Quantcast
14:29
08/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
14:29
08/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Έχει τελικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν σωσίες; – Το σχόλιο Ζελένσκι που αναζωπυρώνει τις θεωρίες συνωμοσίας

Έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν σωσίες;

Έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν σωσίες;

19.01.2023
19:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 • 9:43
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η αλήθεια για τους σωσίες του

Ερωτήματα προκάλεσαν οι δηλώσεις Ζελένσκι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως δεν είναι βέβαιος πως οι… Πούτιν που βλέπουμε κατά καιρούς στους τηλεοπτικούς δέκτες μας, ίσως δεν είναι ο πραγματικός ηγέτης της Ρωσίας.

«Δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον να μιλήσω και για τι. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, είναι πραγματικά αυτός», απάντησε ο Ζελένσκι όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ειρηνευτικών συνομιλιών με το Κρεμλίνο.

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στις τηλεοπτικές εμφανίσεις Πούτιν, που γίνονται όπως είπε με βάση μια τεχνική οπτικών εφέ η οποία χρησιμοποιείται από τον Ρώσο πρόεδρο για να φαίνεται σαν να επισκέπτεται μέρη ενώ στην πραγματικότητα παραμένει σε ασφαλές περιβάλλον.

Τι έλεγαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί τουλάχιστον τρεις σωσίες που έχουν υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις για να του μοιάζουν, υποστήριζε τον περασμένο Οκτώβριο ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, ο οποίος εικάζει ότι χρησιμοποιούνται για να καλύψουν την απώλεια του ελέγχου του στο Κρεμλίνο.

Ο υποστράτηγος Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών, λέει ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι τόσο μπερδεμένη από την καταστροφική στρατηγική εισβολής της Ρωσίας, που αναρωτιέται αν ο ίδιος ο Ρώσος ηγέτης εξακολουθεί να λαμβάνει τις βασικές αποφάσεις.

Ο ίδιος ανέφερε σύμφωνα με το DailyMail, ότι «όσο κακός» κι αν ήταν στο παρελθόν, «δεν ήταν ηλίθιος», αλλά συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι ο πόλεμος της Ρωσίας «δεν ακολουθεί καμία λογική». Ο Μπουντάνοφ προσθέτει: «Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο πραγματικός Πούτιν υπάρχει ακόμα».

Τι έλεγε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τους σωσίες

Ο ίσιος ο Πούτιν είχε παραδεχτεί πριν από τρία χρόνια, ότι του προσφέρθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει σωσία για δημόσιες εμφανίσεις για λόγους ασφαλείας, αλλά δήλωσε ότι απέρριψε την προσφορά και δεν χρησιμοποίησε ποτέ σωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος κυριαρχεί στη ρωσική πολιτική για περισσότερες από δύο δεκαετίες, αποτελεί εδώ και καιρό αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας στη Ρωσία – όλες τους αβάσιμες – ότι χρησιμοποιεί σωσία ή ακόμη και έναν μικρό στρατό από αυτές.

Όπως σημείωνε τότε το πρακτορείο Reuters, mία από τις πιο περίπλοκες θεωρίες συνωμοσίας συγκρίνει φωτογραφίες του Πούτιν κατά τη διάρκεια των ετών, υποστηρίζοντας ότι έχουν εντοπιστεί πολλά διαφορετικά άτομα που παριστάνουν τον Ρώσο ηγέτη.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

«Εγώ απέρριψα αυτόν τον σωσία. Αυτό (η προσφορά) έγινε κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων περιόδων του αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωνε τότε ο Πούτιν, αναφερόμενος στις αναταραχές στην Τσετσενία.

Η Ρωσία διεξήγαγε πόλεμο στη νότια περιοχή της Τσετσενίας, όπου πλειοψηφεί η μουσουλμανική πλειοψηφία, κατά τα πρώτα χρόνια της πρώτης θητείας του Πούτιν και συχνά γινόταν στόχος επιθέσεων από ισλαμιστικές μαχητικές ομάδες.

Ο Πούτιν δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ότι δεν χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο. Είχε πρόσβαση σε ένα ειδικό επίσημο τηλέφωνο, όπως είπε, που μπορούσε να συνδεθεί με όποιον αριθμό ήθελε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση