Quantcast
17:32
28/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:32
28/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

H Πόπη Τσαπανίδου είναι μια μαχήτρια της ζωής: Έχασε τον σύζυγό της πριν 31 χρόνια, πέρασε από το σινεμά, στην ταινία με τη θρυλική ατάκα «πώς τους πετσόκοψες έτσι»

Η Πόπη Τσαπανίδου / Φωτογραφία: Instagram

Η Πόπη Τσαπανίδου / Φωτογραφία: Instagram

Ο Θάνος Νικηταράς
28.12.2022
22:08
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2022 • 9:52
H Πόπη Τσαπανίδου είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Το βιογραφικό της

Η Πόπη Τσαπανίδου έκανε μια σημαντική στροφή στην καριέρα της, καθώς πλέον είναι και επίσημα η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσιογράφος, αφού ανακοινώθηκε το «διαζύγιό» της με το OPEN, δήλωσε ότι αναλαμβάνει το πόστο γιατί πιστεύει στο όραμα του Αλέξη Τσίπρα, με την κυβέρνηση να της εύχεται από την πλευρά της καλή επιτυχία.

Η Πόπη Τσαπανίδου είναι μια γυναίκα που αγωνίστηκε πολύ στην ζωή της, καθώς έχασε τον πατέρα των κοριτσιών της σε ένα φοβερό δυστύχημα πριν από 31 ολόκληρα χρόνια.

Ποια είναι η Πόπη Τσαπανίδου

Η Πόπη Τσαπανίδου γεννήθηκε το 1967. Το βαπτιστικό της όνομα είναι Παρθένα και κατάγεται απο τη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Ξεκίνησε να δουλεύει από την ηλικία των 16 ετών στην εφημερίδα «Μακεδονία», ενώ κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής της καριέρας έχει περάσει από διάφορα πόστα στη ραδιοτηλεόραση και τις εφημερίδες, ενώ το 2011 δημιούργησε το www.ipop.gr.

Έχει παρουσιάσει εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, καθώς και το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου της ΝΕΤ, τη σημερινή ΕΡΤ2. Η Τσαπανίδου είχε ξεχωρίσει στις αρχές της χιλιετίας με την εκπομπή «10 με 2» της ΕΡΤ, την οποία παρουσίαζε με την Ρίκα Βαγιάνη, θετή κόρη του Διακογιάννη που έφυγε προσφάτως από τη ζωή.

Οι δυο τους παρουσίαζαν μόδα, έκαναν συνεντεύξεις με εκπροσώπους της showibiz και γενικότερα ενημέρωναν κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό για τις νέες τάσεις και την επικαιρότητα.

«Εκείνα τα δυόμισι χρόνια που συνεργαστήκαμε με τη Ρίκα, ήταν από τα καλύτερα σχολεία που πέρασα στη δουλειά. Τότε έμαθα να περπατάω στο πλατό, να στέκομαι μπροστά στις κάμερες, να είμαι πιο χαλαρή στο φακό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Τσαπανίδου.

Το 1999 συμμετείχε στη τηλεοπτική σειρά του MEGA, «Δύο Ξένοι», όπου υποδύθηκε φυσικά τον εαυτό της, κάτι που ήταν συνηθισμένο στην κομεντί των Ρήγα – Αποστόλου, η οποία παρατηρούσε πριν από 25 χρόνια τον κόσμο της τηλεόρασης και των μίντια εκ των έσω.

Το 2014, η Τσαπανίδου έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Το μικρό ψάρι»,  την ταινία που έχει μείνει στην ιστορία για τις επικές της ατάκες, ανάμεσά της και αυτή του Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος σε μια σκηνή λέει το ιστορικό πλέον «πώς τους πετσόκοψες έτσι». Η Πόπη Τσαπανίδου ανέλαβε τον ρόλο της Μαρίας, συζύγου του Λεωνίδα, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή με σκοπό να τον βοηθήσει να δραπετεύει.

 

Ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθμό Μουσικός (νυν Pride) 98,6. Από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2022 παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Πόπη Τσαπανίδου: Το δυστύχημα που είχε ο σύζυγός της και η ζωή με τα παιδιά της

Η Πόπη Τσαπανίδου έχασε τον άνδρα της από ηλεκτροπληξία όταν εκείνη ήταν έγκυος στα δίδυμα. «Ήμουν 3,5 μηνών έγκυος, όταν πέθανε ο σύζυγός μου», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα».

«Έπαθε ηλεκτροπληξία», πρόσθεσε, ενώ σε συνέντευξή της στο «Star» είχε τονίσει ότι «μου πήρε πολλά χρόνια αλλά τώρα είμαι καλά» και είχε προσθέσει:

«Αν μου έλεγες ότι μία τέτοια κατάσταση την περνάνε οι άνθρωποι θα σου έλεγα τότε “έλα μωρέ σαλεμένοι βγαίνουν”γιατί είναι δύσκολο… Μπορείς μέσα από τις δυσκολίες, να επενδύσεις περισσότερο στον εαυτό σου, να αγαπήσεις τον κόσμο, να καταλάβεις τη σημασία της ζωής για να βγεις με πολύ μικρές πληγές».

Η Πόπη Τσαπανίδου είναι πολύ δεμένη με τις κόρες της, ενώ εδώ και χρόνια, παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει γίνει και γιαγιά! Η μια κόρη της είναι 33 χρονών και οι άλλες δύο είναι 30.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι σε ηλικία μόλις 14 ετών «έχασε» και την 12χρονη αδελφή της.

«Πέθανε από εγκεφαλικό ανεύρυσμα. Γι’ αυτό σου λέω η ζωή είναι ένα δώρο. Πώς ξεπερνιέται ο θάνατος; Με τη ζωή. Και έφεραν στον κόσμο μετά την αδερφή μου Λία η οποία έχει δυο παιδιά και το μικρό της είναι τριών μηνών. Οι γονείς μου τότε πέρασαν πολύ δύσκολα», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ο ιστορικό καυγάς της Τσαπανίδου με τον Καμμένο

Πώς τα έφερε έτσι η μοίρα και η Πόπη Τσαπανίδου είναι εκπρόσωπος Τύπου στο κόμμα που πριν από λίγα χρόνια συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, του Παναγιώτη Καμμένου, δηλαδή με τον πολιτικό με τον οποίο το 2013 η δημοσιογράφος είχε έναν επικό καυγά στον αέρα του Star.

Τότε, ο Πάνος Καμμένος είχε μετατρέψει σε αρένα με εκφράσεις πρωτοφανείς για το δημόσιο διάλογο το στούντιο του Star, με αφορμή την προτροπή του για λιντσάρισμα του δημάρχου Χρήστου Πάχτα.

Ο Καμμένος την είχε αποκαλέσει ψεύτρα, αστεία και ισχυρίστηκε πως κάποιοι τις υπαγορεύουν τις ερωτήσεις και ότι έχει προκατάληψη.

Πρόσθεσε πως δεν ήταν δημόσια δήλωση αυτή αφού τον τραβούσε μια κάμερα από το πλάι. Ο Πάνος Καμμένος έριξε τις ευθύνες στους δημοσιογράφους που ανέδειξαν την προτροπή του λέγοντας πως από τις ομιλίες του ήταν το μόνο απόσπασμα που δημοσιοποίησαν και επιτέθηκε στη δημοσιογράφο που τον σφυροκοπούσε με ερωτήσεις.

Στην επίμονη ερώτησή της αν μετάνιωσε για την αποστροφή περί λιντσαρίσματος, της απάντησε «αντιλαμβάνομαι ότι σας λένε να επιμένετε να κάνετε αυτή την ερώτηση».

Την κατηγόρησε μάλιστα ότι έχει δώσει βήμα στη Χρυσή Αυγή για να του απαντήσει η δημοσιογράφος πως αυτό συνέβη μόνο μια φορά, κατόπιν τηλεφωνικής παρέμβασης του Ηλία Κασιδιάρη.

Τότε η Πόπη Τσαπανίδου έξαλλη δήλωσε πως κανονικά πρέπει να τον πετάξει έξω από το στούντιο. Αυτή ήταν η ατάκα που ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να φύγει, χωρίς να κατορθώσει να δώσει καμία λογική εξέλιξη για την προτροπή του περί λιντσαρίσματος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση