01:33
22/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
01:33
22/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Οι μέτοχοι του Twitter ενέκριναν τη συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας από τον Έλον Μασκ

O Έλον Μασκ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Έλον Μασκ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

14.09.2022
14:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 • 18:52
Οι μέτοχοι του Twitter ενέκριναν την εξαγορά της εταιρείας ύψους 44 δισ. δολαρίων στον Έλον Μασκ

Τη συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση του Twitter στον Έλον Μασκ ενέκρινε η πλειοψηφία των μετόχων της εταιρείας.

Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με το Bloomberg κατά τη διάρκεια μιας σύντομης τηλεδιάσκεψης με επενδυτές στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ έκανε την προσφορά τον Απρίλιο και έκτοτε προσπαθεί να την ακυρώσει.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, μαζί με δύο εξέχουσες συμβουλευτικές εταιρείες, είχε ενθαρρύνει τους επενδυτές να επικυρώσουν τη συμφωνία.

Οι μετοχές της εταιρείας άλλαξαν ελάχιστα μετά την ψηφοφορία και έκλεισαν στα 41,74 δολάρια, πολύ κάτω από την προτεινόμενη τιμή του Μασκ.

Πτώση της μετοχής του Twitter
Πτώση της μετοχής του Twitter / Φωτογραφία: Unsplash

Η έκτακτη συνέλευση των μετόχων, διήρκησε 7 λεπτά, με την ψηφοφορία να παραμένει ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά, όπως αποκάλυψε το Bloomberg.

Οι επενδυτές μπορούσαν ωστόσο να υποβάλουν τις ψήφους τους αρκετές εβδομάδες πριν από τη συνάντηση και το Twitter έστειλε πολλά μηνύματα ενθαρρύνοντάς τους μετόχους να ψηφίσουν νωρίτερα.

Αν και απαιτούνταν η έγκριση των επενδυτών για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η ολοκλήρωσή της απέχει πολύ από το να επικυρωθεί.

Στα δικαστήρια Έλον Μάσκ και Twitter

Ο Έλον Μάσκ τον Ιούλιο είχε δηλώσει ότι θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι το Twitter τον παραπλάνησε σχετικά με το μέγεθος της βάσης χρηστών της εταιρείας και τον αριθμό των bots και των spam λογαριασμών.

Το Twitter από την πλευρά του αρνήθηκε τις κατηγορίες και μήνυσε τον Μασκ, για να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά. Ο Μακ απάντησε με νέα μήνυση κατά του Twitter.

Η υπόθεση θα δικαστεί στο Ντέλαγουερ. Η εταιρεία είπε ότι το 98.6% των ψήφων ενέκριναν την συμφωνία. Ο Μασκ, ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, δεν ψήφισε καθόλου, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ μιλάει σε φόρουμ στην Νορβηγία
Ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ μιλάει σε φόρουμ στην Νορβηγία / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μασκ κατέχει σχεδόν το 10% του Twitter, δηλαδή πάνω από 73 εκατ. μετοχές, όταν συμφώνησε στην εξαγορά της εταιρείας. Δικηγόροι και των δύο πλευρών εδώ και εβδομάδες δίνουν μάχη με μάρτυρες, αποδείξεις, ακόμη και για την ημερομηνία εξαγωγής της δίκης.

Προς το παρόν έχει οριστεί η 17η Οκτωβρίου ως ημερομηνία έναρξης της ακρόασης στο δικαστήριο του Ντέλαγουεαρ. Από την πλευρά του Τwitter, η ψήφος των μετόχων που ενέκρινε τη συναλλαγή ήταν το μόνο που χρειαζόταν ο Μασκ για να προχωρήσει στη συμφωνία. Ο Μασκ, ωστόσο, διαφωνεί και ζήτησε περισσότερες αποκαλύψεις από την εταιρεία.

Ο Μασκ προσπάθησε πρόσφατα να ενισχύσει την υπόθεσή του εναντίον της εταιρείας επικαλούμενος αποκαλύψεις από ένα πρώην ανώτερο στέλεχος του Twitter, που έγινε πληροφοριοδότης.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Πίτερ «Mudge» Ζάτκο, διάσημος χάκερ και πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία παραβιάζει πολλαπλές ρυθμιστικές απαιτήσεις, έχει χαλαρές πρακτικές ασφάλειας και έχει δώσει παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των bots στην υπηρεσία της πλατφόρμας.

O Έλον Μασκ - twitter
O Έλον Μασκ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Twitter αρνείται τους ισχυρισμούς του Ζάτκο, αποκαλώντας τον δυσαρεστημένο πρώην υπάλληλο, ο οποίος απολύθηκε για κακή απόδοση.

Ο Ζάτκο κατέθεσε ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η πρώην εργοδότρια εταιρεία είναι γεμάτη με  απαρχαιωμένα εργαλεία ασφαλείας.

Πολλοί γερουσιαστές είπαν ότι πρέπει να υπάρξει πιο επίσημη ρυθμιστική εποπτεία για εταιρείες τεχνολογίας όπως το Twitter, αν και δεν τέθηκε τίποτα συγκεκριμένο επί τάπητος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση