20:59
16/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
20:59
16/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν πεθαίνει ένας άνθρωπος χωρίς αιτία» λέει η παιδίατρος της Τζωρτζίνας – Ένταση με Κούγια

Η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται από αστυνομικούς /Φωτογραφία: Eurokinissi

Η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται από αστυνομικούς /Φωτογραφία: Eurokinissi

14.03.2023
16:31
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 • 20:06
Σύμφωνα με το Law&Order η παιδίατρος της Τζιρτζίνας, Κατερίνας Τριάντου κατέθεσε τα εξής: «Κανένας άνθρωπος δεν πεθαίνει έτσι», είπε η μάρτυρας η οποία είναι παιδίατρος για 40 έτη με τον συνήγορο της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια να την κατηγορεί για «ψευδορκία» και για «πολλά ψέματα»

Σε υψηλούς τόνους και με την κατάθεση της παιδιάτρου του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας Κατερίνας Τριάντου συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας, αλλά και για δολοφονία της.

Σύμφωνα με το Law&Order η παιδίατρος κατέθεσε τα εξής: «Κανένας άνθρωπος δεν πεθαίνει έτσι», είπε η μάρτυρας η οποία είναι παιδίατρος για 40 έτη με τον συνήγορο της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια να την κατηγορεί για «ψευδορκία» και για «πολλά ψέματα».

Η γιατρός, ωστόσο, ήταν κατηγορηματική. «Η Τζωρτζίνα είχε άψογη κλινική εικόνα» είπε στην κατάθεσή της, σημειώνοντας πως κανείς συνάδελφός της ούτε και η ίδια μπόρεσαν να δώσουν μια εξήγηση για την ανακοπή που υπέστη το παιδί μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου η μητέρα της την μετέφερε λέγοντας στους γιατρούς ότι εκδήλωσε «σπασμούς».

Στις μέρες που προηγήθηκαν, νοσηλεύτρια στο Καραμανδάνειο είχε δηλώσει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ειδοποιήσει τους γιατρούς δυο φορές πως η εννιάχρονη κόρη της δεν ήταν καλά, παρότι οι εξετάσεις της έδειχναν καθαρές.

Τίποτα παθολογικό δεν βρέθηκε κατά την εξέταση

Όπως κατέθεσε η κυρία Τριάντου, η ίδια είχε εξετάσει την 9χρονη στις 9 Απριλίου και από την εξέταση αυτή αλλά και από τις άλλες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη το παιδί εκείνη την ημέρα, τίποτα το παθολογικό δεν ανευρέθηκε. «Αυτές τις 132 σφίξεις που κατέγραψε το μόνιτορ, δεν κατεγράφησαν στο καρδιογράφημα το οποίο φυσιολογικό. Δεν βρέθηκε κάτι το παθολογικό στο 132 που καταγράφηκε».

«Είναι ένα εύρημα στιγμιαίο. Μίλησα και με το νευρολόγο για αυτά που κατέγραψε γιατί υπήρχε και το ιστορικό των αδελφών του παιδιού» συνέχισε η γιατρός, επιβεβαιώνοντας την κατάθεση του νευρολόγου λίγες μέρες νωρίτερα, πως δεν δικαιολογείται η ανακοπή σε τόσο νεαρή ηλικία.

«Ενημερώθηκα για το εγκεφαλογράφημα και τις εξετάσεις αίματος, επικοινώνησα με την κ. Καρατζά και είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατηθεί το παιδί στο νοσοκομείο. Ρώτησα αν πρέπει να μπει χόλντερ και είπε πως δεν θα βοηθήσει» συνέχισε.

Στη συνέχεια η μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο τα όσα είδε όταν μπήκε στο δωμάτιο της μικρής Τζωρτζίνας για να την εξετάσει. «Μπήκα στο θάλαμο του παιδιού, ήταν μαζί και η μαμά του.

Την εξέτασα και την ρώτησα «τι σου συμβαίνει;». Δεν μου απαντούσε. Όταν του έλεγα «σήκωσε τη μπλουζίτσα σου να σε ακούσω» συνεργάζονταν. Είπα στη μαμά ότι το παιδί της δεν έχει κάτι και πως θα το πάρει να πάνε σπίτι. Ήταν και οι ειδικευόμενοι μπροστά. Δεν μου έκανε καμία ερώτηση. Έφυγα και συνέχισα την επίσκεψη στους άλλους θαλάμους».

Όσα κατέθεσε η παιδίατρος για την υγεία της Τζωρτζίνας

Αναφερόμενη στον εμετό που είχε κάνει το κοριτσάκι, η γιατρός τόνισε πως την ώρα που εκείνη συνέχιζε την επίσκεψή της σε άλλους θαλάμους, από το νοσηλευτικό προσωπικό τους ενημέρωσε ότι η μαμά της Τζωρτζίνας τους είπε ότι το παιδί της έκανε εμετό.

«Έστειλα μια ειδικευόμενη για να μην σταματήσω την επίσκεψη. Με ενημέρωσε ότι παιδί έκανε κάτι σαλακια. Όταν τελείωσα την επίσκεψη πήγα μετά στο θάλαμο του παιδιού» τόνισε η κυρία Τριάντου για να επισημάνει πως στο μεταξύ είχε δει το κοριτσάκι δυο συνάδελφοί της και του είχαν βάλει ορό.

«Ζήτησα για δυο τρεις ώρες να μην φάει τίποτα το παιδί και να του δώσουν μετά από δυο τρεις ώρες κάτι και αν το δεχτεί να φύγουν» είπε η παιδίατρος.

«Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο ο κ. Δασκαλάκης και ρώτησε για το παιδί. Του είπα ότι έκανε κάτι σαν αναγούλα, κάτι σάλια. Του είπα μήπως κόλλησε κάτι θα το παρακολουθήσουμε και θα φύγει. Στη συνέχεια εγώ έφυγα και δεν το ξαναείδα το παιδί» πρόσθεσε.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση