Quantcast
15:32
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
15:32
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο πυγμάχος που κόντεψε να στείλει τον Σιλβέστερ Σταλόνε στον άλλο κόσμο το 1982 – Ο «Black Destroyer» είχε κάνει και τον Μοχάμεντ Άλι να «ακούει καμπάνες» (βίντεο)

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε στον ρόλο του Ρόκι Μπαλμπόα

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε στον ρόλο του Ρόκι Μπαλμπόα

03.09.2022
09:32
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2022 • 17:48
Ο πυγμάχος που έκανε τον Σιλβέστερ Σταλόνε να ξεράσει

Ένας θρύλος της πυγμαχίας στις ΗΠΑ, ο επονομαζόμενος και «μαύρος καταστροφέας», έφυγε την Παρασκευή (02/09) από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Ο πυγμάχος που αναμετρήθηκε στα ίσα με τον Μοχάμεντ Άλι είχε γρονθοκοπήσει τόσο δυνατά κάποτε τον Σιλβέστερ Σταλόνε που, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ηθοποιού κόντεψε να τον «στείλει στον άλλο κόσμο».

Ο Έρνι Σέιβερς θεωρείται από πολλούς στον κόσμο της πυγμαχίας ως ο άνθρωπος με την πιο ισχυρή μπουνιά στην ιστορία του αθλήματος. Την ισχύ της γροθιάς του επιβεβαίωνες και ο γίγαντας του αθλήματος, Μοχάμεντ Άλι, με τον οποίο ο Αμερικανός αναμετρήθηκε δυο φορές. «Ο Έρνι με χτύπησε τόσο δυνατά που έστειλε όλο μου το σόι πίσω στην Αφρική» είχε πει τότε ο θρύλος της πυγμαχίας.

Ο Μοχάμεντ Άλι εκτιμούσε πολύ την ικανότητα του Αμερικανού, ενώ όπως αναφέρει το maca, στην αυτοβιογραφία του είχε παραδεχτεί πως έπειτα από ένα χτύπημα του Σέιβερς «άκουγε καμπάνες και σφυρίγματα».

Ο Έρνι Σέιβερς «τσάκισε» τον Σιλβέστερ Σταλόνε

Το 1982, όταν η καριέρα του Σέιβερς είχε αρχίσει ήδη να δύει, ο πυγμάχος προσπάθησε να περάσει στον χώρο του θεάματος. Άλλωστε, η δεκαετία ξεκινούσε με τους καλύτερους οιωνούς για τους πυγμάχους, καθώς ο κινηματογραφικός Ρόκι Μπαλμπόα – τον οποίο εμπνεύστηκε ο Σταλόνε από τον άσημο Τσακ Γουέπνερ – είχε εκτοξεύσει τη φήμη του αθλήματος στα πέρατα της οικουμένης.

Με την επιτυχία του πρώτου Ρόκι, ο Σιλβέστερ Σταλόνε και η εταιρεία παραγωγής αναζητούσαν έναν Αφροαμερικανό πυγμάχο που θα υποδυόταν τον μεγάλο αντίπαλο του Μπαλμπόα στο επικείμενο σίκουελ. Μεταξύ των πυγμάχων που πέρασαν από κάστινγκ και ο Σέιβερς, τον οποίο μάλιστα, σε ένα δοκιμαστικό, ο αστέρας του Χόλιγουντ προκάλεσε να τον χτυπήσει κανονικά, σαν να βρίσκονται σε αγώνα.

Η αφίσα της ταινία Rocky III
Η αφίσα της ταινία Rocky III

Πράγματι, ο Σέιβερς με το βαρύ χέρι του έριξε μια μπουνιά στον Σιλβέστερ Σταλόνε και μάλιστα με το αριστερό χέρι (όχι δηλαδή την πιο δυνατή του γροθιά!) και ο ηθοποιός κόντεψε να χάσει τον κόσμο. «Έφτασα πιο κοντά στον θάνατο από ποτέ» έλεγε χαρακτηριστικά ο κινηματογραφικός Ρόκι, μετά την αεροπλανική μπουνιά.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε σύρθηκε στην τουαλέτα και έκανε εμετό μετά το χτύπημα. Η προσπάθεια του Σέιβερς ήταν μάλλον υπερβολική και έτσι τον ρόλο του Clubber Lang ανέλαβε όπως όλοι ξέρουμε, ο πυγμάχος Mr T.

Το Rocky III κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 28 Μαΐου 1982. Η ταινία έλαβε γενικά ανάμεικτες κριτικές, με επαίνους για τις σκηνές δράσης και τη μουσική της, αλλά κριτική για το σενάριό της, με ορισμένους κριτικούς να θεωρούν το φιλμ με τον θρυλικό πλέον πυγμάχο περιττό.

Παρόλα αυτά η τρίτη συνέχεια του franchise απέφερε στα ταμεία της εταιρείας παραγωγής 270 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ξεπερνώντας τους προκατόχους της και αποτελώντας την ταινία με τα υψηλότερα έσοδα των ταινιών Ρόκι και την τέταρτη ταινία με τα υψηλότερα έσοδα για το 1982.

Εκείνο που όμως έμεινε πιότερο από αυτή την ταινία, ήταν το τραγούδι Eye of the Tiger, των Survivor που έγινε τεράστια επιτυχία και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.

Η δεύτερη φορά που ο Σιλβέστερ Σταλόνε «έφαγε ξύλο»

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη φορά που ο σκληρός του αμερικανικού σινεμά «τις έτρωγε» για τα καλά. Λίγα χρόνια αργότερα, για τις ανάγκες της τέταρτης συνέχειας του Ρόκι, το 1985, ο Σιλβέστερ Σταλόνε κατέληξε εννιά μέρες στην εντατική.

Ο κινηματογραφικός πυγμάχος είχε να αντιμετωπίσει τον αιώνιο εχθρό της Αμερικής τότε, τον Σοβιετικό Ιβάν Ντράγκο, τον οποίο υποδύθηκε ο Ντολφ Λούντγκρεν. Οι δύο ιδιαίτερα μυώδεις ηθοποιοί συμφώνησαν προς χάριν ρεαλισμού να παλέψουν σχεδόν κανονικά, καταβάλλοντας αληθινές μπουνιές την ώρα του αγώνα.

Σκηνή από τα γυρίσματα της ταινίας Ρόκι 4 με τον Σιλβέστερ Σταλόνε
Σκηνή από τα γυρίσματα της ταινίας Ρόκι 4 με τον Σιλβέστερ Σταλόνε

Ο θρύλος λοιπόν λέει πως σε μία από αυτές τις καθ’ όλα ρεαλιστικές μπουνιές λοιπόν, ο Λούντγκρεν χτύπησε τον Σταλόνε στο στήθος τόσο δυνατά, ώστε του προκάλεσε καρδιακό οίδημα. Ο αστέρας του Χόλιγουντ φέρεται να ανέβασε 200 παλμούς και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Καλιφόρνιας όπου νοσηλεύτηκε επί εννιά ημέρες στην εντατική.

Ο ηθοποιός Ντολφ Λούντγκρεν απάντησε πρόσφατα σε ένα σχόλιο σχετικά με την φήμη αυτή που κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες, αναφορικά με τα γυρίσματα του Rocky IV. Ο Λούντγκρεν, επιβεβαίωσε πως χτύπησε τον Σταλόνε τόσο δυνατά, που πράγματι πέρασε 9 μέρες στην εντατική. «Το μόνο που έκανα ήταν να υπακούω σε εντολές» είπε ο ηθοποιός, μάλλον αστειευόμενος.

Όπως τόνισε, πίσω στο 1985 δεν υπήρχαν CGI (ειδικά εφέ) κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Όλα πρέπει να συμβαίνουν στην οθόνη, μέσα στην κάμερα. Οπότε και οι δύο δεχτήκαμε χτυπήματα, ειδικά στο σώμα. Γυρίζαμε για δύο εβδομάδες -την τελευταία μάχη- στο Βανκούβερ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιστρέφοντας μετά τα γυρίσματα εκείνα στο Λος Άντζελες, ο μάνατζερ του ηθοποιού τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να τον ενημερώσει πως έχει δυο εβδομάδες άδεια. Όταν εκείνος τον ρώτησε απορημένος γιατί, ο μάνατζερ του απάντησε πως ο Σιλβέστερ Σταλόνε είχε ήδη εισαχθεί στο νοσοκομείο. «Μετά άκουσα ότι με κατηγόρησαν γι’ αυτό» είπε ο Λούντγκρεν.

Πάντως, σε ό, τι αφορά στην σφοδρότητα του χτυπήματος, ο ηθοποιός διατήρησε τις επιφυλάξεις του. «Νομίζω ότι ήταν κάτι σαν ασφαλιστική απάτη ή κάτι τέτοιο. Θέλω να πω, τον χτύπησα… και εκείνη την περίοδο ήμουν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση» είπε, αλλά, έμοιαζε να μην μπορεί να πιστέψει πως η μπουνιά του μπορούσε να προκαλέσει τέτοια ζημιά. Πάντως, σε αντίθεση με την ταινία, όπου ο Αμερικανός κέρδιζε τον Σοβιετικό, στην πραγματικότητα ήταν ο Σιλβέστερ Σταλόνε που έβγαινε νοκ άουτ!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση