00:59
20/03/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
00:59
20/03/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική πίτσα

Πίτσα / Φωτογραφία: Unsplash

Πίτσα / Φωτογραφία: Unsplash

01.03.2025
19:08
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2025 • 23:17
Εύκολη συνταγή για πίτσα

Αν σου αρέσουν οι πίτσες αλλά δεν θέλεις να περάσεις ώρες στην κουζίνα, αυτή η συνταγή είναι για σένα!

Με λίγα και απλά υλικά, μπορείς να φτιάξεις μια νόστιμη, αφράτη πίτσα στο σπίτι σε λιγότερο από μία ώρα. Ιδανική για κάθε στιγμή, είτε για ένα γρήγορο δείπνο, είτε για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου.

Υλικά:

  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα (μπορείς να το βρεις στο σούπερ μάρκετ, ή να φτιάξεις τη δική σου ζύμη αν έχεις χρόνο)
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας (έτοιμη ή σπιτική)
  • 200 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη ή σε φέτες)
  • 100 γρ. φέτες αλλαντικών (όπως ζαμπόν, σαλάμι, ή ό,τι προτιμάς)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη (ή φρέσκο βασιλικό για πιο φρέσκια γεύση)
  • Αλάτι και πιπέρι

Επιπλέον προαιρετικά υλικά:

Μανιτάρια, πιπεριές, ελιές, τόνος, καυτερές πιπεριές, αν θέλεις να την κάνεις πιο «εντυπωσιακή».

Εκτέλεση:

Προετοιμασία του φούρνου 

Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C (ή 200°C με αέρα) για να είναι έτοιμος όταν ετοιμάσεις την πίτσα.

Προετοιμασία της ζύμης 

Αν χρησιμοποιείς έτοιμη ζύμη για πίτσα, άνοιξέ την σε μια επίπεδη επιφάνεια. Αν η ζύμη είναι σε μορφή μπάλας, άπλωσέ τη με τα χέρια ή με έναν πλάστη ώστε να δημιουργήσεις έναν κύκλο ή τετράγωνο, ανάλογα με την προτίμησή σου.

Αν χρησιμοποιείς τη δική σου σπιτική ζύμη, φτιάξε τη σύμφωνα με τις οδηγίες και άφησέ την να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά πριν την ανοίξεις.

Σάλτσα και υλικά

Άπλωσε την σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας λίγο περιθώριο γύρω από τις άκρες. Βάλε τη μοτσαρέλα σε φέτες ή τρίμματα πάνω από τη σάλτσα και πρόσθεσε τα αλλαντικά της επιλογής σου.

Πασπάλισε τη ρίγανη πάνω από την πίτσα και περιέχυσε την επιφάνεια με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να αποκτήσει ωραία γεύση και υφή.

Ψήσιμο 

Τοποθέτησε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήσε την για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να δεις τη ζύμη να ροδίζει και η τυρί να έχει λιώσει και αρχίσει να παίρνει ωραίο χρώμα.

Μόλις η πίτσα είναι έτοιμη, βγάλ’ τη από τον φούρνο και άφησέ τη να ξεκουραστεί για 1-2 λεπτά. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις φρέσκο βασιλικό ή λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω για έξτρα γεύση.

Κόψε την πίτσα σε κομμάτια και σέρβιρε αμέσως. Απόλαυσέ την ζεστή με τη συνοδεία ενός ωραίου ποτηριού κρασί ή αναψυκτικού!

Επιπλέον Συμβουλές:

  • Για πιο τραγανή βάση: Αν θέλεις η βάση της πίτσας να είναι πιο τραγανή, ψήσε τη ζύμη για 5 λεπτά πριν προσθέσεις τα υλικά. Έτσι, θα «κλείσει» η ζύμη και δεν θα απορροφήσει τη σάλτσα.
  • Για πιο πλούσια γεύση: Μπορείς να προσθέσεις λίγη κρέμα μπαλσάμικο ή pesto πάνω από την πίτσα μετά το ψήσιμο για έξτρα γεύση.
  • Εναλλακτικές επιλογές: Μπορείς να παίξεις με τα υλικά και να φτιάξεις πίτσα με λαχανικά, κοτόπουλο, ή ό,τι άλλο σου αρέσει!

Αυτή η συνταγή για εύκολη πίτσα είναι τόσο απλή και γρήγορη, αλλά ταυτόχρονα γεμάτη γεύση! Μπορείς να την προσαρμόσεις με τα υλικά που προτιμάς και να την απολαύσεις με φίλους και οικογένεια. Και το καλύτερο; Ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση