Quantcast
12:22
23/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
12:22
23/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τσικνοπέμπτη: Μυστικά για δυνατούς ψήστες – Πώς να μαρινάρετε τα παϊδάκια

Τα παϊδάκια της Τσικνοπέμπτης σε ξύλο κοπής / Φωτογραφία: Unsplash

Τα παϊδάκια της Τσικνοπέμπτης σε ξύλο κοπής / Φωτογραφία: Unsplash

23.02.2022
22:06
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2022 • 9:46
Δύο μαρινάδες για να γίνει το παϊδάκι όνειρο αυτή την Τσικνοπέμπτη.

Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα που η Ελλάδα πνίγεται σε ένα νέφος… ένα νέφος κρεατικών που καραμελώνουν πάνω από τα κάρβουνα και το οποίο γεμίζει το τραπέζι για τελευταία φορά (σχεδόν) πριν τη νηστεία της Σαρακοστής.

Και για να μην κοροϊδευόμαστε, όταν λέμε Τσικνοπέμπτη, εννοούμε παϊδάκια. Για κάποιο λόγο, η ημέρα αυτή έχει συνδεθεί με το αρνίδιο παϊδάκι στα κάρβουνα και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να εξερευνήσουμε μυστικά για δυνατούς ψήστες. Εντοπίσαμε δύο μαρινάδες που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη σχάρα και σου της παρουσιάζουμε για να διαλέξεις.

Αν πάλι δεν θέλεις να το μάθεις, θέλεις απλά να το φας (το παϊδάκι και ουχί το προφιτερόλ) τότε απλά τσέκαρε εδώ 6 σούπερ ταβέρνες στην Αττική που αν είσαι τυχερός θα έχουν ακόμη ένα διαθέσιμο τραπέζι για να βγεις με φίλους την Τσικνοπέμπτη.

Το ινδικό στιλ στα παϊδάκια για την Τσικνοπέμπτη

Εντάξει, στην Ελλάδα το καλό το παϊδάκι θέλει αλατοπίπερο και χέρι. Υπάρχουν όμως και άλλες παραλλαγές για να δοκιμάσεις τα παϊδάκια… λόγω της ημέρας. Στη συνταγή που ακολουθεί, φτιάχνουμε μια απολαυστική μαρινάδα που θυμίζει ινδικό και αλείφουμε με αυτή το κρέας πριν το ψήσουμε.

Για την μαρινάδα θα χρειαστείτε:

  • 2 κ. σ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.σ. πιπέρι
  • 1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κ.σ. κουρκουμά
  • 1/2 κ.σ. γκαράμ μασάλα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο λιωμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι

Αλείφουμε τα παϊδάκια με την πάστα που έχουμε φτιάξει από τα υλικά παραπάνω και αφήνουμε για μισή ώρα με 40 λεπτά να απορροφήσει τα αρώματα. Στη συνέχεια, ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε σχαροτήγανο με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Παϊδάκια αρωματισμένα με μυρωδικά και σκόρδο

Μια άλλη συνταγή που έχει ιδιαίτερη πέραση σε όλο τον κόσμο για τα αρνίσια παϊδάκια, περιλαμβάνει κατά βάση σκόρδο και δενδρολίβανο. Εμείς εμπλουτίζουμε ελαφρά τα συστατικά με μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και εσείς θα απολαύσετε το τελικό αποτέλεσμα. Αντί για βούτυρο, που βρήκαμε στις συνταγές από την Ευρώπη, εμείς επιλέγουμε ελαιόλαδο.

Για 6 με 8 αρνίσια παϊδάκια θα χρειαστείτε:

  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αλείφουμε τα παϊδάκια. Αφήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε στη σχάρα να πάρουν ωραίο χρώμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση