Quantcast
21:49
28/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
21:49
28/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Συνταγή για νοστιμότατη ζυμαρόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο

Ταψί με ζυμαρόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο / Φωτογραφία: cookleit

Ταψί με ζυμαρόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο / Φωτογραφία: cookleit

08.10.2022
17:28
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2022 • 20:27
Κλασική αξία η ζυμαρόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο

Μία από τις παραδοσιακές αλλά διαχρονικά νόστιμες και λαχταριστές πίτες είναι η ζυμαρόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο.

Αγαπημένη πίτα από τα παλιά, όπως την έφτιαχνε η μαμά, με μερικές πινελιές για έξτρα γεύση και άρωμα σε κάθε κομμάτι και με εύκολη διαδικασία παραγωγής καθώς δεν χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο για την ζυμαρόπιτα, όπως αναφέρεται στο cookleit.

Υλικά για την ζυμαρόπιτα

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 450 ml νερό
  • 200 ml γάλα
  • 1/2 κιλό χωριάτικο λουκάνικο
  • 250 γρ φέτα τριμμένη
  • Δενδρολίβανο
  • ανθό αλατιού
  • ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε 150ml χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και 100 γρ από το αλεύρι, αναμειγνύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά
  2. Παίρνουμε το μείγμα της μαγιάς και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ (αν έχετε αρτοπαρασκευαστή ακόμη καλύτερ). Συμπληρώνουμε 300 ml νερό και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε στο χαμηλό με τον γάτζο για 10 λεπτά τουλάχιστον. Αφήνουμε 20 λεπτά ακόμη να δουλέψει η μαγιά
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα το γάλα, ιδανικά χλιαρό, και ανακατεύουμε να αναμειχθεί καλά. Ρίχνουμε την φέτα τριμμένη
  4. Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί 40 εκατοστών και γυρίζουμε το μείγμα εκεί. Στο μεταξύ κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα χωρίς λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι
  5. Προσθέτουμε στην επιφάνεια της πίτας το λουκάνικο, μερικά φυλλαράκια δενδρολίβανο και ανθό αλατιού και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 50 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση