Quantcast
23:21
19/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
23:21
19/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Συνταγή για χανιώτικο μπουρέκι με πατάτα και κολοκύθι (βίντεο)

Συνταγή για χανιώτικο μπουρέκι

Συνταγή για χανιώτικο μπουρέκι

12.09.2022
19:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 • 23:45
Μια συνταγή που λιγουρευτήκαμε στην πρωινή εκπομπή του MEGA

Μια εύκολη ευωδιαστή συνταγή που μυρίζει ακόμη καλοκαίρι

Μια πίτα με γεύση από την Κρήτη, παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας ο σεφ της εκπομπής «Πάμε Δανάη», Τίμος Ζαχαράτος. Ο αγαπημένος της παρουσιάστριας, η οποία λατρεύει να τον πειράζει καθ’ όλη τη διάρκεια της μαγειρικής, έδειξε πως να φτιάξουμε μια εύκολη πίτα, ένα μπουρέκι με φέτες πατάτας και κολοκυθιού, παραδοσιακά ελληνικά τυριά και αρωματικό δυόσμο.

Το μυστικό, όπως είδαμε και στην εκπομπή είναι να λεπτοκόψετε τις πατάτες, τις οποίες ο σεφ, όπως τόνισε, τηγανίζει σε ελαιόλαδο. Τα υπόλοιπα είναι ζήτημα ωραίων, αγνών υλικών και χρόνου που χρειάζεται για να στήσετε το φαγάκι.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 5 πατάτες
  • 10 κολοκύθια
  • 500 γρ ξινομυζήθρα
  • 500 γρ φρέσκο ανθότυρο
  • 60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσες
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • Σουσάμι
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από ένα μαντολίνο σε φέτες. Τηγανίζουμε τις πατάτες στο λάδι
  2. Κόβουμε και τα κολοκυθάκια σε φέτες
  3. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω τις πατάτες και τα κολοκυθάκια
  4. Σπάμε τα αυγά, και ανακατεύουμε με το ανθότυρο και την ξινομυζήθρα
  5. Ψιλοκόβουμε λίγο δυόσμο και τον προσθέτουμε στο πυρέξ. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και κλείνουμε καλά τη γέμιση. Λαδώνουμε, χαράζουμε το φύλλο και αλείφουμε με έναν κρόκο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι
  6. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για 30 λεπτά

Δείτε πώς θα κάνετε τη συνταγή

Η συνταγή, όπως την παρουσίασε ο Τίμος Ζαχαράτος στο βίντεο που ακολουθεί:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση