Quantcast
06:55
04/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:55
04/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Πάντα εύκολη, πάντα νόστιμη: Μακαρονάδα με σάλτσα

Μακαρονάδα με σάλτσα

Μακαρονάδα με σάλτσα

21.08.2023
16:47
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2023 • 23:48
Η μακαρονάδα που πάντα θα λατρεύουμε...

Η μακαρονάδα ήταν, είναι και θα είναι πάντα… λατρευτό φαγητό για μικρούς και μεγάλους, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Για τους λάτρεις των σπαγγέτι, αυτή η συνταγή με τις ώριμες καλοκαιρινές ντομάτες είναι πεντανόστιμη.

Για αυτό και όλοι προτιμούν να την απολαμβάνουν είτε καλοκαίρι, είτε χειμώνα.

Μακαρονάδα με σάλτσα

Πάμε στην συνταγή μας…

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ρίχνουμε τις ντομάτες σε ένα βαθύ αντικολλητικό ταψί μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο, το πιπέρι και αλάτι. Τις ψήνουμε για 1 ώρα με 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να κολλάνε.

Βήμα 2

Τις μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ και προσθέτουμε και το σκόρδο, πιέζοντας τις φλούδες ώστε να βγει ο πολτός από μέσα. Με μίξερ χειρός ή στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τα υλικά. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή. Στο μεταξύ, σε μια σπαγγετιέρα με μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σπαγγέτι και το βράζουμε al dente.

Βήμα 3

Σουρώνουμε και μεταφέρουμε με κουτάλα το σπαγγέτι στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με φύλλα  βασιλικού.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση