Quantcast
02:04
03/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
02:04
03/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Γιώργος Τράγκας: Αποποιείται την κληρονομιά του ο γιος του, Φρέντυ

Ο Γιώργος Τράγκας

Ο Γιώργος Τράγκας

07.06.2022
14:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2022 • 18:49
O δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβρη

Ο Γιώργος Τράγκας είχε δύο γιους, ο ένας από τους δύο ο Φρέντυ, ανακοίνωσε μέσω του δικηγόρου του Θέμη Σοφού, ότι αποποιείται την κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του.

Ο δικηγόρος του Θέμης Σοφός, υπογραμμίζει ότι «ο  εντολέας μου Ευθύμιος-Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, στην Ελλάδα και σε οποιοδήποτε άλλο κράτος».

Τράγκας: Η ανακοίνωση του δικηγόρου του Φρέντυ

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος-Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος» αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον έναν εκ των δύο γιων του Γιώργου Τράγκα.

Όπως αναφέρει ο κ. Θέμης Σοφός, που εκπροσωπεί τον Φρέντυ Τράγκα, «η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας».

«Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας του

Υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών τού εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα δεσμεύτηκε με παραγγελία της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος των άνω των 60 σελίδων για τον τρόπο απόκτησης της επίμαχης περιουσίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό και με διάταξη της Αρχής δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας και η εντολή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία φέρεται ότι αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομίας, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Το άνοιγμα της διαθήκης στα τέλη Μαρτίου προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους της οικογένειάς του και τους οικείους του. Από την περιουσία που άφησε ο Γιώργος Τράγκας διεκδικούν πολλοί μερίδιο, ενώ ένας από τους διεκδικούντες είναι και ο πρόεδρος του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης.

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης αναφερόταν τότε στην οικογένεια του Γιώργου Τράγκα και αποκάλυπτε σχετικά με τη διαθήκη ή τις κρυφές διαθήκες, αλλά και τις «περίεργες», κρυφές επισκέψεις που δέχθηκε ο δημοσιογράφος και ιδρυτής του κόμματος κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Τι αναφέρει η ιδιόχειρη διαθήκη Τράγκα

Η ιδιόχειρη διαθήκη έκτασης 15 σελίδων του Γιώργου Τράγκα είχε συνταχθεί από τον ίδιο πριν από τέσσερα χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου του 2018, στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Το 2021 ο Γιώργος Τράγκας αγόρασε μία κατοικία στο διάσημο θέρετρο του Σεν Τροπέ, ενώ ακόμα δύο σπίτια αγοράστηκαν στο Μπέρβελι Χιλς και την Ουάσινγκτον.

Στη διαθήκη του ο Γιώργος Τράγκας μοιράζει την περιουσία του στους δύο γιους και τη σύζυγό του. Το διαμέρισμα στην οδό Victor Hugo στο Παρίσι, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αψίδα του Θριάμβου καταλήγει στον Γιάννη Τράγκα ενώ η βίλα στην Κυανή Ακτή της Νίκαιας, με εσωτερική πισίνα καταλήγει στη Μαρία Καρρά. Την ίδια ώρα, Μαρία Καρρά και Γιάννης Τράγκας θα μοιραστούν από κοινού και το διαμέρισμα στον ουρανοξύστη Olympic Tower στην 5η Λεωφόρου του Μανχάταν.

Στον γιο του Φρέντι, φέρεται να αφήνει το 30% των λογαριασμών του που διατηρούσε στις ΗΠΑ και το υπόλοιπο 70% καταλήγει στον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά. Ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Αμερική και στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος είχε χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες.

Στη διαθήκη αναφέρει ότι οι τρεις κληρονόμοι του θα μοιραστούν το περιεχόμενό των θυρίδων σε ποσοστό 25% ο καθένας, ενώ το ένα τέταρτο θα δοθεί στον φρουρό του, φιλανθρωπικά ιδρύματα της επιλογής του και την εκκλησία της Ελλάδας.

Συνολικά η περιουσία του Γιώργου Τράγκα εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση