17:54
19/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:54
19/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Σοκαριστικές εικόνες στη Λαμία: Σκουλήκια, τρίχες και πούπουλα σε μερίδες που μοιράζονταν στους μαθητές! (βίντεο)

Εικόνες σοκ στη Λαμία

Εικόνες σοκ στη Λαμία

21.05.2024
20:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 • 11:03
Αποκρουστικές εικόνες στη Λαμία

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα σχολικά γεύματα στη Λαμία, μετά τον εντοπισμό σταφυλόκοκκου και την τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών.

Σε φωτογραφίες που έρχονται στο «φως» φαίνονται σκουλήκια, τρίχες και… πούπουλα μέσα σε φαγητά.

«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Ναι. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν 6 μήνες. Είναι σάπιο είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», δηλώνει στο Mega πατέρας μαθητή.

Φτερά τόσα όσα να φτιάξεις ένα ξεσκονιστήρι στο πιάτο του παιδιού του είχε το γεύμα, καταγγέλλει ο ίδιος ο πατέρας.

«Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο, το οποίο φαίνεται πάνω άμα ζουμάρετε ότι δεν έχει, έχει ακόμα φτερά πάνω, και μας έχει πει ότι είναι μόνο νωπό μπούτι. Αυτό έχει πει ότι είναι οι προδιαγραφές εσείς πως το βλέπετε αυτό. Αυτά μπορεί να τα φάει το παιδί; 6 χρονών;», προσθέτει.

«Η επόμενη φωτογραφία φαίνεται το άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο, είχε πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό».

Μπρόκολο με κάμπιες – Η απάντηση των αρμοδίων

«Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται στο μπρόκολο, έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες, το οποίο η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά για αυτό έχει κάμπιες».

Το Live News άνοιξε και τον φάκελο «επίσημες καταγγελίες».

«Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς έτους 2022 – 2023 τα όσπριακαι οι χειμερινές σαλάτες θα τα χαρακτηρίζαμε ως ωμά. Σχετικά με την υγειονομική καταγγελία του παρόντος εγγράφου έχει διαπιστωθεί ότι εντός της κλειστής συσκευασίας να υπάρχουν ξένα σώματα όπως τρίχες», αναφέρει καταγγελία στον ΟΠΕΚΑ.

Το ίδιο μέσο παρουσίασε και άλλη καταγγελία από το υπουργείο Παιδείας στην εταιρεία: «Να μεριμνήσετε με δικές σας ενέργειες προκειμένου να απολαμβάνουν οι μαθητές μας ασφαλές και υγιεινό φαγητό».

«Δεχόμαστε συχνούς ελέγχους χωρίς ποτέ να έχουμε παρατηρήσεις. Επισημαίνουμε ότι είναι αδύνατον (ίσως και κακόπιστο) να βρέθηκαν φτερά στο μαγειρεμένο κοτόπουλο», υποστηρίζει από πλευράς της η εταιρεία.

 

«Βρέθηκε κάμπια σε κουνουπίδι, βρέθηκαν κομματάκια, ίσως από σακούλες»

Οι γονείς καταγγέλλουν πως έλαβαν και εξώδικο. Αυτή είναι η απάντησή τους: «Μετ’ εκπλήξεως λάβαμε γνώση του περιεχομένου της εν λόγω πρόσκλησης σας η οποία αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο μας παρερμηνεύοντας το και χαρακτηρίζοντας το λανθασμένα και προσβλητικά ως “συκοφαντικά δυσφημιστικό”».

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι σε πολλά επίπεδα. Γευστικά δεν άρεσε το φαγητό, υπήρχαν αστοχίες στα γεύματα των παιδιών. Υπήρξε μπιφτέκι που βρέθηκε πάγος. Η ποιότητά του δεν είναι φρέσκο κρέας, ψημένο. Βρέθηκε κάμπια σε κουνουπίδι, βρέθηκαν κάποια κομματάκια εξωτερικά ίσως από σακούλες. Ήταν μία συνολική δυσαρέσκεια, ακόμα και στην ποιότητα της συσκευασίας, γιατί δεν μπορείς να βάζεις ζεστό φαγητό σε πλαστικές συσκευασίες», είπε μητέρα μαθητή.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο Διονύσης Βορίσης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Λαμίας, πολλοί ήταν οι μαθητές που πέταξαν το φαγητόλόγω της κατάστασής του.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση