Quantcast
06:06
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:06
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο χειρότερος πυγμάχος του κόσμου, είναι ο καλύτερος μπαμπάς στη Γη – Με ποσοστό νικών μόλις 4% δήλωνε: «Στα μάτια μου είμαι πετυχημένος»

Ο Κρίστιαν Λέιαϊτ, ίσως ο χειρότερος πυγμάχος στον κόσμο

Ο Κρίστιαν Λέιαϊτ, ίσως ο χειρότερος πυγμάχος στον κόσμο

24.09.2022
16:08
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2022 • 10:52
Υπήρξε ο χειρότερος πυγμάχος όλων των εποχών και όμως εκείνος απόλαυση κάθε στιγμή, καθώς τις «έτρωγε» για να εξασφαλίσει στον γιο του ένα καλύτερο μέλλον

Σε μια αρκετά παραποιημένη διασκευή του στίχου του Οδυσσέα Ελύτη, ο πυγμάχος που επάξια λαμβάνει τον τίτλο του χειρότερου μποξέρ όλων των εποχών μπορεί να περηφανεύεται πως ο μακρύς και επίπονος δρόμος των ατελείωτων ηττών στο ρινγκ τον έβγαλε στο ξέφωτο της προσωπικής ευτυχίας.

Όσοι ασχολούνται με τα μαχητικά αθλήματα, γνωρίζουν πολύ καλά το πόσο σημαντικές είναι οι νίκες στην καριέρα ενός νεαρού πυγμάχου! Μπορεί στο MMA ή το kickboxing να δεις πρωταθλητές στα 40 τους χρόνια που έχουν γράψει 10+ ήττες, ωστόσο δύσκολα θα συναντήσεις κάτι παρόμοιο στην επαγγελματική πυγμαχία!

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BT Sport (@btsport)

Έχετε αναρωτηθεί ποιος κατέχει επάξια τον τίτλο του «χειρότερου πυγμάχου της ιστορίας»; Ο λόγος για τον Κρίστιαν Λέιαϊτ, ο οποίος με ρεκόρ 12-279 (4% win rate) παίρνει άξια τη ζώνη του πρωταθλητή από το τέλος!

«Ο Kristian Laight αγωνίστηκε από 2003 μέχρι το 2018 στη lightweight κατηγορία. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με πέντε ήττες και του δόθηκε το nickname Mr. Reliable.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MTK Global Boxing (@mtkglobal)

Δεν κέρδισε ποτέ δύο αγώνες συνεχόμενα και κρέμασε τα γάντια του με το εντυπωσιακό ρεκόρ 12-279. Κρατάει μέχρι και σήμερα το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία της πυγμαχίας», έγραφε το fight.gr για τον απίθανο αυτό τύπο στο άρθρο με τους «χειρότερους πυγμάχους στην ιστορία». Ποια είναι όμως και η δική του οπτική γωνία;

«Ως πυγμάχος ναι, είμαι αποτυχημένος»

«Το να έχω 300 αγώνες είναι ένα επίτευγμα», είχε πει ο πυγμάχος σε παλιότερη του συνέντευξη στο Sky Sports.

Ως πυγμάχος ναι, είμαι αποτυχημένος. Αλλά όταν το αγοράκι μου μεγαλώσει, θα τον ρωτήσουν αν είχε φαγητό και ρούχα.

«Ως πυγμάχος ναι, είμαι αποτυχημένος. Αλλά όταν το αγοράκι μου μεγαλώσει, θα τον ρωτήσουν αν είχε φαγητό και ρούχα. Βγήκα έξω και το έκανα με τον πιο δύσκολο τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς, να κερδίσω για την οικογένειά μου» πρόσθετε.

«Έχω καταφέρει να κρατήσω μια δουλειά κάτω για τόσα χρόνια. Στα μάτια μου, ήμουν επιτυχημένος» έλεγε.

 

«Είναι δύσκολο να δέχεσαι εντολές από ένα αφεντικό όταν περνάω την εβδομάδα κάνοντας αυτό που αγαπώ, ξυπνάω όταν θέλω, πηγαίνω για ύπνο όποτε θέλω. Είμαι χαρούμενος», έλεγε ο Mr. Reliable, ψευδώνυμο που κέρδισε με τα χρόνια γιατί δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανέναν αγώνα.

Κέρδιζα 500 λίρες σε έναν αγώνα και δεν είχα ξαναδεί αυτά τα χρήματα. Μου άλλαξε τη ζωή

Σε άλλο μέρος της συνέντευξής του είχε πει: «Ήξερα ότι δεν θα γίνω ποτέ παγκόσμιος πρωταθλητής ή τίποτα το ιδιαίτερο. Κέρδιζα 500 λίρες σε έναν αγώνα και δεν είχα ξαναδεί αυτά τα χρήματα. Μου άλλαξε τη ζωή».

«Ξεκίνησα την πυγμαχία τα περισσότερα Σαββατοκύριακα και κέρδισα καλά χρήματα» πρόσθετε.

Ο ίδιος ο πυγμάχος είχε εξηγήσει ότι πολλές φορές έπεφτε σε κατάθλιψη εξαιτίας των συνεχόμενων ηττών, ωστόσο στη συνέχεια έβλεπε τους λογαριασμούς του να πληρώνονται και ηρεμούσε.

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξής του είχε αστειευτεί με το γεγονός ότι έχει 1.313 περισσότερους γύρους από τον Άντονι Τζόσουα, ενώ τόνισε επίσης πως τους 300 αγώνες του, μόνο οι πέντε σταμάτησαν με εντολή γιατρού, κάτι που τον πλήγωνε ιδιαίτερα καθώς μετά έπρεπε να βγει εκτός ρινγκ για τουλάχιστον ένα μήνα!

«Δεν μου λείπει» δήλωσε ο πυγμάχος που συνταγιοδοτήθηκε πριν από 4 χρόνια. «Δεν  μου λείπει να προπονούμε, να αγωνίζομαι» προσθέτει. «Αν θέλω να είμαι ειλικρινής μου λείπουν τα χρήματα» προσθέτει με απόλυτη ειλικρίνεια.

Ο χειρότερος πυγμάχος δεν έχει «απωθημένα»

Η καριέρα του Λέιαϊτ ήταν μοναδική και ίσως πήρε πραγματικά περισσότερα από την πυγμαχία απ’ ό,τι πήρε το βίαιο άθλημα από τον ίδιο. Πάρα πολλοί πυγμάχοι αποσύρθηκαν ανικανοποίητοι, αλλά ο Λέιαϊτ, ένας πατέρας με μια σταθερή νέα δουλειά και άλλα συναρπαστικά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, δεν είναι ένας από αυτούς.

«Φυσικά και το έκανα. Με έφερε εδώ που είμαι σήμερα. Είμαι γυμνασμένος και υγιής, έδωσα 300 αγώνες και κέρδισα αρκετά χρήματα από αυτό. Ήταν μια καλή εμπειρία. Είμαι περήφανος γι’ αυτό. Κοιτάζω πίσω και είμαι χαρούμενος» δήλωνε μετά την συνταξιοδότησή του από τα ρινγκ.

Διαβάστε ακόμη στο Fight.gr

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση