Quantcast
21:37
07/10/2022
20°C
Clear sky

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
21:37
07/10/2022
20°C
Clear sky

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Αφράτα και ακαταμάχητα pancakes με φρούτα και γλυκό κουταλιού

Pancakes με φρούτα / Φωτογραφία: Cookle

Pancakes με φρούτα / Φωτογραφία: Cookle

08.08.2022
15:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Η πιο κλασική συνταγή για pancakes

Αυτή η συνταγή έρχεται από την Αμερική. Όχι βέβαια πως οι ελληνικές τηγανίτες έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αμερικανικά pancakes.

Ωστόσο, εκείνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως, πρώτον, τα pancakes είναι χορταστικά και πολύ ξεχωριστά και δεύτερον, έχουν γίνει must σε κάθε καλοφαγά που θέλει να απολαύσει ένα χορταστικό brunch.

Είμαι σίγουρος πως θα έχετε δει δεκάδες φορές σε αμερικάνικες ταινίες πως το πρωινό τους περιλαμβάνει σχεδόν σαν σε ιεροτελεστία, τηγανήτες. Ναι, στην πραγματικότητα είναι μεγάλες τηγανίτες, που όμως έχουν πολύ απαλή υφή και λιώνουν στο στόμα.

Σύμφωνα με το Cookle, από όπου και τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγή, πολύ κλασικός συνδυασμός είναι να τις σερβίρουν με σιρόπι σφένδαμου και φυσικά στον κόσμο της σοκολάτας, όλα επιτρέπονται.

Pancakes με φρούτα
Pancakes με φρούτα / Φωτογραφία: Cookle

Οι Αμερικάνοι συνηθίζουν να φτιάχνουν τη συνταγή και με πολτό φρούτων, αλλά και κολοκύθας που δίνει βελούδινη γεύση και άρωμα στο γλυκό.

Υλικά

  • 120 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 180 ml γάλα
  • Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα (μπανάνες, αχλάδια)
  • Γαρνίρουμε με σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή γλυκό κουταλιού (κεράσι)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη και baking powder μαζί.
  2. Χτυπάμε το αυγό και ενώνουμε με το λάδι και στη συνέχεια το γάλα.
  3. Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  4. Καλό είναι να αφήσουμε το χυλό να ξεκουραστεί λίγο.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο. Βάζουμε μισή κουτάλα από τον χυλό στο κέντρο και αφήνουμε την τηγανητά να ψηθεί ώσπου να εμφανιστούν
  6. φουσκάλες στην επιφάνειά της. Γυρίζουμε από την άλλη για μισό λεπτό και αποσύρουμε.
  7. Συνεχίζουμε με όλη την ζύμη. Η δόση βγάζει 5-6 pancakes.

Aκολουθήστε το thestandard.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο thestandard.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση