Quantcast
12:54
23/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
12:54
23/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Συνταγή για ακαταμάχητα κανελόνια γεμιστά με κιμά

Συνταγή για κανελόνια με κιμά / Φωτογραφία: Cookle

Συνταγή για κανελόνια με κιμά / Φωτογραφία: Cookle

26.05.2022
18:19
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2022 • 23:57
Έχουμε τη συνταγή για τα πιο νόστιμα κανελόνια με κιμά

Ζυμαρικά έχουμε, σάλτσα ντομάτας έχουμε, λαχταριστό κιμά έχουμε και λιωμένο τυρί έχουμε! Χρειάζεστε κάτι περισσότερο για να πειστείτε πως αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για κάθε περίσταση;

Αν υπάρχει μια συνταγή για ζυμαρικά στο φούρνο που λατρεύει παμψηφεί η Ελλάδα, αυτή είναι τα κανελόνια. Η ακαταμάχητη γεύση της σάλτσας κιμά (θαρρώ την λένε μπολονέζ), τα απολαυστικά στρογγυλά, γεμιστά ζυμαρικά και το λιωμένο τυρί είναι τα συστατικά που κάνουν τη διαφορά σε ένα τέτοιο πιάτο. Και με τα νέα ζυμαρικά, που δεν χρειάζονται προβράσιμο, ένα τέτοιο φαγητό θα είναι έτοιμο μέχρι να πεις κύμινο.

Δανειζόμαστε την απλή συνταγή του Cookle για ένα αποτέλεσμα που μοιάζει το λιγότερο λαχταριστό.

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ) κανελόνια
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κουταλιά πελτές τομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 κονσέρβα (400γρ) τοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 200 γρ τριμμένο ρεγκάτο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε τον κιμά σε σκεύος που έχει κάψει καλά, σπάζοντάς τον καλά με μια ξύλινη κουτάλα
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να μαλακώσουν. Προσθέτουμε κύμινο και κανέλα.
  3. Ρίχνουμε μια κουταλιά πελτέ και καίμε στον πάτο του σκεύους, το ταμπάσκο, συμπληρώνουμε λίγο νερό (ή και χυμό τομάτας) – περίπου 1/2 ποτήρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τον κιμά να πάρει βράση για 30′ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά
  4. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά (αυτά που αγόρασα δεν χρειάζονταν να τα προβράσουμε)
  5. Παράλληλα, βάζουμε το σκεύος πάλι στη φωτιά με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο να δώσει άρωμα και ρίχνουμε την τομάτα, χαμηλώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση. Αλατίζουμε ελαφρά
  6. Στρώνουμε τα λαζάνια σε πυρέξ να είναι στριμωχτά το ένα με το άλλο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτα. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε πάνω από την τομάτα. Τέλος σκεπάζουμε τα λαζάνια με το τριμμένο τυρί
  7. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 25′ λεπτά στον αέρα, στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.

 

Tip no. 1: Μπορείς να προσθέσεις στον κιμά, αφού ψηθεί και όσο είναι ζεστός λίγη φέτα τριμμένη και έξτρα κίτρινο τυρί



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση