Quantcast
20:01
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
20:01
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Λαχταριστό, ζουμερό και vegan κέικ σοκολάτα

Κέικ σοκολάτα με επικάλυψη γκανάζ σοκολάτας

Κέικ σοκολάτα με επικάλυψη γκανάζ σοκολάτας

27.01.2023
20:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2023 • 7:24
Πώς θα φτιάξετε ένα απόλυτα λαχταριστό κέικ σοκολάτα

Εντάξει, πολλές φορές στο άκουσμα της λέξης vegan πολλοί από εμάς που δεν είμαστε «αυστηροί» με την χορτοφαγική διατροφή νιώθουμε πως θα γίνουν εκπτώσεις στη γεύση. Αυτό όμως το κέικ σοκολάτα μοιάζει απολαυστικά θεϊκό.

Η Γωγώ Δελογιάννη, την οποία γνωρίσαμε στο MasterChef, μαγειρεύει στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Πρωΐαν σε είδον την μεσημβρίαν» και η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα έμοιαζε συγκλονιστικό. Ιδιαίτερα όταν ανακαλύψαμε πως συνταιριάζει τη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο «ψηθήκαμε» πολύ άσχημα στην ιδέα.

Υλικά για το κέικ

  • 1 1/4 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κούπα ζάχαρη καρύδας,
  • 1/3 κούπα κακάο,
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα,
  • 1/2 κ.γ. αλάτι,
  • 1 κούπα ζεστό νερό,
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 κούπα ηλιέλαιο,
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη,
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξυδο,
  • Υλικά για τη γκανάζ: 250 γρ. φυτικό γάλα ή κρέμα,
  • 250 γρ. σταγόνες κουβερτούρας,
  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό,
  • 80 γρ. σιρόπι Αγαύης

Εκτέλεση

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως θα ετοιμάσετε το κέικ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση