Quantcast
11:45
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
11:45
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο συζυγοκτόνος της Έδεσσας: Πυροβόλησε θανάσιμα την 18χρονη σύντροφό του για να αποκτήσει τα κτήματά της – Του επιβλήθηκε κάθειρξη 17 ετών

12.02.2023
08:21
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2023 • 10:06
Ο συζυγοκτόνος της Έδεσσας που πυροβόλησε θανάσιμα την 18χρονη σύντροφό του για να αποκτήσει τα κτήματά της

Recently updated on February 13th, 2023 at 10:06 am

Μια υπόθεση άγριας συζυγοκτονίας και μάλιστα εκ προμελέτης απασχόλησε το Κακουργιοδικείο Σερρών το καλοκαίρι του 1962. Μια γυναίκα, ηλικίας μόλις 18 ετών, έπεσε νεκρή μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Ο 20χρονος σύζυγός της την πυροβόλησε στο κεφάλι με όπλο που κατείχε ως οπλίτης των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Άμυνας, τα οποία είχαν συγκροτηθεί κατά τη περίοδο του εμφυλίου πολέμου με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ο δράστης, τον οποίο συγγενείς του θύματος, χαρακτήρισαν, στη δίκη του στο Κακουργιοδικείο Σερρών, «αλήτη, κακούργο και φυγόπονο» αφαίρεσε τη ζωή της άτυχης κοπέλας μόνο με μια σφαίρα.

Πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο ήταν ο θείος της άτυχης 19χρονης, ο οποίος και αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες η νεαρή ανιψιά του αποφάσισε να παντρευτεί τον δολοφόνο της. Όπως είπε ο μάρτυρας, ο κατηγορούμενος κατόρθωσε να «ψήσει« την ανιψιά του και να την απαγάγει από το πατρικό της σπίτι, στο οποίο όμως «την επανέφερε» δυο εβδομάδες αργότερα λέγοντας στους συγγενείς της ότι το κορίτσι του «είχε κάνει μάγια» για να την παντρευτεί.

Κατά τη διάρκεια της απαγωγής της κοπέλας, ο δράστης «διέφθειρε» τη νεαρή κοπέλα, όπως κατέθεσαν οι συγγενείς της και τότε εκείνοι τον πίεσαν να την παντρευτεί! Ο γάμος των δυο νέων δεν ήταν ανέφελος. Λίγες εβδομάδες μετά ο κατηγορούμενος ζήτησε από τη σύζυγό του να επιστρέψει στο σπίτι της λέγοντας της ότι ο γάμος τους ήταν αποτυχημένος. Το νεαρό κορίτσι συνοδευόμενο από τον πατέρα του 20χρονου επέστρεψε στην πατρική εστία. Αργότερα όμως ο συζυγοκτόνος μετάνιωσε. Είπε στους συγγενείς της κοπέλας ότι  θέλει να ζήσει μαζί της αρμονικά και ήρεμα. «Ο κατηγορούμενος την εδέχθη πίσω για να τη σκοτώσει και να κληρονομήσει τους προικώους αγρούς της» κατέθεσε στο δικαστήριο ο θείος του θύματος.

Για ένα άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε κανένα σκοπό και νόημα στη ζωή του, δεν εργάζονταν αλλά αντίθετα γύριζε σε διάφορα χωριά της περιοχής «διάγων βίου αλήτου και διατηρών σχέσεις με διαφόρους γυναίκας», μίλησαν στο δικαστήριο και οι υπόλοιποι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν, συγχωριανοί του κατηγορουμένου και του θύματος.

«Την αγαπούσα»

Προκλητικός κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο 20χρονος υποστήριξε πως αγαπούσε τη νεαρή κοπέλα και πως όταν την σκότωσε δεν ήξερε τι έκανε! «Την ώρα εκείνη καθάριζα το όπλο μου και εκείνη με έβριζε» είπε ενώπιον δικαστών και ενόρκων για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως μετανιώνει για το έγκλημά του. Ωστόσο, απαντώντας σε ερωτήσεις του δικαστηρίου παραδέχθηκε ότι διατηρούσε σχέση με κάποια άλλη γυναίκα με την οποία μάλιστα σκόπευε να αναχωρήσει για Γερμανία.

Εφημερίδες της εποχής για τον συζυγοκτόνο στην Έδεσσα

Αγορεύοντας στη δίκη ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχτεί ένοχος ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ’ προ μελέτης και να του επιβληθούν είτε ισόβια κάθειρξη είτε θανατική ποινή. Έπειτα από αρκετές ώρες διάσκεψης τα μέλη του δικαστηρίου εξέδωσαν την απόφαση τους. Ο συζυγοκτόνος κηρύχτηκε ένοχος με το ελαφρυντικό της μέτριας συγχύσεως. Η ποινή που του επιβλήθηκε, βάσει της ετυμηγορίας αυτής, ήταν κάθειρξη 17 ετών και πέντε μηνών. Ακόμη του επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για εννέα έτη, όπως και υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στους συγγενείς της άτυχης κοπέλας συνολικού ύψους 11.000 δρχ. για ψυχική οδύνη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση