Quantcast
13:56
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
13:56
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η πρωτότυπη συνταγή για τσουρέκι-μουσακά που προτίμησαν οι Θεσσαλονικείς το Πάσχα

28.04.2022
13:24
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2022 • 20:20
Το λάτρεψαν φέτος το Πάσχα το αλμυρό τσουρέκι με μπεσαμέλ, κιμά και μελιτζάνα στην Θεσσαλονίκη

Μια ανατρεπτική ιδέα είχε η αρτοποιός Ελένη Τσουρλή-Καλλιδου, η οποία πρότεινε για το Πάσχα αντί για γλυκό τσουρέκι, τσουρέκι – μουσακά.

«Το τσουρέκι μουσακάς είναι μοναδικό σε ολόκληρο το πλανήτη. Ήταν η ιδέα μου για το φετινό Πάσχα», αναφέρει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αρτοποιός και εξηγεί πως «η ζύμη είναι μπριος, είναι ουδέτερη και ταιριάζει και σε γλυκό και σε αλμυρό, ενώ μέσα στο τσουρέκι βάζουμε την μπεσαμέλ γραβιέρα, μελιτζάνα και κιμά και από πάνω ρίχνουμε έξτρα γραβιέρα. Μπαίνει στον φούρνο και σε λίγα λεπτά το τσουρέκι- μουσακάς είναι έτοιμο!».

τσουρεκι μουσακας - Η πρωτότυπη συνταγή για τσουρέκι-μουσακά που προτίμησαν οι Θεσσαλονικείς το Πάσχα
Τσουρέκι – μουσακάς / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρωτότυπη αυτή γαστρονομική πρόταση βρήκε θερμούς υποστηρικτές το φετινό Πάσχα και όπως εξηγεί η αρτοποιός, πολλοί καταναλωτές επέλεξαν να δώσουν, αντί για το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι, το συγκεκριμένο στις νονές των παιδιών τους. «Οι πελάτες, μόλις το βλέπουν, μού χαμογελούν και γελάνε διακριτικά. Κάποιες πελάτισσες, μού είπαν ότι δεν ανέφεραν τίποτα και παρέδωσαν το συγκεκριμένο τσουρέκι στο κουτί, προκαλώντας την έκπληξη των κουμπάρων τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

D8E81FF4 AA79 4E20 8639 C51F205A563C - Η πρωτότυπη συνταγή για τσουρέκι-μουσακά που προτίμησαν οι Θεσσαλονικείς το Πάσχα
Τσουρέκια με διάφορους πρωτότυπους συνδυασμούς / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το τσουρέκι-μουσακάς, όπως επισημαίνει η κ. Καλλίδου, εκτός από δώρο για τις νονές, φέτος στόλισε πολλά πασχαλινά τραπέζια καθώς το γεύτηκαν στη θέση του ψωμιού, αλλά και το βράδυ της Ανάστασης μαζί με τη μαγειρίτσα. «Πάντα υπάρχει ένα τσουρέκι στα ελληνικά σπίτια», λέει, επισημαίνοντας πως φέτος το συγκεκριμένο τσουρέκι έκανε τη διαφορά.

τσουρεκι - Η πρωτότυπη συνταγή για τσουρέκι-μουσακά που προτίμησαν οι Θεσσαλονικείς το Πάσχα
Τσουρέκι αλμυρό / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το οικογενειακό αρτοποιείο που διατηρεί με τον σύζυγο της η κ. Καλλίδου διαθέτει και κρουασάν με ιδιαίτερες γεύσεις (τσίζκεϊκ, μιλφέιγ, Black Forest και κρέμα μήλο-κανέλα), με το κρουασάν- καρμπονάρα να προκαλεί έκπληξη σε όσους το «ανακαλύπτουν». Το συγκεκριμένο κρουασάν, όπως εξηγεί η αρτοποιός, δεν έχει μέσα ζυμαρικά, αλλά τη σάλτσα της καρμπονάρας και καβουρδισμένο μπέικον.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση