Quantcast
19:17
08/12/2022

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
19:17
08/12/2022
Please set Weather API key before using this widget.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο Τίμος Ζαχαράτος θα σου κάνει μακαρόνια με κιμά για να φας – Και θα είναι και light

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοιμάζει μακαρόνια με κιμά με λίγες θερμίδες

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοιμάζει μακαρόνια με κιμά με λίγες θερμίδες

30.09.2022
08:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 • 13:32
Μακαρόνια με κιμά δια χειρός Τίμου Ζαχαράτου

Ο σεφ της εκπομπής «Πάμε Δανάη», Τίμος Ζαχαράτος, έφτιαξε μια λαχταριστή, κλασική μακαρονάδα. Τα κλασικά μακαρόνια με κιμά που ωστόσο, όπως την ετοίμασε παραμένει ελαφριά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Αν μια κανονική μερίδα είναι 800 με 850 θερμίδες, αυτό το πιάτο με μακαρόνια με κιμά υπολογίζεται πως έχει 350. Όπως είπε ο Τίμος Ζαχαράτος αν κανείς ακολουθήσει την συνταγή αυτή θα έχει ένα πεντανόστιμο πιάτο με λιγότερες από τις μισές θερμίδες που έχει μια κλασική μπολονέζ. Παρότι ο σεφ του «Πάμε Δανάη» έχει θητεύσει για χρόνια στη Γαλλία και την γαλλική κουζίνα, αυτή η ιταλική (κατά κάποιο τρόπο) συνταγή μοιάζει απολαυστική!

Fun Fact: Πρέπει να σημειωθεί ότι η προέλευση της μακαρονάδας Μπολονέζ (στην Ελλάδα λέμε απλά μακαρόνια με κιμά) δεν περιλαμβάνει καθόλου σπαγγέτι. Αντίθετα, το όνομα προέρχεται από μια αρχική συνταγή της Μπολόνια, που περιλάμβανε ταλιατέλες και μια πλούσια σάλτσα ραγού.

Στην Ιταλία, η ragù είναι ένας όρος στη μαγειρική που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα είδος σάλτσας κρέατος που έχει μαγειρευτεί για πολλές ώρες σε χαμηλή φωτιά. Κάθε ραγού διαθέτει πολλά συστατικά, τα οποία διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Στην πραγματικότητα, η «αλά μπολονέζ» είναι μόνο μία από τις πολλές διαφορετικές ραγού που παρασκευάζονται στην Ιταλία.

Υλικά

  • 400 γρ ριγκατόνι ολικής άλεσης
  • 2 ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι τοματίνια
  • 200 γρ baby σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ. γ. πάπρικα
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • Τυρί χαμηλό σε λιπαρά
  • 400 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 4 μανιτάρια
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για το βράσιμο των ζυμαρικών, υπολογίζουμε πως για κάθε 100 γραμμάτια 1 λίτρο νερό και 10 γραμμάρια αλάτι.
  2. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια και σοτάρουμε σε λάδι καρύδας (αβοκάντο ή ξηρούς καρπούς) και αλατοπιπερώνω.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και με μια ξύλινη κουτάλα τον σπάμε μέσα στο τηγάνι, σοτάροντας καλά να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά (σπάστε το στικ κανέλας για να δώσει άρωμα).
  4. Συνεχίζουμε κόβοντας το κρεμμύδι σε φέτες και προσθέτουμε στον κιμά.
  5. Καθαρίζουμε τα ντοματίνια, αφαιρούμε το πίσω μέρος και προσθέτουμε επίσης στο τηγάνι. Κόβουμε κυβάκια και τη ντομάτα και την προσθέτουμε και αυτή στον κιμά.
  6. Παίρνουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και προσθέτουμε στον κιμά, αφήνοντας τη σάλτσα σιγά, σιγά να γλασάρει για μισή ώρα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.
  7. Γυρίζουμε τα ζυμαρικά μέσα στο σκεύος με τον κιμά, προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε και το τυρί

Παρακολουθήστε στο βίντεο την διαδικασία παρασκευής:

Aκολουθήστε το thestandard.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο thestandard.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση