Quantcast
23:18
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
23:18
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Στραγγάλισε την πεθερά του και την πέταξε στον στάβλο το ’70 – Ο εργάτης λατομείου που μισούσε τη μητέρα της γυναίκας του γιατί δεν του έδινε λεφτά

Εργάτης λατομείων έπνιξε την πεθερά του, απόκομμα εφημερίδας της εποχής

Εργάτης λατομείων έπνιξε την πεθερά του, απόκομμα εφημερίδας της εποχής

05.02.2023
07:22
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 • 16:25
Πως ο εργάτης έφτασε να σκοτώσει την πεθερά του για ένα κτήμα

Φρικτό θάνατο από τα χέρια του γαμπρού της είχε βρει 64χρονη, η πεθερά του, σε ένα χωριό της Καρδίτσας, τη δεκαετία του 1970.

Ο 44χρονος δράστης, εργαζόμενος σε λατομείο της περιοχής στραγγάλισε την άτυχη γυναίκα και εν συνεχεία έσυρε τη σορό της στο στάβλο του σπιτιού της. Εκεί τη γύμνωσε από τη μέση και κάτω και έριξε δίπλα της ένα τσαλακωμένο χαρτονόμισμα.

Σκοπός της σκηνοθεσίας ήταν το στυγερό έγκλημά του να φανεί σαν βιασμός και ληστεία. Όλα όμως ήρθαν στο φως μέσα από την έρευνα των αρχών, αν και ο 44χρονος από τη πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνούνταν ότι τέλεσε το έγκλημα.

Τον «έκαψε», όμως, η γυναίκα του και κόρη του θύματος, η οποία καταθέτοντας στη δίκη που ακολούθησε στο Κακουργιοδικείο του Βόλου, ήταν «καταπέλτης» για τον σύζυγό της.

Μισούσε την πεθερά του

Όπως προέκυψε από την κατάθεση της συζύγου καθώς και άλλων μαρτύρων που κλήθηκαν στο ακροατήριο ο κατηγορούμενος μισούσε την πεθερά του.

Ο λόγος ήταν ότι η άτυχη γυναίκα ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της είχε πουλήσει ένα σπίτι και είχε δώσει τα χρήματα από την πώληση σε μια από τις άλλες κόρες της και όχι στη σύζυγό του. Τότε εξαγριωμένος ο 44χρονος ζήτησε από την πεθερά του να μην πουλήσει ξανά άλλο ακίνητό της. Εκείνη όμως δεν τον άκουσε.

Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό
Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό / Φωτογραφία: Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Η γυναίκα λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί διαπραγματεύονταν την πώληση χωραφιών της, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του δράστη.

Ο 44χρονος εισέβαλλε στο σπίτι της και την στραγγάλισε. Κατόπιν προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές ώστε να φανεί ότι η πεθερά του έπεσε θύμα ληστείας και βιασμού.

Από την πρώτη στιγμή όμως των ερευνών ο κατηγορούμενος είχε θεωρηθεί από τις αρχές ως βασικός ύποπτος. Στο πρόσωπό του έφερε αμυχές από τη πάλη με το θύμα. Αμέσως συνελήφθη και μετά την απολογία του στην ανάκριση κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Σαδιστικός ψυχοβγάλτης»

Στην απολογία του στο Κακουργιοδικείο Βόλου, ο 44χρονος υποστήριξε ότι είναι αθώος και πως οι αμυχές στο πρόσωπό του οφείλονταν σε ακανθώδεις θάμνους που είχε κόψει παραμονές του εγκλήματος στην αυλή του σπιτιού του.

Απόκομμα εφημερίδας της εποχής για τον εργάτη που σκότωσε την πεθερά του
Απόκομμα εφημερίδας της εποχής για τον εργάτη που σκότωσε την πεθερά του

Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο με τον εισαγγελέα μάλιστα της έδρας να τον χαρακτηρίζει «σαδιστικό ψυχοβγάλτη» και να ζητεί να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται.

Κατά πλειοψηφία το δικαστήριο έπειτα από πολύωρη διάσκεψη έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και του επέβαλλε ισόβια κάθειρξη. Δικαστές και ένορκοί δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο, υπήρξαν και δυο μέλη του δικαστηρίου που έκριναν ότι ο 44χρονος πρέπει να κηρυχτεί αθώος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση