Quantcast
10:33
16/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:33
16/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τραγωδία Θύρας 7: «Φίλος μου ΑΕΚτζής, μου έσωσε τη ζωή στο Καραϊσκάκη το 1981» (βίντεο & εικόνες)

Ο Γιώργος Μαργωμένος αφηγείται την ιστορία του από την τραγωδία της Θύρας 7, μπροστά από το μνημείο των 21 θυμάτων στο Καραϊσκάκη / Φωτογραφία: Δώρα Δουρμούσογλου

Ο Γιώργος Μαργωμένος αφηγείται την ιστορία του από την τραγωδία της Θύρας 7, μπροστά από το μνημείο των 21 θυμάτων στο Καραϊσκάκη / Φωτογραφία: Δώρα Δουρμούσογλου

08.02.2022
15:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2022 • 20:27
Η εμπειρία του Γιώργου Μαργωμένου στην τραγωδία της Θύρας 7 στις 8 Φεβρουαρίου του 1981. Τα σκαλοπάτια, η μεταφορά στο νοσοκομείο και η συνέχεια

Μετά από 41 χρόνια από την τραγωδία στη θύρα 7, ο Γιώργος Μαργωμένος εξιστορεί τη δική του εμπειρία.

Στο ματς Ολυμπιακός – ΑΕΚ 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ο Γιώργος Μαργωμένος μέσα από το sportday.gr, διηγείται τη δική του ιστορία, τη δική του εμπειρία από το τραγικό εκείνο γεγονός.

Η μεγαλύτερη τραγωδία στον Ελληνικό αθλητισμό, γεγονός το οποίο κανείς δεν ξεχνά και ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο την ημέρα αυτή τη θυμάται σαν να ήταν χθες…

Μία ημέρα που όλες οι ομάδες αφήνουν στην άκρη τις όποιες αντιπαλότητες έχουν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα μνήμης για τους νεκρούς της Θύρας 7, στις 08-02-1981. Μια ημερομηνία η οποία έχει γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του αθλητισμού.

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα προσωπικά θυμάμαι τα λόγια του ανθρώπου που με έφερε στη ζωή του, του Γιώργου Μαργωμένου, ο οποίος είχε τη δική του τραγική εμπειρία εκείνο το απόγευμα στις 8 Φεβρουαρίου του ’81, καθώς ως φίλος του Ολυμπιακού είχε φροντίσει να βρει τον τρόπο να μπει στο Καραϊσκάκη εκείνη την ημέρα και να δει από κοντά τον αγώνα με την ΑΕΚ.

mhimeio thira 7 - Τραγωδία Θύρας 7: «Φίλος μου ΑΕΚτζής, μου έσωσε τη ζωή στο Καραϊσκάκη το 1981» (βίντεο & εικόνες)

«ΑΕΚτζής με έβγαλε από τα σκαλιά…»

Πιστέψτε με είναι τελείως διαφορετικό να βλέπεις ένα ντοκιμαντέρ, μία εκπομπή αφιερωμένη στη «μαύρη» εκείνη ημέρα, από το να ακούς τον ίδιο σου τον πατέρα να σου αφηγείται τα όσα εκείνος έζησε. Να ακούς μέσα στο ίδιο σου το σπίτι πως ένας δικός σου άνθρωπος ήταν εκεί και να μεγαλώνεις με αυτήν την ιστορία. Ιδιαίτερα όταν συνειδητοποιείς πως μπορεί να μη τον γνώριζες και ποτέ αν τα πράγματα είχαν διαφορετική τροπή.

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα γράφω και εγώ τα δικά μου κείμενα πάνω στη δουλειά για αυτά τα οποία έχω ακούσει από τον Γιώργο Μαργωμένο, όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Φέτος όμως σκέφτηκα να πει ο ίδιος τη δική του εμπειρία από το Καραϊσκάκη εκείνη την ημέρα και για αυτό εδώ στο sportday.gr είπα να παρουσιάσω κάτι το διαφορετικό από ένα κείμενο.

gramma - Τραγωδία Θύρας 7: «Φίλος μου ΑΕΚτζής, μου έσωσε τη ζωή στο Καραϊσκάκη το 1981» (βίντεο & εικόνες)

Ο ίδιος, ο Γιώργος Μαργωμένος, εκεί λίγο πιο πέρα από την παλιά Θύρα 7, στο μνημείο που υπάρχει σήμερα για τα θύματα της Θύρας 7, να πει ο ίδιος το πως έζησε εκείνη την τραγωδία.

Να πει ο ίδιος πως και γιατί αποφάσισε να πάει ξανά στο γήπεδο μετά από εκείνο που έζησε στα σκαλιά του παλιού Καραϊσκάκη, ενώ θέλησε να στείλει και το δικό του μήνυμα στο τέλος του βίντεο με τα όσα ζούμε αυτές τις ημέρες με τη δολοφονία του Άλκη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αγαπάμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε να είμαστε αυτοί οι οποίοι χειροκροτούμε και όχι αυτοί οι οποίοι λερώνουμε τα χέρια μας…».

  • Επιμέλεια βίντεο-φωτογραφία: Δώρα Δουρμούσογλου
  • Στο βίντεο έχουν χρησιμοποιηθεί πλάνα της εποχής από την ΕΡΤ και φωτογραφίες-γραφικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση