Quantcast
15:46
23/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
15:46
23/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Συνταγή για τραγανά κουλουράκια – Το απόλυτο γλυκό σνακ του Πάσχα (βίντεο)

Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

13.04.2023
20:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2023 • 17:36
Εύκολη συνταγή για τραγανά πασχαλινά κουλουράκια από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Το Πάσχα φτάνει και προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το φετινό γιορτινό τραπέζι.

Άλλωστε οι γιορτές στην Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το φαγητό.

Αν υπάρχει ένα έδεσμα που «μυρίζει» Πάσχα και ελληνική παράδοση, αυτό είναι σίγουρα τα κουλουράκια.

Τα πασχαλινά κουλούρια έχουν και φέτος την τιμητική τους, όπως κάθε χρόνο.

Η μαμά και η γιαγιά μας ξεκινούν να τα πλάθουν με μεράκι και εμείς αναμένουμε με λαχτάρα να τα απολαύσουμε.

Αυτά τα τραγανά, φρέσκα, μυρωδάτα κουλουράκια που αποτελούν το πρωινό αλλά και το απογευματινό μας καθώς συνοδεύουν τέλεια το ρόφημά μας.

Άλλα στρογγυλά, άλλα σε σχήμα πλεξούδας, που γυαλίζουν από το αλειμμένο αυγό στην επιφάνειά τους και αναδίδουν υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού και βανίλιας.

Φέτος μπορούμε να τα φτιάξουμε κι εμείς με την πανεύκολη και γρήγορη συνταγή του σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη, που μοιράζεται μαζί μας τις υπέροχες συνταγές του.

Η συνταγή για τραγανά πασχαλινά κουλουράκια του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Υλικά

  • 400 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 280 γρ. καστανή ζάχαρη ψιλή
  • 730 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Υλικά για την επάλειψη

  • 1 μεσαίο αυγό
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ νερό

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κομμάτια, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Στη συνέχεια, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  • Έπειτα, αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο και αμέσως κάνουμε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε.
  • Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Αμέσως μετά, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αυγό, με το νερό και την ζάχαρη και με ένα πινέλο περνάμε τα κουλουράκια μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση