20:11
22/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
20:11
22/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν έχω ακούσει ξανά για ανακοπή σε τέτοια ηλικία, η Τζωρτζίνα δεν είχε κάποιο πρόβλημα» κατέθεσε νευρολόγος

Στα δικαστήρια η Πισπιρίγκου / Φωτογραφία: Eurokinissi

Στα δικαστήρια η Πισπιρίγκου / Φωτογραφία: Eurokinissi

06.03.2023
16:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2023 • 21:00
Με την κατάθεση νευρολόγου σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Έτοιμος να δώσει εξιτήριο στη μικρή Τζωρτζίνα Δασκαλάκη καθώς οι εξετάσεις της ήταν όλες καλές, δήλωσε ότι ήταν ο νευρολόγος κ. Αδαμάντιος Κατερέλος καταθέτοντας σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο μάρτυρας ξεκίνησε να καταθέτει μετά τη συνάδελφό του ειδικευόμενη παιδίατρο Ελένη Στογιαννίδου, η οποία επίσης είχε εξετάσει το κοριτσάκι, όπως και ο ίδιος, κατά την εισαγωγή του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, έχοντας εκδηλώσει, σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα του στους γιατρούς, «σπασμούς».

Μάλιστα, ο κ.  Κατερέλος ανέφερε ότι ρώτησε τη μικρή ενώ την εξέταζε για το τι ένιωσε και εκείνη του είπε ότι έβλεπε ένα όνειρο. «Μου είπε ότι έβλεπε ένα όνειρο, εφιάλτη νομίζω και ξύπνησε λόγω του ονείρου. Θυμόνταν ότι έτρεμε. Ήταν συνεργάσιμη», είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του σημειώνοντας πως όλες οι νευρολογικές εξετάσεις στις οποίες υπέβαλλε το παιδί ήταν άψογες και ο ίδιος ετοιμάζονταν να της δώσει εξιτήριο όπως αναφέρει το lawandorder.gr.

Ωστόσο, και ο συγκεκριμένος γιατρός ανέφερε στο δικαστήριο πως δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του άλλο παιδί υγιές, αυτής της ηλικίας, να έχει υποστεί ανακοπή. Ερωτηθείς δε για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε ότι ήταν «ψύχραιμη», χωρίς ο ίδιος να διαπιστώσει κάτι παράξενο.

Δίκη Πισπιρίγκου: Όσα κατέθεσε ο μάρτυρας στην εξέταση από τον Κούγια

Ο μάρτυρας δέχθηκε ακολούθως σειρά ερωτήσεων από την έδρα όπως και από τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια.

Πρόεδρος: Θυμάστε τι σας είπε για το παιδί;

Μάρτυρας: Ακριβώς όχι, θυμάμαι ότι είπε για δυο ασαφή επεισόδια στον ύπνο.

Πρόεδρος: Μιλήσατε με το παιδί;

Μάρτυρας: Ναι. Μου είπε ότι έβλεπε ένα όνειρο, εφιάλτη νομίζω. Ήταν συνεργάσιμη. Ξύπνησε λόγω του ονείρου. Θυμόνταν ότι έτρεμε.

Πρόεδρος: Μπορεί να έχεις μια καλή νευρολογική εικόνα και να έχεις ανακοπή;

Μάρτυρας: Είναι ανεξάρτητα αυτά τα δυο.

Πρόεδρος: Υπάρχει σύνδεση ιατρική για αυτά τα δυο;

Μάρτυρας: Σύνδεση υπάρχει για ένα άνθρωπο με πιο βαριά επιληψία που δεν ελέγχεται με τα φάρμακα και εκεί υπάρχει αιφνίδιος θάνατος.

Πρόεδρος: Πως ήταν η μητέρα; Σας ρώτησε όταν εξετάσατε το παιδί τι συμβαίνει ;

Μάρτυρας: Ήταν ψύχραιμη. Με ρώτησε τι εξετάσεις θα κάνουμε, που πάει το μυαλό μου. Είχε μια ανησυχία για το τι μπορεί να συμβαίνει. Την  άλλη μέρα κάναμε το εγκεφαλογράφημα ύπνου ήταν και αυτό φυσιολογικό. Δεν είδα κάποια ιδιαίτερη συμπεριφορά.

Εισαγγελέας: Θα μπορούσε στην ηλικία που ήταν η Τζωρτζίνα να έχει υποστεί πυρετικούς σπασμούς;

Μάρτυρας: Από 6 μηνών μέχρι 5 ετών έχουμε πυρετικούς σπασμούς μετά εξαλείφονται λόγω της ωρίμανσης του νευρολογικού συστήματος. Δεν δικαιολογείται ένα παιδί 8 ετών να παρουσιάσει πυρετικούς σπασμούς.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε ξανακούσει εσείς για ανακοπή σε άλλο παιδί αυτής της ηλικίας;

Μάρτυρας: Όχι.

Αλέξης Κούγιας: Έχετε τα πάντα άψογα, νευρολογικές εξετάσεις και όλα. Έχετε μάθει αν μέχρι τις 8 του μήνα (Απριλίου του 2021) που έπαθε το παιδί το μεγάλο επεισόδιο αν υπήρξαν κάποια καρδιολογικά ευρήματα;

Μάρτυρας: Όχι.

Αλέξης Κούγιας: Στη σύσκεψη αυτή των γιατρών μετά από 15 ημέρες από το επεισόδιο συμμετείχατε και εσείς;

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι τώρα αυτό. Αυτό το περιστατικό το είχαμε συζητήσει πολλές φορές, τώρα δε θυμάμαι για την συγκεκριμένη ημέρα.

Αλέξης Κούγιας: Μπορεί η μείωση του οξυγόνου να προκαλέσει ανακοπή; Δεν έχει άμεση σχέση με την λειτουργία της καρδιάς;

Μάρτυρας: Έχει, αλλά τι επιπτώσεις δεν γνωρίζω…

Αλέξης Κούγιας: Ενώ η τροπονίνη είναι φυσιολογική από 10 – 15 μονάδες αν σε ένα επεισόδιο πάει 8.000 αυτό είναι φυσιολογικό;

Μάρτυρας: Θα αυξηθεί μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο αλλά τόσο πολύ δεν το ξέρω.

Τέλος, ο κ. Κατερέλος απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις του κ. Κούγια κατέθεσε πως δεν άκουσε ποτέ μετά το περιστατικό με την ανακοπή που υπέστη το παιδί κάποιο συνάδελφό του να μιλάει για δηλητηρίαση της 9χρονης, ενώ ανέφερε πως δεν είδε κάποιο επιθετικό ύφος της κατηγορουμένης.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση