20:38
15/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
20:38
15/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Λαμία: Στο μικροσκόπιο οι κάμερες για τη φωτιά στο εργοστάσιο που ελέγχεται για τα σχολικά γεύματα μετά τη δηλητηρίαση των παιδιών 

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Λαμία

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Λαμία

21.05.2024
23:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 • 9:12
Εξελίξεις στη Λαμία

Την ώρα που οι υπεύθυνοι του εργοστασίου στη Λαμία που ελέγχεται για τα σχολικά γεύματα που ετοίμαζε και διένειμε σε σχολεία της χώρας, κάνουν τον απολογισμό της καταστροφής, οι Αρχές ξεψαχνίζουν τις κάμερες για να διαπιστώσουν πώς εκδηλώθηκε η φωτιά το βράδυ της περασμένης Κυριακής και πήρε ταχύτατα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η χρονική συγκυρία προβληματίζει καθώς το εργοστάσιο τυλίχθηκε στις φλόγες όταν δεν υπήρχε κανείς.

Στις 21:30 το βράδυ, με τον υπάλληλο της εταιρείας σεκιούριτι να φτάνει μισή ώρα μετά, όταν και ξεκινούσε η βάρδια του και να αντικρίζει αυτές τις εικόνες, με την πυρκαγιά να έχει τυλίξει το εργοστάσιο και τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την περιορίσουν.

Άθικτο το καταγραφικό από τις κάμερες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου
Κατά τη διάρκεια της φωτιάς πολλές από τις κάμερες καταστράφηκαν, όμως όλα τα δεδομένα έχουν αποθηκευτεί σε σκληρό δίσκο, που βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αρχών.

Οι αναλυτές της πυροσβεστικής θεωρούν ότι ένα από πιθανότερα σενάρια να είναι αυτό του εμπρησμού. Κι αυτό γιατί όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο εργοστάσιο είδαν τις φλόγες να καίνε διάφορα σημεία των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στην πτέρυγα της παραγωγής, οι υπάλληλοι το μεσημέρι εργάζονταν κανονικά, όπως έκαναν πριν εκδηλωθεί η φωτιά.

Η εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας όταν μαθητές στη Λαμία έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα έτοιμα σχολικά γεύματα που τους μοιράστηκαν. Η επιχείρηση ελέγχεται καθώς σε 10 δείγματα εντοπίστηκε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

Οι υπεύθυνοι το πρωί ανέμεναν το κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της έρευνας για τα τρόφιμα που διατέθηκαν σε σχολεία της προηγούμενες μέρες.

Το κλιμάκιο του ΕΦΕΤ είχε βρεθεί και το περασμένο Σάββατο στο εργοστάσιο της Λαμίας, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ελέγχους, καθώς ήταν κλειστή η γραμμή παραγωγής.

Ποια είναι η εταιρεία που ελέγχεται για τα γεύματα στη Λαμία

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, το εργοστάσιο της Λαμίας παρασκευάζει καθημερινά έτοιμα γεύματα για την κάλυψη μιας σειράς εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων ομιλιών και συνεδρίων στην Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο.

Η εταιρεία εστίαζε στα διαφημιστικά της, στους αυστηρότατους κανόνες υγιεινής που ακολουθούνται για τη διασφάλιση της ποιότητας.

Η εταιρεία είχε αναλάβει μεταξύ άλλων τη σίτιση ασθενών και γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, είχε μισθώσει το εστιατόριο – κυλικείο του Γενικού Νοσοκομείο της Λαμίας με self service φαγητά, είχε αναλάβει τη σίτιση των νοσηλευομένων της Μαιευτικής Πολυκλινικής Τρικάλων και ετοίμαζε τα σχολικά γεύματα μαθητών στην περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σχολεία της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου και του Δομοκού για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως και σήμερα. Επιπλέον είχε αναλάβει τη σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου καθησυχάζουν τους υπαλλήλους τους και προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση που διαμορφώθηκε, με τις Αρχές να ελέγχουν τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση