Quantcast
21:41
04/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
21:41
04/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τρία χρόνια από τον θάνατο του τεράστιου Ντιέγκο Μαραντόνα – Ο ποδοσφαιρικός μύθος, τα πάθη και οι αμφισβητήσεις (εικόνες & βίντεο)

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα / Φωτογραφία: Eurokinissi

25.11.2023
10:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2023 • 17:54
Σαν σήμερα το 2020 έφυγε από τη ζωή ο θρύλος Ντιέγκο Μαραντόνα

Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια έφυγε από την ζωή ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, μια «μαύρη» επέτειος για τον κόσμο του ποδοσφαίρου!

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, πέθανε στις 25 Νοεμβρίου του 2020, σε ηλικία 60 ετών, ύστερα από ανακοπή.

Ο θρύλος του Μαραντόνα

Εκ των διασημότερων Αργεντινών της Ιστορίας και κορυφαίος ποδοσφαιριστής της γενιάς του και σίγουρα μεταξύ των κορυφαίων όλων των εποχών, ο «Ντιεγκίτο» βρέθηκε νεκρός στις 25 Νοεμβρίου 2020, στο σπίτι όπου διέμενε σε ένα προάστιο του Μπουένος Αϊρες.

Γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα
Γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα / Φωτογραφία: Twitter

Στα 60 χρόνια της ζωής του, ο Μαραντόνα, κατάφερε να γίνει ίνδαλμα για τους περισσότερους πιτσιρικάδες και είδωλο για τους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους.

Ωστόσο, η σημαντικότερη προσφορά του στην ανθρωπότητα, είναι τα διαρκή μηνύματα που εξέπεμπε, σχετικά με την φθορά και την καταστροφή που προκαλεί η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αυτή άλλωστε, είναι και επί της ουσίας, η αιτία θανάτου του, καθώς η κατάχρηση τέτοιων ουσιών και αλκοόλ, δημιούργησαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του.

Έργο τέχνης για τον Ντιέγκο Μαραντόνα
Έργο τέχνης για τον Ντιέγκο Μαραντόνα / Φωτογραφία: ΕΡΑ

Ο άνθρωπος που έκανε ολόκληρες γενιές να λατρέψουν το ποδόσφαιρο με τον σχεδόν ποιητικό τρόπο που άγγιζε την μπάλα, που χάζευε τους αντιπάλους του και άφηνε με ανοιχτό στόμα θεατές και αντιπάλους.

Αυτός που λατρεύεται και μνημονεύεται περισσότερο από κάθε άλλον στην πατρίδα του, Αργεντινή, όχι μόνο για τις τεχνικές αρετές του, αλλά για το πάθος και τη μοναδική ικανότητά του να ηγείται.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μαραντόνα θα είναι για πάντα «ένας Θεός λίγο πιο βρώμικος, ο πιο ανθρώπινος από όλους τους θεούς», όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο σπουδαίος λογοτέχνης της Λατινικής Αμερικής, Εντουάρντο Γκαλεάνο, αλλά και «ένας ήρωας με πολλές ατέλειες», σύμφωνα με τον Αργεντινό ιστορικό, Φελίπε Πίνια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση