Quantcast
02:28
02/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
02:28
02/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο πυγμάχος Πρίτσαρντ Κόλον που παγιδεύτηκε στο ίδιο του το κορμί – Τα αντικανονικά χτυπήματα στο ρινγκ που τον άφησαν «φυτό» πριν 7 χρόνια

Ο πυγμάχος Πρίτσαρντ Κόλον

Ο πυγμάχος Πρίτσαρντ Κόλον

26.11.2022
16:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2022 • 8:16
Πώς είναι σήμερα ο Πρίτσαρντ Κόλον, ο πυγμάχος που παγιδεύτηκε στο ίδιο του το κορμί

Η τραγική ιστορία του πυγμάχου Πρίτσαρντ Κόλον, που από φέρελπις αθλητής βρέθηκε να παλεύει να σταθεί στα πόδια του καθώς η τύχη του γύρισε την πλάτη για μερικά λεπτά επάνω στο ρινγκ.

Ο Πρίτσαρντ Κόλον Μελέντεζ, αργότερα γνωστός και με το παρατσούκλι «Digger» γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1992 στο Μέιτλαντ της Φλόριντα και στα δέκα του χρόνια μετακόμισε με την οικογένεια του στο Πουέρτο Ρίκο.

Η καριέρα του στην πυγμαχία ξεκίνησε στο αθλητικό κέντρο Albergue Olimpico στο χωριό Σαλίνας, ο νεαρός όμως τότε αθλητής δεν παρέλειψε να ολοκληρώσει και τις τριτοβάθμιες σπουδές του στο τμήμα Διαχείρισης Επιχειρήσεων στο Universidad del Sagrado Corazon του Σαν Χουάν.

Ο πυγμάχος Πρίτσαρντ Κόλον πριν το ατύχημα
Ο πυγμάχος Πρίτσαρντ Κόλον πριν το ατύχημα

Το όνομά του άρχισε να γίνεται γνωστό από τις πρώτες κιόλας νίκες του, ενώ η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα Panamerican Youth το 2010 στην κατηγορία των 64 κιλών.

Με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο αγωνίσθηκε στα προ-Ολυμπιακά τουρνουά, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει το εισιτήριο και η μετάβαση στην επαγγελματική πυγμαχία έγινε μονόδρομος.

Ο αγώνας που άλλαξε μια για πάντα τη ζωή του Πρίτσαρντ Κόλον

Διαβάζουμε στο fight.gr για τον αγώνα που άλλαξε μια για πάντα τη ζωή του πυγμάχου. Στις 17 Οκτωβρίου του 2015, και ενώ η καριέρα του είχε αρχίσει να δείχνει ιδιαίτερα υποσχόμενη, ανέβαινε στο ρινγκ απέναντι στον Τέρελ Γουίλιαμς, σε έναν αγώνα που έμελλε να τον σημαδέψει για την υπόλοιπη ζωή του.

Μέχρι και τον όγδοο γύρο υπήρξαν δύο πέναλτι, ένα για τον Πρίτσαρντ Κόλον για χαμηλό χτύπημα και ένα από τον Γουίλιαμς για χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του αντιπάλου του. Στον ένατο γύρο και ενώ ο αγώνας συνεχιζόταν κανονικά, ο Γουίλιαμς έριξε δύο φορές τον Colon στο έδαφος.

Με μια περίεργη αλληλουχία κινήσεων, ο πυγμάχος από το Πουέρτο Ρίκο πήγε στη γωνία του, εκεί όπου οι προπονητές του τον βοήθησαν να βγάλει τα γάντια του, νομίζοντας ότι θα ακολουθούσε ο 10ος και τελευταίος γύρος.

Αντιλαμβανόμενοι το λάθος τους, οι άνθρωπο της ομάδας του προσπάθησαν να τον βάλουν ξανά στον αγώνα, ωστόσο ο διαιτητής Τζόζεφ Κούπερ πήρε την απόφαση να διακόψει την αναμέτρηση.

Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, ο Πρίτσαρντ Κόλον ένιωθε ζάλη κι έκανε εμετούς. Μετά από ένα λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρθηκε στο Inova Fairfax όπου και διεγνώσθη με εγκεφαλική αιμορραγία. Υπεβλήθη άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και έπεσε σε κώμα.

Ο άτυχος πυγμάχος νοσηλεύτηκε για αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο μέχρι που μεταφέρθηκε στο Shephered Center της Ατλάντα. Από εκεί, και μετά από 221 μέρες σε κώμα, μεταφέρθηκε στο σπίτι της μητέρας του στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου ξεκίνησε τον δυσκολότερο αγώνα της καριέρας του, αυτόν για να πάρει πίσω τη ζωή του.

Για την ιστορία, οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν έρευνες λίγες μέρες μετά τον αγώνα και αφού πέρασαν κάποιοι μήνες αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρξαν παραβιάσεις από τον Ashby και από τους promoters.

Πώς είναι σήμερα ο Πρίτσαρντ Κόλον

Ο 30χρονος σήμερα Πρίτσαρντ Κόλον μάχεται κάθε μέρα στο κέντρο αποκατάστασης Brooks Rehab της Φλόριντα, με τους γιατρούς του να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η κατάστασή του μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο στο μέλλον.

Από το πλευρό του δεν έχει φύγει ούτε λεπτό η οικογένειά του, με τη μητέρα του να είναι αρκετά ενεργή και στα social media, ενημερώνοντας έτσι τους φίλους του άτυχου πρωταθλητή για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Πρίτσαρντ Κόλον σήμερα
Ο Πρίτσαρντ Κόλον σήμερα

Από τον Απρίλιο του 2017, ο Πρίτσαρντ Κόλον βρίσκεται σε «εμμένουσα φυτική κατάσταση», έναν όρο που περιγράφει την κατάσταση ασθενών με σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, η οποία με τα χρόνια και μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών έχει βελτιωθεί κατά ένα μικρό βαθμό.

Στους ασθενείς αυτούς δεν λειτουργεί ο εγκεφαλικός φλοιός (είναι αναίσθητοι, αλλά κατά κανόνα δεν έχουν αντίληψη του περιβάλλοντος), ενώ εμφανίζουν ακανόνιστους κιρκάδιους ρυθμούς ύπνου-εγρήγορσης με πλήρη ή μερική λειτουργία του υποθαλάμου και του εγκεφαλικού στελέχους και επίμονα αντανακλαστικά. Μελέτες με χρήση τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων έχουν δείξει ότι η μεταβολική δραστηριότητα στον εγκεφαλικό φλοιό και στην παρεγκεφαλίδα τους μειώνεται κατά περίπου 50%.

Ο Πρίτσαρντ Κόλον σήμερα
Ο Πρίτσαρντ Κόλον σήμερα

Τον Ιούλιο του 2018, η μητέρα του Πρίτσαρντ Κόλον ανάρτησε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου φαινόταν ο αθλητής να κάνει φυσιοθεραπείες και να αντιδρά σε κάποια λεκτικά ερεθίσματα.

Ο Πρίτσαρντ Κόλον υποβάλλεται συνεχώς σε χειρουργικές επεμβάσεις με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τον Ιούλιο του 2021 οι γιατροί προχώρησαν σε κρανιοτομή στο αριστερό ημισφαίριο εξαιτίας του πρηξίματος γύρω από τον εγκέφαλό του από εκείνον τον μοιραίο αγώνα πριν από 7 χρόνια. Με αυτή τη διαδικασία αφαιρέθηκε ένα μέρος του κρανίου του για να επιτραπεί στον εγκέφαλό του να επεκταθεί και να θεραπευτεί.

Πλέον ο νεαρός άνδρας μπορεί να επικοινωνήσει με τα μάτια και να απαντά με ένα ναι ή με ένα όχι σε ερωτήσεις με ακρίβεια 80%, εξετάζοντας τις επιλογές. Μετά από πολλές και επίμονες φυσιοθεραπείες, μπορεί να διατηρήσει την ισορροπία του, ενώ κάθεται χωρίς στήριξη για περισσότερο από πέντε λεπτά.

Ο Γολγοθάς για εκείνον και την οικογένειά του είναι ανυπέρβλητος, ωστόσο οι δικοί του άνθρωποι δηλώνουν ευλογημένοι που ο Πρίτσαρντ Κόλον κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Παράλληλα, η οικογένεια υποστηρίζει πως ο γιατρός που χειρίστηκε το περιστατικό τις πρώτες ώρες «δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα» αφού ο Πρίτσαρντ Κόλον φαινόταν ότι είχε πόνους μετά από τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα του Τέρελ Γουίλιαμς στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Διαβάστε ακόμη στο Fight.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση