Quantcast
17:00
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:00
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τα έργα τέχνης στους δρόμους μειώνουν τα τροχαία ατυχήματα και σώζουν ζωές (εικόνες)

Ζωγραφιά στον δρόμο / Φωτογραφία: Twitter

Ζωγραφιά στον δρόμο / Φωτογραφία: Twitter

27.04.2022
08:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2022 • 14:19
Οι εταιρείες εξέτασαν τοποθεσίες με τέχνη ασφάλτου και ανακάλυψαν ότι υπήρξε μείωση κατά 17% των συνολικών ατυχημάτων

Η τέχνη και η οδική ασφάλεια συναντώνται μάλλον κυριολεκτικά σε διασταυρώσεις, καθώς μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι τοιχογραφίες δρόμου μπορούν να μειώσουν σημαντικά το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από την φιλανθρωπική οργάνωση Bloomberg Philanthropies, που -στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Asphalt Art Initiative- υπογραμμίζει την διπλή αξία της διακόσμησης των δημόσιων χώρων με ζωντανά έργα τέχνης, που εμμέσως ενισχύουν και τα στατιστικά της ασφάλειας.

Η τέχνη της ασφάλτου περιλαμβάνει οτιδήποτε, από τοιχογραφίες σε διασταυρώσεις και διαβάσεις πεζών έως ζωγραφισμένες πλατείες και διακοσμημένες υπόγειες γέφυρες, αναφέρει η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία έχει υποστηρίξει οικονομικά 42 έργα τέχνης σε οδικούς άξονες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Αυτοκινητοδρόμων απαγορεύει επί του παρόντος την τέχνη της ασφάλτου ως μορφή οδικής σήμανσης, με σπάνιες εξαιρέσεις, αναφέρει το Hyperallergic. Το Bloomberg Philanthropies πιστεύει ότι αυτό έχει να κάνει εν μέρει με την έλλειψη δημοσιευμένων ερευνών σχετικά με την επίδραση των έργων τέχνης στους δρόμους στην ασφάλεια.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bloomberg Philanthropies (@bloombergdotorg)

Σε μια έρευνα που διεξήχθη με τη Sam Schwartz Consulting, διαπιστώθηκε ότι έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους «υπενθύμιζαν» στους οδηγούς να επιβραδύνουν και να προσέχουν τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Μείωση κατά 17% των συνολικών ατυχημάτων

Οι εταιρείες εξέτασαν τοποθεσίες με τέχνη ασφάλτου σε πέντε πολιτείες, που κοσμούσαν τα συγκεκριμένα σημεία επί τουλάχιστον δύο χρόνια, και ανακάλυψαν ότι υπήρξε μείωση κατά 17% των συνολικών ατυχημάτων σε σύγκριση με τα παλαιότερα ποσοστά ατυχημάτων.

 

Επιπλέον, η μελέτη υπέδειξε ότι το ποσοστό των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται πιο ευάλωτα μέρη, όπως οι πεζοί, μειώθηκε στο μισό και ότι οι τραυματισμοί μειώθηκαν κατά 37%.

Η έκθεση καταγράφει επίσης μια αλλαγή στη συμπεριφορά μεταξύ πεζών και οδηγών, με σημαντική αύξηση κατά 27% της πιθανότητας οι οδηγοί να παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς, και μείωση κατά 38% των πεζών που αψηφούν κόκκινους φωτεινούς σηματοδότες.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ελπίζει ότι οι πολιτικοί θα αναγνωρίσουν, αργά ή γρήγορα, την τέχνη της ασφάλτου και την σημασία της στην οδική ασφάλεια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση