Quantcast
06:27
02/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:27
02/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Πατέρας – τύραννος αποπλανούσε την ανήλικη κόρη του – Το έγκλημα της δεκαετίας του ‘80 που απασχόλησε το Κακουργιοδικείο

Ιστορίες εγκλημάτων

Ιστορίες εγκλημάτων

01.07.2023
14:12
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2023 • 9:31
Το έγκλημα είχε παραμείνει μυστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα

Μία ανείπωτη τραγωδία πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σπιτιού σε βάρος ενός 15χρονου κοριτσιού εκτυλίχθηκε τη δεκαετία του ‘80 σε χωριό Στερεάς Ελλάδας. Ο πατέρας της ανήλικης, 47 ετών, την κακοποιούσε σεξουαλικά επί σειρά ετών εν αγνοία των υπολοίπων μελών της οικογένειάς του, τα οποία δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό για το σοκαριστικό έγκλημα.

Το έγκλημα που συντελούνταν επί χρόνια σε βάρος του κοριτσιού είχε παραμείνει μυστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού ο δράστης, σύμφωνα με μάρτυρες που είχαν καταθέσει στη δίκη του στο Κακουργιοδικείο, ήταν υπεράνω υποψίας. Ουδείς, ούτε από το οικογενειακό ούτε από το κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας, είχε καταλάβει κάτι για την κόλαση που βιώνει το κορίτσι από τον πατέρα «τύραννο και αφέντη» όπως χαρακτήρισε τον 47χρονο κατηγορούμενο στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας.

Αμετανόητος και θρασύς κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος έφτασε στο σημείο να κατηγορεί την ίδια του την κόρη για σώσει τον εαυτό του για το έγκλημα που έκανε. Έκανε λόγο για «σκευωρία» σε βάρος του και για «κατασκευάσματα» εκ μέρους της 15χρονης ισχυριζόμενος ακόμη ότι το παιδί είχε ανήθικες σχέσεις, παρά το νεαρό της ηλικίας της, με μεγαλύτερους άνδρες.

Όσα όμως αποδείχθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν «κόλαφος» για τον κατηγορούμενο και αποτέλεσαν την βάση για την έκδοση καταδικαστικής απόφασης για το έγκλημα.

Το κορίτσι βίωνε έναν ανείπωτο εφιάλτη σεξουαλικής κακοποίησης επί σειρά ετών τον άνθρωπο δηλαδή που την έφερε στη ζωή. Ο φόβος και τα συναισθήματα ντροπής και ενοχής που ένιωθε δεν της επέτρεπαν να μιλήσει. Μάλιστα η ανήλικη με δάκρυα στα μάτια έδωσε μια συγκλονιστική κατάθεση στο δικαστήριο, κατά την οποία περιέγραψε το δράμα που βίωνε.

Οι λεπτομέρειες του μαρτυρίου λόγω της ανηλικότητας του θύματος δεν έλαβαν δημοσιότητα, πλην όμως, όπως ανέφεραν οι εφημερίδες της εποχής, συγκλόνισαν τα μέλη της έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κορίτσι κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ξέσπαγε συνεχώς σε κλάματα και δεν ήταν καν σε θέση να περιγράψει τα όσα είχε υποστεί. «Θα πρέπει τώρα να βρεθεί κάποιος που θα μπορέσει να εμπιστευτεί ξανά και να δείξει σε αυτό το κορίτσι τον κόσμο, την κοινωνία αλλά και την αξία του πραγματικού πατέρα.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να ορθοποδήσει στη ζωή της» είχε αναφέρει στην αγόρευσή του στη δίκη ο εισαγγελέας της έδρας για να προσθέσει: «Βασάνισα τον εαυτό μου να βρω κάποιο στοιχείο υπέρ του κατηγορουμένου αλλά δεν μπόρεσα. Δεν βρήκα τίποτα. Οι ισχυρισμοί του ότι η κόρη του είχε γνωριμίες με άλλους άντρες δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά αθλιότητα και λάσπη».

Χαρακτηρίζοντας τον κατηγορούμενο «πατέρα τύραννο και βασανιστή» ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του δράστη κατά το κατηγορητήριο χωρίς την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού που θα μπορούσε να μειώσει την ποινή του.

Συγκλονιστικές ήταν όμως και οι καταθέσεις που έδωσαν στο δικαστήριο η μητέρα και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας. Οι δυο γυναίκες ξεδίπλωσαν με δάκρυα στα μάτια την ενοχή που ένιωθαν επειδή, όπως είπαν, δεν μπόρεσαν να κατάλαβαν το κακό που συνέβαινε στη 15χρονη.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας με απόφασή του το Κακουργιοδικείο επέβαλε στο δράστη κάθειρξη 11 ετών κατά συγχώνευση, κηρύσσοντας τον ένοχο, κατά πλειοψηφία, για αποπλάνηση της 15χρονης κόρης του, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών και για εξύβριση.

Ο 47χρονος άκουσε την καταδικαστική απόφαση «ατάραχος» όπως έγραψε η εφημερίδα «Μακεδονία», όπως «ατάραχος» ήταν άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του για το σοκαριστικό έγκλημα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση