Quantcast
01:54
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
01:54
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ποια ήταν η Αν Χέις! Σύντροφος της Έλεν Ντιτζένερις επί 3 χρόνια, πρωταγωνίστησε πλάι σε αστέρες όπως ο Τζόνι Ντεπ και ο Χάρισον Φορντ

Η ηθοποιός Αν Χέις που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό στις ΗΠΑ / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Η ηθοποιός Αν Χέις που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό στις ΗΠΑ / Φωτογραφία: ΑΠΕ

13.08.2022
09:41
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 • 22:40
Η Αν Χέις ξεκίνησε την καριέρα της από την τηλεόραση και τη σαπουνόπερα Another World

Το τροχαίο της χολιγουντιανής ηθοποιού Αν Χέις αποτέλεσε πρώτη είδηση εδώ και ημέρες στα αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ εδώ και κάποιες ώρες κυκλοφορεί η πληροφορία πως δυστυχώς η 53χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή. Πού έχουμε δει όμως στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο την ηθοποιό που είχε τόσο άδοξο τέλος;

Η Αν Χέις ξεκίνησε την καριέρα της από την τηλεόραση και τη σαπουνόπερα Another World, ενώ έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία An Ambush of Ghosts (1993). Ωστόσ, ήταν ο ρόλος της στην ταινία Donnie Brasco (1997) που αποτέλεσε το εισιτήριο για μεγάλες παραγωγές και συνεργασίες στη συνέχεια.

Η ηθοποιός Αν Χέις
Η ηθοποιός Αν Χέις / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 2002 η Αμερικανίδα έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊμ, ενώ δυο χρόνια αργότερα ήταν υποψήφια για το πρώτο της βραβείο Emmy για την ταινία Gracie’s Choice. Το 2006, απέκτησε τη δική της σειρά, με τίτλο Men in Trees και λίγο αργότερα η Αν Χέις πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά Hung και στο στρατιωτικό δράμα The Brave.

Το κορίτσι από το Οχάιο

Γεννημένη στις 25 Μαΐου 1969 στην Ορόρα του Οχάιο, η Αν Χέις μεγάλωσε σε ένα συντηρητικό θρησκόληπτο σπίτι από έναν διευθυντή χριστιανικής χορωδίας και μια νοικοκυρά. Ο πατέρας της Χέις πέθανε από AIDS όταν εκείνη ήταν μόλις 12 ετών, αφήνοντας την οικογένεια σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Για να βοηθήσει την οικογένειά της να τα βγάλει πέρα, η Αν Χέις ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός σε ένα θέατρο δείπνου στο Νιου Τζέρσι, ενώ Αργότερα η οικογένεια μετακόμισε στην περιοχή του Σικάγο.

Η Αν Χέις μίλησε πολύ αργότερα για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, γράφοντας τα απομνημονεύματά της, σε μια αυτοβιογραφία με τίτλο «Αποκάλεσέ με τρελή», το 2001.

Το 1994, η Αν Χέις συνδέθηκε ερωτικά με τον ηθοποιό Στιβ Μάρτιν, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην ταινία A Simple Twist of Fate. Τρία χρόνια αργότερα, ήρθε ο ρόλος που απογείωσε την καριέα της, για την ταινία Donnie Brasco (1997), όπου υποδύθηκε τη γυναίκα ενός μυστικού πράκτορα του FBI, τον ρόλο του οποίου είχε ερμηνεύσει ο Τζόνι Ντεπ. Η ερμηνεία της στην ταινία της χάρισε τόσο εμπορική, όσο και υποκριτική αναγνώριση.

Καθώς το άστρο της στο Χολιγουντ άρχισε να ανατέλλει, ανέλαβε μια σειρά από ρόλους σε αναγνωρίσιμους τίτλους, μεταξύ άλλων για τη δραματική ταινία Volcano πλάι στον Τόμι Λι Τζόουνς και για την πολιτική σάτιρα Wag the Dog με τους Ντάστιν Χόφμαν και Ρόμπερτ Ντενίρο.

Την ίδια περίοδο εμφανίστηκε και στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, «Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι», η οποία μαζί με το Scream εξελίχθηκαν τότε σε αναπάντεχα blockbuster του αμερικανικού κινηματογράφου.

Τα δημοσιεύματα για τη σχέση της με την Έλεν Ντιτζένερις

Το 1997, η Αν Χέις απασχόλησε τα ταμπλόιντ για τη ρομαντική της ζωή. Συνδέθηκε με την ηθοποιό και μετέπειτα παρουσιάστρια, Έλεν Ντιτζένερις. Μάλιστα τότε, δημοσιεύματα διερωτήθηκαν αν η σχέση της με μια άλλη γυναίκα θα μπορούσε να βλάψει την καριέρα της.

Η Αν Χέις με την Έλεν Ντιτζένερις όταν διατηρούσαν ερωτική σχέση
Η Αν Χέις με την Έλεν Ντιτζένερις όταν διατηρούσαν ερωτική σχέση / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Το ερώτημα που ετίθετο τότε, σε μια όχι και τόσο ανοιχτή αμερικανική κοινότητα στη διαφορετική σεξουαλική προτίμηση, ήταν κατά πόσο η ηθοποιός θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενο ρόλο ως ετεροφυλόφιλη πρωταγωνίστρια σε ρομαντική ταινία.

Όταν η Αν Χέις χώρισε από την παρουσιάστρια το 2000, δυσκολεύτηκε πολύ να διαχειριστεί την απώλεια, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για λίγο στο νοσοκομείο αφού βρέθηκε να περιπλανιέται άσκοπα κοντά στο Φρέσνο της Καλιφόρνια.

Το αμάξι της Αν Χέις μετά το τροχαίο
Το αμάξι της Αν Χέις μετά το τροχαίο / Φωτογραφία: Twitter

Πριν από δυο ημέρες, η κάμερα του EW, συνέλαβε την Ντιτζένερις στο Λος Άντζελες και θέλησε να της αποσπάσει μια δήλωση για την πρώην σύντροφό της. Η πρώην παρουσιάστρια του πρωινού talk show Ellen, κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό ατύχημα (τότε ακόμη) της πρώην συντρόφου της, με την οποία έβγαινε από το 1997 έως το 2000.

Όταν ρωτήθηκε από φωτορεπόρτερ αν έχει μιλήσει με την Αν Χέις μετά το αυτοκινητιστικό της, είπε: «Δεν έχουμε διατηρήσει επαφές, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω». Η Ντιτζένερις σημείωσε ωστόσο πως στέλνει τις ευχές της και σημείωσε στην κάμερα: «Δεν θέλω να πληγωθεί κανείς». Η Αν Χέις κατέληξε τελικά την Παρασκευή, επτά ημέρες μετά το τροχαίο και αφού είχε ήδη διαγνωστεί εγκεφαλικά νεκρή.

Ο ρόλος της Αν Χέις πλάι στον Χάρισον Φορντ

Λίγο πριν την αυγή του νέου αιώνα, η Αν Χέις πρωταγωνίστησε πλάι στον Χάρισον Φορντ, στην ταινία Six Days Seven Nights. Η ηθοποιός υποδύθηκε μια συντάκτρια που τελικά ερωτεύεται τον χαρακτήρα του Φορντ, έναν πιλότο, αφού οι δυο τους επιβιώνουν μαζί από ένα αεροπορικό δυστύχημα.

Ενώ υπήρχαν κάποιες εικασίες για το τέλος της καριέρας της, η Αν Χέις συνέχισε να ανθίζει. Πρωταγωνίστησε ως δικηγόρος στην ταινία Επιστροφή στον Παράδεισο με τον  Βινς Βον Το ζευγάρι συνεργάστηκε ξανά στο ριμέικ του Γκας Βαν Σαντ για το κλασικό Ψυχώ του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Μεταπηδώντας στη μικρή οθόνη, αφού ξεπέρασε τα προβλήματα υγείας μετά τον χωρισμό από την Ντιτζένερις, η Χέις έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για βραβείο Emmy (τα τηλεοπτικά βραβεία στις ΗΠΑ) για την ερμηνεία της στην τηλεοπτική ταινία Gracie’s Choice το 2004.

Απέκτησε επίσης έναν μόνιμο ρόλο στο οικογενειακό δράμα Everwood πριν αναλάβει τη δική της σειρά το 2006. Η σειρά Men in Trees έκανε το ντεμπούτο της το φθινόπωρο του 2006 με την Χέις να πρωταγωνιστεί ως Marin Frist, μια ειδική στις σχέσεις που δραπετεύει σε μια μικρή πόλη της Αλάσκας αφού το δικό της ειδύλλιο καταρρέει.

Η Αν Χέις και ο γιος της πριν από κάποια χρόνια
Η Αν Χέις και ο γιος της πριν από κάποια χρόνια / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Παρά την ομοφυλοφιλική σχέση με την Έλεν, η Αν Χέις; παντρεύτηκε στη συνέχεια και απέκτησε παιδιά, με τον γάμο της να διαλύεται το 2007. Το ζευγάρι βρέθηκε να διεκδικεί την επιμέλεια των παιδιών σε μια δικαστική διαμάχη που καλύφθηκε αρκετά από τα ΜΜΕ. Αργότερα, η Αν Χέις συνδέθηκε ερωτικά με τον συμπρωταγωνιστή της στο Men in Trees, Τζέιμς Τάπερ. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ, επέλεξαν αντίθετα να παραμείνουν “αιώνια αρραβωνιασμένοι”, μέχρι που ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους στις αρχές του 2018.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση