γιώργος Τράγκας σε ραδιοφωνική του εκπομπή / Φωτογραφία: Social Media

Η χήρα επιλέγει να λέει πράγματα γιατί καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση γιατί και γνώριζε και έχει διαχειριστεί πάρα πολλά από αυτά τα χρήματα και από την άλλη ο γιος του ο ένας ίσως να μην γνώριζε, γιατί ήταν απομακρυσμένος και είχαν κακές σχέσεις, ίσως και να γνώριζε ένα μέρος.

Εχουν ανταλλάξει μεταξύ τους εξώδικα, περιγράφουν πράγματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά όλοι έλεγαν ότι είχαν ενδιαφέρον για τις εισαγγελικές αρχές και έτσι οι ελεγκτικές υπηρεσίες ζήτησαν να δουν και αυτά τα εξώδικα.

Υπάρχει μια δικογραφία του 2015, την οποία εγώ δεν την ήξερα, η οποία εμπλέκει τον Γ. Τράγκα με τον Λαυρεντιάδη, ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο για την αποφυλάκισή του, ότι πήρε ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Ο Λαυρεντιάδης είναι ο άνθρωπος που πήρε και το κανάλι και είναι και ο επιχειρηματίας που είχε δεχθεί τηλέφωνο από πολιτικό πρόσωπο το οποίο είχαν αναλάβει ο Τράγκας και ο Λαυρεντιάδης να έρθει και να κυβερνήσει τη χώρα».

Φοβάστε ότι όλες αυτές οι αποκαλύψεις θα πληγώσουν το κίνημα;

«Γιατί να το πληγώσει; Το κίνημα δεν είναι ο Γιώργος Τράγκας και ο Γιώργος Τράγκας δεν είναι πλέον στη ζωή. Το κίνημα ήταν όλοι αυτοί που το δημιούργησαν, όλα αυτά τα μέλη που εγράφησαν και όλα τα στελέχη που πήγαμε μαζί και δημιουργήσαμε αυτό το κίνημα για το οποίο ήμουν υπεύθυνος.

Αυτό, διορθώνοντας το κίνημα λίγο, γιατί σε κάποια πράγματα δεν είχαμε απόλυτη ταύτιση με τον Γιώργο, ούτε σε ορισμένα πράγματα ήθελα να λαϊκίσουμε, όπως πηγαίναμε, με την αλλαγή σελίδας και την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου όταν τον διαδέχθηκα αυτά τα πράγματα έγιναν ξεκάθαρα, είμαστε ριζοσπαστικό κοινωνικό κέντρο.

Ως εκ τούτου είχαν αλλάξει τα πάντα και ειδικά από 25-26 Φεβρουαρίου όταν ανέλαβα ως εκλεγμένος πρόεδρος. Ο Τράγκας δεν είχε εκλεγεί. Ως εκ τούτου, ήδη είχαμε αλλάξει σελίδα, αλλά πλέον είμαστε Ελληνική Ανατροπή».

Γιατί τώρα;

«Είναι απορίας άξιο γιατί όλα αυτά ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, με μια ανώνυμη καταγγελία, σας θυμίζω ότι τον Σεπτέμβριο ο Γιώργος Τράγκας ήταν αυτός που επιτέθηκε στον έναν του γιο, ο οποίος είναι στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αυτό τα λέει όλα. Και εκεί άρχισαν να γιγαντώνονται και οι αμφιβολίες μου, καθώς συζητάγαμε για 3-4 μήνες μέχρι να γίνω εκπρόσωπος Τύπου και να βγω μπροστά.

Το ότι θα μπορούσε να εκβιαστεί ή και να τα πάρει και να φύγει, όπως μου έλεγαν κάποιοι ως φήμες. Γι’ αυτά είχα πάρει εγγυήσεις και είχαμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι θα έχω πλήρη έλεγχο της κατάστασης και θα είμαι ο διάδοχός της σε κάθε περίπτωση.

Ο Γιώργος Τράγκας
Ο Γιώργος Τράγκας

Ετσι είχαμε ξεκαθαρίσει ότι εάν εκείνος δεν το φτάσει μέχρι τις εκλογές θα το φτάσω εγώ. Ετσι όλα αυτά έγιναν προκειμένου να υπάρξει μια πίεση και να κλείσει το κίνημα, αν δεν το έκανε το κίνημα, όλα θα ήταν μια χαρά, γιατί μέχρι να το ιδρύσει του είχαν δώσει απαλλακτικό βούλευμα και οι αρχές δεν τον ήλεγχαν. Σας λέω για μια δικογραφία του 2015 που δεν έφτασε παρακάτω.

Επομένως ο λόγος δεν ήταν η εξιχνίαση της υπόθεση, η διαφάνεια. Ο στόχος ήταν να αναστείλει τη δραστηριότητα του κόμματος. Τις πρώτες ημέρες συνασπίστηκαν και οι τρεις κληρονόμοι και τα κρυφά τους σχέδια ήταν πώς θα κλείσουν το κίνημα και πώς θα απαλλαγούν από την παρουσία μου και γι’ αυτό δρομολόγησα γρήγορα τις εξελίξεις και γι’ αυτό μιλούσα και για θρασύδειλους.

Επομένως τίποτα δεν θα προχωρούσε εάν ο Τράγκας δεν έκανε το κίνημα. Θα μου πείτε γιατί το συνέχισαν μετά. Πρώτον γιατί συνέχισα εγώ, οπότε χάλασε η μεταξύ τους ενδεχομένως συμφωνία, ξεκίνησαν να τρώγονται ποιος θα πάρει περισσότερα ή λιγότερα από την κληρονομιά και υπήρξαν και αυτοί που ήθελαν να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο του Τράγκα, εγώ ρωτώ: Είχαν λόγους να φοβούνται; Ότι κάποιος άλλος θα το χρησιμοποιήσει στη θέση του; Το κάναν για προληπτικούς λόγους για να μην το χρησιμοποιήσει κάποιος;

Πάντως αυτή τη στιγμή εγώ θεωρώ ότι δεν είναι μια υπόθεση την οποία είχαν πρόθεση να φτάσουν μέχρι τέλους -μακάρι- αλλά πιστεύω ότι αυτό έγινε για να υπάρχει ένας μοχλός πίεσης, να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο του Γιώργου Τράγκα, να κατασχεθεί ένα κομμάτι το οποίο δεν είναι καθαρό, των χρημάτων και ένα άλλο να πάει στο δημόσιο, σε τρίτους και μπορεί και κάποιοι να μοιράσουν κάτι μεταξύ τους, δεν το ξέρω».

Πιστεύετε ότι ο Γιώργος Τράγκας γνώριζε κάτι που θα μπορούσε να βλάψει κάποιον;

«Οταν λέμε ότι είναι προϊόν εκβιασμού. Αν είναι όντως προϊόν εκβιασμού ή αν όντως έπαιξε έναν ρόλο για την αποφυλάκιση του Λαυρεντιάδη, δεν υπάρχει αρχείο; Δεν υπάρχουν μηνύματα; Φωτογραφίες; Κασέτες; Έγγραφα;

Τόσο χρήμα, αν όντως είναι αυτό δεν δημιουργείται απλά από προωθητικές ενέργειες ή για να μην σου κάνει ο άλλος μια δυσφήμιση, κάποια στιγμή αγανακτείς καταγγέλλεις τον εκβιασμό και ο άλλος πάει με βραχιολάκια.

Ξέρω πολύ καλά πώς παίζεται το παιχνίδι. Εδώ μιλάμε για έναν νεκρό, σαν τον Γιώργο Τράγκα έχετε αναλογιστεί ή και ξέρετε ότι υπάρχουν; Που όταν πεθάνουν, αν τυχόν βγει κάποια διαθήκη και αν φαγωθούν μεταξύ τους οι κληρονόμοι μπορεί και να μάθουμε τι έχει συμβεί; Διαφορετικά δεν θα μάθουμε; Ή εάν τυχόν δημιουργήσουν ένα κόμμα και πάνε αντίθετα με κάποιο σύστημα, μόνο τότε μπορεί να μάθουμε;

Γιατί διαφορετικά, ενώ υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί, εν ζωή, δεν μαθαίνουμε τίποτα γι’ αυτός και ενώ έχουν ακουστεί και ενώ έχουν υπάρξει δικογραφίες και καταγγελίες, σαν και αυτή του 2015, είναι στο αρχείο. Υπάρχουν εκδότες και δημοσιογράφοι με δάνεια που τους τα έχουν χαρίσει, ή που τα πήραν ενώ δεν δικαιούνταν.

Υπάρχουν κόμματα που έχουν κάνει όργια με το δημόσιο χρήμα και ειδικά με το τραπεζικό χρήμα. Υπάρχουν στελέχη τραπεζών, τα οποία αυτή εδώ η κυβέρνηση φρόντισε να τα απαλλάξει, να μην υπάρχουν ευθύνες για χρήματα που έδωσαν σε επιχειρηματίες, σε πολιτικά πρόσωπα και δεν τα έπρεπε να τα πάρουν.

Ξέρουμε εκδότες που έχουν πάρει με ένα τηλέφωνο ενός επιχειρηματία, ότι δήθεν θα δώσει διαφήμιση και ο άλλος πήρε εκατομμύρια. Ας μην είμαστε υποκριτές, ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα και επί της ευκαιρίας ας πάμε το μαχαίρι στο κόκαλο, μπας και ξεκινήσει να αλλάζει κάτι στη χώρα».

Σας ενοχλεί που μεγαλοδημοσιογράφοι έχουν «στήσει στον τοίχο» τον Τράγκα;

«Φυσικά, είναι και αυτοί θρασύδειλοι και εν ζωή δεν τολμούσαν να τα πουν και να τα γράψουν και τώρα τολμούν ενώ θα έπρεπε να κοιτάζονται στον καθρέφτη».

Aκολουθήστε το thestandard.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο thestandard.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση