Quantcast
00:12
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
00:12
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Πριν τη Ντένη Μαρκορά: Αυτός ήταν ο τηλεοπτικός ρόλος που σμίλεψε την περσόνα που σκιαγράφησε αριστοτεχνικά η Ντίνα Κώνστα

Η Ντίνα Κώνστα στον ρόλο της Γιολάντας Ραγιά / Φωτογραφία: MEGA

Η Ντίνα Κώνστα στον ρόλο της Γιολάντας Ραγιά / Φωτογραφία: MEGA

04.07.2022
19:27
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2022 • 9:45
Η πρώτη φορά που η Ντίνα Κώνστα πρόβαρε τον ρόλο της εκκεντρικής πλούσιας κυρίας στην τηλεόραση

Η Ντίνα Κώνστα σημάδεψε όσο λίγες  ηθοποιοί μια περίοδο, που για πολλούς λόγους χαρακτηρίζεται «χρυσή εποχή» της ελληνικής τηλεόρασης. Παλιότεροι και πιο νέοι, αγέννητοι ακόμη τότε, την γνώρισαν και την αγάπησαν στον ρόλο της Ντένης Μαρκορά, από τη σειρά «Δύο Ξένοι», ωστόσο, η ηθοποιός είχε κάνει πρόβα το μπομπέ μαλλί, την περσόνα της κυρίας της καλής κοινωνίας και την βιτριολική ατάκα λίγα χρόνια νωρίτερα.

Και πάλι από τη συχνότητα του MEGA, η Ντίνα Κώνστα μεταμορφωνόταν σε Γιολάντα Ραγιά, η εκκεντρική μητέρα και μέτοχος του MEDIA Channel, στη δεύτερη και τελευταία μέχρι πολύ πρόσφατα κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου για την ελληνική τηλεόραση.

Σε μια πρώτη απόπειρα της τηλεόραση να κοιτάξει προς το εσωτερικό της, δίνοντας τα ευτράπελα, τις κωμικές καταστάσεις και ένα ερωτικό τρίγωνο πίσω από τις κάμερες ενός τηλεοπτικού σταθμού, το «Δις Εξαμαρτείν» σημείωσε τεράστια επιτυχία το 1993 όταν και έκανε πρεμιέρα στο MEGA.

Η Άννα Ραγιά (Νένα Μεντή) είναι διευθύντρια ειδήσεων στο Media Channel, στο οποίο η μητέρα της, Γιολάντα (Ντίνα Κώνστα), είναι μέτοχος ενώ ο πατέρας της, Τίμος, ήταν ιδρυτικό μέλος. Η Άννα είναι παντρεμένη επτά χρόνια με τον Γιάννη Σωτηρόπουλο (Χάρης Σώζος), βασικό δημοσιογράφο του καναλιού, ο οποίος την απατάει κατά συρροή εν γνώσει της και ο γάμος τους έχει από καιρό αρχίσει να φθίνει.

Παρότι μόλις 7 χρόνια μεγαλύτερη της Νένας Μεντή, η Ντίνα Κώνστα αποδέχτηκε το ρόλο της μητέρας, που μοιάζει υπερπροστατευτική και είναι – σε ένα πρώτο ψήγμα της εκκεντρικής κυρίας που γνωρίσαμε αργότερα – αρκετά κοκέτα και με βιτριολικές ατάκες. Η Γιολάντα ντύνεται επίσης κάπως υπερβολικά για τις εμφανίσεις της στο σπίτι της κόρης της ή στο κανάλι, ενώ είναι χαρακτηριστικά και εδώ τα κοσμήματα και οι γούνες που επί Δύο Ξένων έγιναν μόνιμο αξεσουάρ.

Κι αν τους Δυο Ξένους τους παρακολουθήσαμε κατά κόρον σε επανάληψη στη συνέχεια, το Δις Εξαμαρτείν ακολούθησε μια άλλη  πορεία. Κατόπιν επιθυμίας των σεναριογράφων και πνευματικών κατόχων της σειράς, σταμάτησε να μεταδίδεται σε επανάληψη το 1999, ενώ μέχρι τότε επαναλαμβανόταν κάθε χρόνο.

Το 2009, στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων του Mega στη ζώνης Megalicious Classics, προβλήθηκαν τα πρώτα 32 επεισόδια σε επανάληψη, πριν η μετάδοση της σειράς διακοπεί για λόγους τηλεθέασης.

Τα Χριστούγεννα του 2015 μεταδόθηκαν σε επανάληψη τα δύο εορταστικά επεισόδια της σειράς. Το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου 2018, λίγες ώρες πριν τη διακοπή μετάδοσης από τη Digea του παλαιού Mega (τότε ιδιοκτησία της χρεοκοπημένης πλέον Τηλέτυπος Α.Ε.), προβλήθηκε σε επανάληψη ένα μόνο επεισόδιο, στα πλαίσια αφιερώματος για τον αποχαιρετισμό του καναλιού.

Τον Ιούλιο του 2021, σε μια ένδειξη καλής θέλησης προς το κανάλι που τους φιλοξενούσε ξανά, οι Ρέππας και Παπαθανασίου έδωσαν την άδεια για την εκ νέου προβολή της σειράς στον αέρα του MEGA. Άλλωστε, λίγο αργότερα έκανε πρεμιέρα το νέο τους σίριαλ που σημείωσε επίσης μεγάλη επιτυχία, η μεταφορά της θεατρικής παράστασης «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα».

Μια επιλογή που είχε γίνει δεκτή με ενθουσιασμό και νοσταλγία από τους χρήστες του Twitter.

Η Γιολάντα Ραγιά που προλόγισε τον ρόλο της Ντένης

Καλοντυμένη, μέλος της καλής κοινωνίας και πολλές φορές εκτός πραγματικότητας, η Γιολάντα Ραγιά είχε δώσει μια πρώτη γεύση από τον ρόλο που σχεδίασαν στη συνέχεια οι Ρήγας και Αποστόλου για την σειρά «Δυο Ξένοι». Όπως εύστοχα σχολιάζει κάποιος στα social media, «Η Γιολάντα Ραγιά ήτανε ιδέα, όπως ήταν και η Ντένη Μαρκορά και η Σωσώ Παπαδήμα».

https://twitter.com/just_me2108/status/1414613941460865025?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1414613941460865025%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Fno_regrets19832Fstatus2F1414613941460865025provider%3Dtwitter

Κάποιος άλλος σχολίαζε πριν έναν χρόνο την υποδειγματική ερμηνεία της ηθοποιού: «Τι ωραίο σήριαλ, είχα και χρόνια να το δω και το είχα σχεδόν ξεχάσει. Η κυρία Κώνστα αξεπέραστη σε ό, τι έχει κάνει».

Κι επειδή τα σεναριακά δίδυμα που υπέγραψαν τις δύο αυτές σειρές είχαν και χιούμορ και ταλέντο, η Ντένη Μαρκορά είχε σχολιάσει τη Γιολάντα Ραγιά σε ένα από τα επεισόδια των Δύο Ξένων. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην φανταστική φίλη της, τη Νινέτα, η Ντίνα Κώνστα ακούγεται να λέει: «Έτσι και ξαναδώ τη Γιολάντα Ραγιά για 13η φορά θα τις κόψω τις φλέβες μου». Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

Ντίνα Κώνστα: Το πρόβλημα υγείας και ο προφητικός τελευταίος ρόλος

Η Ντίνα Κώνστα έφυγε το πρωί της Κυριακής αθόρυβα και διακριτικά. Το τελευταίο διάστημα έδινε τη δική της μάχη με την άνοια σε ίδρυμα των βορείων προαστίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, προφητικός φαντάζει πλέον ο τελευταίος της ρόλος στην τηλεόραση, όπου υποδυόταν μια μητέρα που πάσχει από άνοια.

Η σπουδαία ηθοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα με τους πρώτους της ρόλους στο Εθνικό, την Επίδαυρο και το Ηρώδειο να είναι μόνο δραματικοί. Η κωμωδία όμως ήταν εκείνη που έμελλε να την καθιερώσει.

Η Ντίνα Κώνστα ως Ντένη Μαρκορά στους «Δύο Ξένους»
Η Ντίνα Κώνστα ως Ντένη Μαρκορά στους «Δύο Ξένους» /Φωτογραφία: Mega TV

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με τη συμμετοχή της στις τηλεοπτικές σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν», «Το Σόι Μας». Απογειώθηκε όμως ενσαρκώνοντας την Ντένη το 1997 στους Δύο Ξένους του MEGA. Ένας ρόλος κόντρα, όχι μόνο στους δραματικούς ρόλους που μέχρι τότε έπαιζε, αλλά και στην προσωπικότητα της.

Στη χρυσή καριέρα των σχεδόν 40 χρόνων, ξεχωριστή θέση κατείχε η περσόνα με το ξανθό μπομπέ μαλλί, το eviant ανά χείρας και την φαρμακερή ατάκα, που στηλίτευε με κλας όλη την ελληνική κοινωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Έφυγε από τη ζωή η Ντίνα Κώνστα
Η Ντίνα Κώνστα ως «Ντένη Μαρκορά» στη σειρά «Δυο Ξένοι» / Φωτογραφία: MEGA

Η «Μπουμπού», όπως την αποκαλούσε ο μονάκριβος γιος της στη σειρά «Δυο Ξένοι», έγινε καθημερινή αγαπημένη συντροφιά για εκατομμύρια τηλεθεατές ενώ η σειρά αναδείχτηκε σε μια από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες των τελευταίων δεκαετιών. Αναδείχτηκε ως η πιο λατρεμένη κομεντί στα 20 χρόνια του MEGA, ενώ αποτελεί ένα από τα σίριαλ με τις περισσότερες επαναλήψεις στην ελληνική τηλεόραση.

«Καλό ταξίδι Ντίνα μου ! Για εμένα αυτή η φωτογραφία είσαι εσυ!! Το καθαρό βλέμμα το τσιγάρο στο χέρι το καυστικό χιούμορ την ντόμπρα προσωπικότητα! Σ αγαπώ!!! Καλό ταξίδι όμορφη…. Μου έμαθες τόσα πολλά! Σε ευχαριστώ!», έγραψε η Εβελίνα Παπούλια στο Instagram.

 

«Αντίο στην Ερασμία, την Γιολάντα Ραγιά, την Ντένη Μαρκορά, την Κική Σκευάκη. Αντίο στην Ντίνα Κώνστα», αποχαιρέτησε το MEGA την σπουδαία ηθοποιό.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mega TV (@megatvcom)

Πριν αποσυρθεί η Ντίνα Κώνστα συγκλόνισε το κοινό παίζοντας τη Σωτηρια Μπέλλου στο θέατρο, που ήταν μια μεγάλη επιθυμία της.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση