Quantcast
17:08
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:08
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Λαχταριστός κορμός Χριστουγέννων με μαρέγκα, κρέμα κάστανο και μασκαρπόνε

Κορμός Χριστουγέννων με κάστανο και κρέμα μασκαρπόνε

Κορμός Χριστουγέννων με κάστανο και κρέμα μασκαρπόνε

14.12.2022
23:05
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2022 • 23:51
Ένας λαχταριστός κορμός Χριστουγέννων, ιδανικό γλυκό για γιορτινά τραπέζια

Μια λαχταριστή συνταγή που θα μυρίσει γιορτές, ένας κορμός Χριστουγέννων που ναι, είναι κάπως μπελαλίδικος θα αφήσει ανεξίτηλη τη φινέτσα και τη γεύση του στο στόμα.

Η Γωγώ, βρέθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ, με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά και μαζί με τις συνεργάτιδές της ετοίμασαν αυτό το θεϊκό γλυκό που μόλις τι δεις, ακόμη και μέσα από τη μικρή οθόνη.

Για την γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε:

  • 150γρ. ασπράδι (από 5 αβγά περίπου) κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150γρ. κρυστάλλινη ζάχαρη
  • 150γρ. άχνη ζάχαρη
  • 15γρ. κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα θαλλασινό αλάτι

Για τη μους μασκαρπόνε:

  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50γρ. άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρής βανίλια ή μία βανίλια ή μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης

Για την κρέμα κάστανο:

  • 500γρ. κάστανα βρασμένα
  • 130γρ. ζάχαρη
  • 130ml. νερό
  • Μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης ή μία βανίλια ή 1 κτγ υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Για το γλάσσο σοκολάτας:

  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 100ml νερό
  • Μία πρέζα θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

  1. Για τη γαλλική μαρέγκα τοποθετούμε όλα τα υλικά χτυπώντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει η μαρέγκα την επιθυμητή πυκνότητα και υφή. Στρώνουμε σε μακρόστενα παραλληλόγραμμα και ψήνουμε στο φούρνο σε 45 με 50 βαθμούς να γίνουν τραγανά
  2. Επίσης, για την μους μασκαρπόνε, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ να ενωθούν.
  3. Για την κρέμα κάστανο βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη να γίνει σιρόπι. Προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα, τη βανίλια και αλάτι και στη συνέχεια τα λιώνουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων
  4. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αλείφουμε κάθε κομμάτι μαρέγκας.
  5. Από πάνω προσθέτουμε διαδοχικά τις κρέμες μασκαρπόνε και κάστανο και φτιάχνουμε τρεις στρώσεις

Δείτε στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση