Quantcast
09:25
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
09:25
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η πρώτη serial killer της Ελλάδας: Δηλητηρίασε χωρίς δισταγμό 4 συγγενείς της, μεταξύ τους και ένα παιδί – «Μου φέρονταν όλοι εχθρικά! Έτσι κι εγώ τους εκδικήθηκα»

H serial killer, Αικατερίνη Δημητρέα

H serial killer, Αικατερίνη Δημητρέα

14.08.2022
09:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2022 • 11:17
Το 1962, η Μεσσηνία και ολόκληρη η χώρα θα ανακάλυπτε τη σκοτεινή πλευρά μιας γυναίκας που έμελλε να γίνει η πρώτη serial killer της Ελλάδας

Recently updated on August 15th, 2022 at 11:17 am

Σπάνια διαβάζουμε για υποθέσεις serial killer στη μικρή Ελλάδα και ευτυχώς. Παρότι το υπόβαθρο που λειτουργεί ως πρόσφορο έδαφος για την ανάδειξη ενός κατά συρροή δολοφόνου έχει κοινά χαρακτηριστικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, κανείς δεν θα  μπορούσε να υποψιαστεί μια γυναίκα από το Νεοχώρι Μεσσηνίας.

Η Αικατερίνη Δημητρέα ήταν μια αγράμματη αγρότισσα, που κανείς στη μικρή κοινωνία της Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί για μια σειρά από ειδεχθείς φόνους, μεταξύ των οποίων, εκείνος της υπερήλικης μητέρας της, του αδερφού της και ενός πεντάχρονου ανιψιού της.

Το 1962, η Μεσσηνία και ολόκληρη η χώρα θα ανακάλυπτε τη σκοτεινή πλευρά μιας γυναίκας, που υποστήριξε πως εκδικήθηκε την οικογένειά της για τον τρόπο που της φέρονταν. Ακούγοντας την υπόθεση στο crime podcast, Dumb and Dahmer, συνειδητοποιεί κανείς πως για να περάσει κανείς τη λεπτή κόκκινη γραμμή, δεν χρειάζεται να είναι ούτε ευφυής, ούτε ιδιαίτερα μοχθηρός.

«Έριξα παραθείο στα μακαρόνια της μάνας μου για να γίνουν πιο νόστιμα. Στα αυγά του αδελφού μου έβαλα δηλητήριο για να δει πόσο καλή μαγείρισσα είμαι!» φέρεται να δήλωσε μετά τη σύλληψή της στους αστυνομικούς η 42χρονη τότε γυναίκα.

H serial killer, Αικατερίνη Δημητρέα
H serial killer, Αικατερίνη Δημητρέα

«Η μητέρα μου με βασάνιζε και ήθελε να με βγάλει από το σπίτι, το ίδιο και ο αδελφός μου. Όσο για την Τ, έβαζε λόγια να με διώξουν, να με αφήσουν να πεθάνω της πείνας και εγώ και η κόρη μου» πρόσθετε στους άνδρες που τη συνέλαβαν. 

Χωρισμένη, με προβλήματα υγείας, καθώς έπασχε από ημιπληγία, η Δημητρέα προσπαθούσε να αναθρέψει τη δεκάχρονη κόρη της, ενώ, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η οικογένειά της δεν βρέθηκε εκεί για της σταθεί.

Τέσσερα εγκλήματα μέσα σε λίγους μήνες

Στις 27 Μαΐου του 1962, η εκκολαπτόμενη serial killer έβαζε σε εφαρμογή το φονικό της σχέδιο. Προσέφερε στην 80χρονη μητέρα της ένα πιάτο μακαρόνια, εμποτισμένο με παραθείο. Η ηλικιωμένη Στεφούλα Λουκαρέα άφησε την τελευταία της πνοή σχεδόν ακαριαία, στο πάτωμα του σπιτιού και υποφέροντας από σπασμούς και πόνους στην κοιλιά. Καθώς η γυναίκα υπέφερε από την καρδιά της, κανείς δεν υποψιάστηκε το παραμικρό. 

Αυτή η ευκολία με την οποία η Δημητρέα ολοκλήρωσε τον πρώτο της φόνο, δεν άργησε να επιχειρήσει να σκοτώσει ξανά. Αυτή τη φορά, θύμα της serial killer made in Greece ήταν μια 40χρονη ξαρδέρφη της, ονόματι Ποτούλα. Η 42χρονη αποφάσισε να δηλητηριάσει τον καφέ του δεύτερου θύματός της, το οποίο πέφτοντας στο έδαφος υπέστη κάταγμα στο κεφάλι. Αυτό ήταν και το μεγάλο άλλοθι της Δημητρέα, που διέλυσε οποιαδήποτε υποψία θα μπορούσε να υπάρξει σε βάρος της.

H serial killer, Αικατερίνη Δημητρέα
H serial killer, Αικατερίνη Δημητρέα

Πολύ γρήγορα, η serial killer στράφηκε στο νέο της θύμα, τον αδερφό της Κωνσταντίνο. Εδώ ξεκινούν οι αστοχίες για την Δημητρέα που παρότι του έριξε παραθείθο στον καφέ, εκείνος κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν κρίση χολής. Για να αποφύγει παρόμοιες «αναποδιές» η 40χρονη αποφάσισε να αυξήσει το δηλητήριο την επόμενη φορά. Τάισε τον 45χρονο αδερφό της αυγά με παραθείο, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να βρει ακαριαίο θάνατο.

Αυτή τη φορά, ήταν η πρώτη απόπειρα που έβγαλε τη serial killer από το κάδρο των Αρχών. Ανακοπή καρδιάς λόγω κρίσης της χολής, κατέληξαν οι γιατροί. Στο μεταξύ, τα νέα είχαν διαδοθεί στο χωριό και οι συγχωριανοί μιλούσαν ήδη για τη βαριά κάποια κατάρα που είχε πέσει στην οικογένειά της. 

Το δηλητηριασμένο λουκούμι της serial killer

Ένα μήνα μετά τον θάνατο του αδελφού της, ο οποίος έφυγε στις 6 Αυγούστου του 1962, η Δημητρέα κέρασε ένα δηλητηριασμένο λουκούμι τον 5χρονο ανιψιό της Ηλία. Το παιδί υπέφερε από σπασμούς, άρχισε να αφρίζει και πέθανε καθώς το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Η serial killer είχε κάνει το μοιραίο λάθος. Καθώς το πεντάχρονο αγόρι δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, ο γιατρός δήλωσε ως αιτία θανάτου τη δηλητηρίαση και οι υποψίες έπεσαν εξ αρχής στη θεία του. Έπειτα από νεκροψία και νεκροτομή στην Καλαμάτα, οι γιατροί εντόπισαν παραθείο στον οργανισμό του παιδιού και η Δημητρέα βρέθηκε αντιμέτωπη με την Νέμεσιν.

Στις 10 Σεπτεμβρίου ομολόγησε τα εγκλήματά της, ενώ παραδέχτηκε πως είχε επιχειρήσει να δηλητηριάσει άλλους δύο συγγενείς της, τη νύφη της και άλλο ένα ανιψάκι της, 4 ετών.  Όπως είπε μάλιστα, τα επίδοξα θύματά της γλίτωσαν από καθαρή τύχη, καθώς απλά δεν δέχτηκαν τα δηλητηριασμένα κεράσματα που προσπάθησε να τους δώσει. 

Αλλά, μου φερόντουσαν όλοι εχθρικά. Και περισσότερο η μάνα μου και ο αδελφός μου

«Μου φερόντουσαν όλοι εχθρικά. Και περισσότερο η μάνα μου και ο αδελφός μου. Με πίεζαν να κάνω όλες τις δουλειές αν και ήξεραν πως είμαι άρρωστη κι έπασχα από την καρδιά μου. Κάθε ώρα μου έλεγαν να φύγω από το σπίτι. Έτσι κι εγώ τους εκδικήθηκα» δήλωσε στο δικαστήριο, όπου όμως διατυπώθηκε η θεωρία πως διέπραξε τους φόνους για κληρονομικούς λόγους.

Απευθυνόμενη στην έδρα, η 40χρονη serial killer αποκάλυψε πως σκόπευε να δηλητηριάσει τα κόλλυβα στην κηδεία του αδερφού της, προκειμένου να στείλει στον άλλο κόσμο όλο το χωριό. Οι Αρχές ωστόσο, υποστήριξαν πως η κατάθεση αυτή είχε στόχο να δικαστεί ως ψυχικά διαταραγμένη. Οι εξετάσεις όμως έδειχναν πως η serial killer κάθε άλλο παρά ψυχολογικά ασταθής ήταν. 

«Η νοημοσύνη της Αικ. Δημητρέα ελεγχθείσα κλινικώς και εργαστηριακώς δια ψυχολογικών δοκιμασιών ευρέθη ότι κείται στο μεταίχμιον του κατωτάτου ορίου του μέσου όρου της ανθρωπίνης διανοήσεως και της διανοητικής καθυστερήσεως» έγραψε η γνωμάτευση των νευρολόγων, αναδεικνύοντας πως ένας άνθρωπος περιορισμένης ευφυίας κατάφερε να σκοτώσει μεθοδικά τέσσερα άτομα. 

Η serial killer στο εκτελεστικό απόσπασμα

Το δικαστήριο έκρινε πως η Αικατερίνη Δημητρέα είχε σώας τας φρένας, ενώ διέπραξε από πρόθεση και τους τέσσερις φόνους. Αντίστοιχα, η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν τετράκις εις θάνατον. Στις 10 Απριλίου του 1964 η «δηλητηριάστρια της Μάνης» εκτελέστηκε στου Γουδή. 

Ακούστε παρακάτω την ιστορία της Αικατερίνης Δημητρέα στο νέο podcast:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση