Quantcast
15:13
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
15:13
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τζον Άνιστον: Ο κολλητός του Τέλι Σαβάλας που συμβούλεψε την κόρη του πως «η σόουμπιζ βρομάει» – Ο ηθοποιός από τα Χανιά, εργάτης της αμερικανικής τηλεόρασης

Ο πατέρας της Τζένιφερ Άνιστον, Τζον και η σχέση του με τον τηλεοπτικό Κότζακ

Ο πατέρας της Τζένιφερ Άνιστον, Τζον και η σχέση του με τον τηλεοπτικό Κότζακ

14.11.2022
17:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2022 • 9:50
Η καριέρα του πατέρα της Τζένιφερ Άνιστον και η συμβουλή που είχε δώσει στην κόρη του

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της Τζένιφερ Άνιστον, Τζον Άντονι, ένας Ελληνοαμερικανός που παρέμεινε επί δεκαετίες στην αμερικανική τηλεόραση και αποτέλεσε το δίχως άλλο, έμπνευση για την μεγάλη σταρ προκειμένου να μπει σε αυτή τη δουλειά.

Ποιος ήταν όμως ο ελληνικής καταγωγής, Τζον Άντονι Άνιστον; Γεννημένος ως Γιάννης Αναστασάκης, 24 Ιουλίου 1933, ήταν Ελληνοαμερικανός ηθοποιός και φυσικά έγινε περισσότερο γνωστός για την κόρη του Τζένιφερ Άνιστον.  Είναι περισσότερο γνωστός για το ρόλο του ως Victor Kiriakis στο ημερήσιο δράμα του NBC, Days of Our Lives, τον οποίο ανέλαβε τον Ιούλιο του 1985 και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ.

Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα τηλεοπτικά προγράμματα σεναρίου στον κόσμο, καθώς προβαλλόταν σχεδόν καθημερινά από τις 8 Νοεμβρίου 1965. Στις 3 Αυγούστου 2022, η NBCUniversal ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τη σειρά αποκλειστικά στο κανάλι streaming Peacock από τις 12 Σεπτεμβρίου, μετά από 57 χρόνια στο δίκτυο.

Ο ηθοποιός από τα Χανιά της Κρήτης ήταν γιος της Στέλλας Ιωάννας και του Αντώνιου Αναστασάκη. Ήταν ο πατέρας του που άλλαξε το όνομά του, όπως έκαναν πολλοί Έλληνες μετανάστες προκειμένου να είναι πιο εύκολο να το θυμούνται και να το προφέρουν οι Αμερικανοί. Η οικογένεια μετονομάστηκε σε Άνιστον, όταν ο Τζον ήταν δύο ετών και οι γονείς του άνοιξαν ένα εστιατόριο στο Τσέστερ της Πενσυλβάνια.

Η Τζένιφερ Άνιστον με τον πατέρα της, Τζον
Η Τζένιφερ Άνιστον με τον πατέρα της, Τζον

Αποφοίτησε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια με πτυχίο στις Θεατρικές Τέχνες. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του εκεί, έγινε μέλος της αδελφότητας Άλφα, Χι, Ρο (οι αδερφότητες των Πανεπιστημίων στην Αμερική συνηθίζουν να παίρνουν ονόματα από το ελληνικό αλφάβητο). Μετά το κολέγιο, υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ως αξιωματικός πληροφοριών σε ενεργό υπηρεσία στον Παναμά και αργότερα ως έφεδρος, φθάνοντας στο βαθμό του υποπλοιάρχου.

Η Τζένιφερ Άνιστον με τον πατέρα της, Τζον
Η Τζένιφερ Άνιστον με τον πατέρα της, Τζον

Η σχέση του Τζον με την Τζένιφερ Άνιστον

Ο Τζον έχει μια κόρη, την ηθοποιό Τζένιφερ Άνιστον, την οποία απέκτησε στις 11 Φεβρουαρίου 1969, με την πρώτη του σύζυγο, Νάνσι Ντάου, επίσης ηθοποιό. Ο Τζον Άνιστον έχει επίσης έναν γιο, τον Αλεξάντερ, με τη δεύτερη σύζυγό του, Σέρι Ρούνεϊ Άνιστον, την οποία γνώρισε όταν δούλευαν στην ταινία Love of Life, στην οποία υποδυόταν τη δικηγόρο Ντόρι Πάτεν, μια γυναίκα ερωτευμένη με τον χαρακτήρα του, Έντι Αλεάτα.

Αν και είναι μάλλον γνωστό, νονός της κόρης του, Τζένιφερ ήταν ο θρυλικός ηθοποιός Τέλι Σαβάλας, ένας από τους καλύτερους φίλους του. Ο Αριστοτέλης “Τέλλυ” Σαβάλας, ήταν Αμερικανός ελληνικής καταγωγής ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ο πιο γνωστός ρόλος της καριέρας του, ήταν αυτός του Κότζακ, στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά που κράτησε από το 1973 έως το 1978.

«Κάλεσαν τον ατζέντη μου και μου είπε “η κόρη σου με κάλεσε και μου ζήτησε να της κλείσω μια οντισιόν για μια ταινία”. Κάλεσε τον ατζέντη μου» είπε και πρόσθεσε: «Τότε κατάλαβα πως ήθελε να γίνει ηθοποιός». Ο Τζον Άνιστον δεν είχε συμβουλές για το ξεκίνημα της κόρη της: «Της είπα ξέρεις τι σημαίνει να είσαι στην σόουμπιζ, η σόουμπιζ βρομάει. Αυτό είναι που λέω σε κάθε άνθρωπο που θέλει να γίνει ηθοποιός. Γιατί αν αυτή μου η συμβουλή τον αποτρέψει, τότε δεν πρέπει να είναι σε αυτή τη δουλειά».

H Τζένιφερ Άνιστον έχει παραδεχτεί πως η σχέση με τους γονείς της δεν ήταν ποτέ καλή. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Allure είχε πει για το διαζύγιό τους: «Νομίζω πως το διαζύγιο της μαμάς μου, πραγματικά την έκανε χάλια. Τη συγχώρεσα. Συγχώρεσα και τον πατέρα μου. Την οικογένειά μου. Αυτό είναι σημαντικό. Υπάρχει τοξικότητα όταν τους απωθείς, όταν είσαι θυμωμένη μαζί τους. Το έμαθα βλέποντας τη μαμά μου να παραμένει θυμωμένη για χρόνια. Την ευχαρίστησα που μου έδειξε τι να μην γίνω».

«Η Τζένιφερ δεν του μιλούσε για πάρα πολλά χρόνια. Αλλά, από τότε που ξεκίνησε η κρίση με τον κορονοϊό, μιλούσαν σχεδόν καθημερινά στο τηλέφωνο. Και δεν επρόκειτο μόνο για σύντομες συνομιλίες» είχε αναφέρει πηγή από το περιβάλλον της ηθοποιού το 2020.

«Ήταν σαν να συνειδητοποίσε ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη και θέλει η σχέση της με τον πατέρα της να είναι η καλύτερη που μπορεί. Εκείνος ήταν ενθουσιασμένος που συμφιλιώθηκαν» πρόσθετε. Συγκινημένη η Τζένιφερ Άνιστον αγκάλιαζε τον πατέρα της πριν από δέκα χρόνια, όταν και αποκτούσε το αστέρι της στη λεωφόρο της Δόξας, στο Χόλιγουντ.

Ο πατέρας της Τζένιφερ Άνιστον, έπαιξε επίσης έναν μικρό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά Gilmore Girls, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ και κέρδισε έτσι ένα remake πριν από μερικά χρόνια στο Netflix. Ο Άνιστον έκανε επίσης guest εμφανίσεις στις σειρές Airwolf (2η σεζόν), Combat!, My Big Fat Greek Life, Star Trek: Voyager, Mission: Impossible, American Dreams (με τη συμπρωταγωνίστρια του Days, Frances Reid), Journeyman και Mad Men.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση