Quantcast
18:38
27/09/2023

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
18:38
27/09/2023

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η μπαταρία του iPhone πέφτει μετά από κάθε update και υπάρχει λόγος – Τι δηλώνει η Apple 

iPhone 11 / Φωτογραφία: Unsplash

iPhone 11 / Φωτογραφία: Unsplash

29.05.2023
17:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 • 9:08
Τι συμβαίνει με την μπαταρία των iPhone;

Πολλοί χρήστες των iPhone έχουν παρατηρήσει ότι σχεδόν κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί μια ενημερωμένη έκδοση του iOS υπάχει αλλαγή στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού που ξαφνικά φαίνεται να μειώνεται.

Τελευταίο παράδειγμα το πρόσφατο iOS 16.5 που έφτασε στα iPhones πριν μερικές ημέρες. Συγκεκριμένα, η αναβάθμιση βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών χρηστών που συνειδητοποίησαν ότι η μπαταρία τους δεν κρατούσε όσο είχαν συνηθίσει και έσπευσαν να επισημάνουν το ζήτημα στην υποστήριξη της Apple στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τη μπαταρία στα iPhone μετά το iOS 16.5; Υπάρχει κάποιο διαδεδομένο θέμα;

Η αλλαγή που έρχεται στα iPhone
Ένα iPhone / Φωτογραφία: Unsplash

Η Apple είχε μιλήσει για το τι συμβαίνει στα iPhone

Η απάντηση είναι περίπλοκη αφού εξαρτάται ανά περίπτωση. Σε μια σπάνια δήλωση, η Apple είχε μιλήσει για το συμβαίνει, λίγο μετά το iOS 15.4 πέρυσι. Τότε η εταιρία είχε επιβεβαιώσει πως όντως η μπαταριά αδειάζει γρηγορότερα μετά από τα updates, όμως υπάρχει λόγος.

Η Apple δεν την μειώνει επίτηδες (πλέον), όπως είχε ανακαλυφθεί ότι έκανε με το τεράστιο «Batterygate» σκάνδαλο που έφτασε στα δικαστήρια. Αντίθετα, όπως είχε ξεκαθαρίσει η εταιρία, το φαινόμενο οφείλεται στις διάφορες παρασκηνιακές λειτουργίες που πραγματοποιεί το λειτουργικό σύστημα μετά την κάθε ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, τρέχουν για μια φορά ορισμένες ειδικές διεργασίες από τη βελτιστοποίηση των αποθηκευμένων αρχείων μέχρι την εκτέλεση νέων αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για τη βιβλιοθήκη των φωτογραφιών σας, για να παραμένει η συσκευή γρήγορη και αποτελεσματική. Όλα αυτά τρώνε τη μπαταρία αμέσως μετά την αναβάθμιση μέχρι να ολοκληρωθούν.

To iPhone 14 Pro Max
To iPhone 14 Pro Max / Φωτογραφία: Unsplash

Επιπροσθέτως, η διαχείριση της μπαταρίας δεν είναι απλή υπόθεση για τα smartphones και γίνεται με πολύπλοκους αλγορίθμους που απαιτούν μερικούς κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης για να βρουν ξανά το ρυθμό τους, μετά το νέο ξεκίνημα που επιβάλει το update, σύμφωνα με το unboxholics.com.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη σχετικά ανάρτηση, στην οποία ο τεχνολογικός γίγαντας υποστηρίζει ότι το γρηγορότερο άδειασμα της μπαταρίας μετά τις ενημερώσεις τυπικά επιλύεται μέσα σε ένα παράθυρο 48 ωρών.

Ας επιστρέψουμε, λοιπόν, στο iOS 16.5. Έχει θέμα η συσκευή σας μετά την αναβάθμιση; Αν μόλις ενημερώσατε το iPhone σας και παρατηρήσετε ότι η μπαταρία δεν κρατάει το ίδιο πολύ, μην πανικοβάλλεστε. Συνεχίστε να το χρησιμοποιείτε όπως θα κάνατε συνήθως για μερικές ημέρες.

Στη συνέχεια, αν μετά από τουλάχιστον 48 ώρες η μπαταρία σας συνεχίζει να εξαντλείται ταχύτερα, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple, αφού όντως ενδέχεται να έχει προκληθεί κάποιο θέμα.

Aκολουθήστε το thestandard.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο thestandard.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση