Quantcast
07:45
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:45
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Συνταγή για ανάποδο κέικ μήλου

Απολαυστική μηλόπιτα / Φωτογραφία: Unsplash

Απολαυστική μηλόπιτα / Φωτογραφία: Unsplash

01.02.2022
23:08
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2022 • 23:08
Μια συνταγή για απολαυστική μηλόπιτα

Μια συνταγή για να γλείφεις και τα δάκτυλά σου. Το μήλο γίνεται η βάση για ένα αφράτο κέικ, με καραμελωμένα φρούτα και υπέροχο άρωμα.

Όπως λένε οι Αμερικάνοι, αν έχει λεμόνια κάνε λεμονάδα. Αν πάλι έχεις μήλα, ωραία, γλυκά και ζουμερά, κάνε μηλόπιτα. Αυτή η ανάποδη μηλόπιτα είναι εύκολη και απολαυστική και θα είναι στο πιάτο σου σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες.

Υλικά

  • 5 μεγάλα μήλα στάρκιν
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 100 γρ βούτυρο μαλακωμένο
  • 95 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ λευκή ζάχαρη
  • 50 γρ καστανή ζάχαρη
  • 50 ml χυμό μήλου
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τρία μήλα. Βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45’ λεπτά στους 170 βαθμούς. Αφού μαλακώσουν λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε και την κανέλα.
  2. Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα και κόβουμε σε φέτες και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών και πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη, το καυτερό πιπέρι και σκεπάζουμε με τα μήλα
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον πουρέ και τον χυμό μήλου και συνεχίζουμε το χτύπημα στο χαμηλό.
  5. Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι και ρίχνουμε σιγά, σιγά να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζοντας τα μήλα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση